Results 1 to 2 of 2

Thread: Uspeed USB 3.0 PCI-E Card

  1. #1
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    USA
    Beans
    329
    Distro
    Ubuntu 13.10 Saucy Salamander

    Uspeed USB 3.0 PCI-E Card

    I'm running KDE on 12.04 under kernel 3.2.0-35-generic. I was able to install another USB 3.0 PCI-E card (ioGeaar GIC320U) but I am unable to get this USpeed (WLK-898U3-4 V1.0) working correctly under 12.04.

    Here's some read-outs:

    The error I'm getting in dmesg is:

    Code:
    [   32.456029] hub 9-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 4
    LSPCI

    Code:
    02:00.0 USB controller: VIA Technologies, Inc. Device 3432 (rev 03)
    LSUSB

    Code:
    Bus 009 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
    USB-DEVICES

    Code:
    T:  Bus=09 Lev=00 Prnt=00 Port=00 Cnt=00 Dev#=  1 Spd=5000 MxCh= 4
    D:  Ver= 3.00 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=03 MxPS= 9 #Cfgs=  1
    P:  Vendor=1d6b ProdID=0003 Rev=03.02
    S:  Manufacturer=Linux 3.2.0-35-generic xhci_hcd
    S:  Product=xHCI Host Controller
    S:  SerialNumber=0000:02:00.0
    C:  #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=e0 MxPwr=0mA
    I:  If#= 0 Alt= 0 #EPs= 1 Cls=09(hub  ) Sub=00 Prot=00 Driver=hub
    I'm connecting a powered WD MyBook. Again, this works on a different USB 3.0 card, just not this one. I'm able to plug the MyBook into a USB 2.0 port and it works fine.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    USA
    Beans
    329
    Distro
    Ubuntu 13.10 Saucy Salamander

    Re: Uspeed USB 3.0 PCI-E Card

    I upgraded my kernel to 3.7.1 and included as much USB compatibilities as I could make sense of. I also tried:
    Code:
    modprobe xhci_hcd
    Still not working.
    Last edited by mastermindg; December 28th, 2012 at 11:22 PM. Reason: grammar

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •