Results 1 to 7 of 7

Thread: LUKS+LVM: No password prompt at boot

  1. #1
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Vancouver, BC, Canada
    Beans
    146
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    LUKS+LVM: No password prompt at boot

    I've migrated from an Arch Linux installation, I have an existing luks+lvm encrypted setup I've reused. Unfortunately I could not use the alternate installer so I had to install from the desktop version, so that probably has something to do with it.

    I managed to install successfully, but the problem is described in the title. I'm not prompted for my luks password at boot and after I assume it timesout I'm dumped to the initramfs and I have to manually type:
    cryptsetup luksOpen /dev/blah weee
    lvm vgchange -a y
    exit
    After which the boot process continues and I'm greeted by GDM.

    I've tried running
    update-initramfs -k all -c. The result is:
    update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-2.6.35-23-generic-pae
    cryptsetup: WARNING: invalid line in /etc/crypttab -
    cryptsetup: WARNING: invalid line in /etc/crypttab -
    Here is my /etc/crypttab:
    wooger UUID=2cde028f-d9c4-4984-a1c3-18f5082 none luks
    I've tried doing it by UUID and /dev/devicename.

    I've also tried removing the splash option from grub to no effect.
    Quote Originally Posted by Pimientito
    NEVER EVER give a gypsy player an unprotected guitar to play. It will end in tears!

  2. #2
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Vancouver, BC, Canada
    Beans
    146
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: LUKS+LVM: No password prompt at boot

    bump
    Quote Originally Posted by Pimientito
    NEVER EVER give a gypsy player an unprotected guitar to play. It will end in tears!

  3. #3
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Vancouver, BC, Canada
    Beans
    146
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Re: LUKS+LVM: No password prompt at boot

    one last try.
    Quote Originally Posted by Pimientito
    NEVER EVER give a gypsy player an unprotected guitar to play. It will end in tears!

  4. #4
    Join Date
    Apr 2005
    Beans
    42
    Distro
    Hardy Heron (Ubuntu Development)

    Re: LUKS+LVM: No password prompt at boot

    Remove luks at the end of the line you have.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2011
    Beans
    1

    Re: LUKS+LVM: No password prompt at boot

    I have the same problem since a major upgrade. Is there any solution yet known?

    I tried purging and re-installing all relevant components and checked the whole configuration. Everything looks ok to me.

  6. #6
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    4

    Re: LUKS+LVM: No password prompt at boot

    I've run into this problem as well. I moved my LVM in a LUKS partition to a new LUKS partition on RAID and edited crypttab, but I don't get prompted.

    When I get dumped to the initramfs shell the RAID array is already running, so the cryptsetup luksOpen, lvm vgchange, exit works to resume booting. I haven't figured out how to change the order in which these things happen automatically.

  7. #7
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Magic City of the Plains
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Xubuntu 16.04 Xenial Xerus

    Re: LUKS+LVM: No password prompt at boot

    Old thread closed.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •