Page 11 of 11 FirstFirst ... 91011
Results 101 to 109 of 109

Thread: No wireless after 12.10 installation

  1. #101
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    20,555
    Distro
    Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn

    Re: No wireless after 12.10 installation

    Please keep us, in particular the searchers, posted.
    "Oh, Ubuntu, you are my favorite Linux-based operating system" --Dr. Sheldon Cooper, Ph.D.

  2. #102
    Join Date
    Mar 2006
    Beans
    7

    Re: No wireless after 12.10 installation

    Quote Originally Posted by chili555 View Post
    Please keep us, in particular the searchers, posted.
    Will do

  3. #103
    Join Date
    Aug 2010
    Beans
    116
    Distro
    Ubuntu 13.10 Saucy Salamander

    Re: No wireless after 12.10 installation

    Its me again, so after the last kernel update I ran through the normal process and it still doesn't work. Here is the readout form
    lspci -v

    Code:
    06:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 05)
    	Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff1e
    	Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 44
    	I/O ports at 2000 [size=256]
    	Memory at f0104000 (64-bit, prefetchable) [size=4K]
    	Memory at f0100000 (64-bit, prefetchable) [size=16K]
    	Capabilities: [40] Power Management version 3
    	Capabilities: [50] MSI: Enable+ Count=1/1 Maskable- 64bit+
    	Capabilities: [70] Express Endpoint, MSI 01
    	Capabilities: [b0] MSI-X: Enable- Count=4 Masked-
    	Capabilities: [d0] Vital Product Data
    	Capabilities: [100] Advanced Error Reporting
    	Capabilities: [140] Virtual Channel
    	Capabilities: [160] Device Serial Number 5c-02-00-00-36-4c-e0-00
    	Kernel driver in use: r8169
    	Kernel modules: r8169
    I think I might need a new driver file.
    Any help would be great.

  4. #104
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    20,555
    Distro
    Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn

    Re: No wireless after 12.10 installation

    Its me again, so after the last kernel update I ran through the normal process and it still doesn't work.
    Are you taliking about wireless? You posted details of your wired ethernet. Please try again:
    Code:
    lspci -nn | grep 0280
    Did you re-compile the driver? Any errors, warnings, smoke or sparks??

    What exactly doesn't work? It didn't compile? It won't connect? It's slow? Or ... what?
    "Oh, Ubuntu, you are my favorite Linux-based operating system" --Dr. Sheldon Cooper, Ph.D.

  5. #105
    Join Date
    Aug 2010
    Beans
    116
    Distro
    Ubuntu 13.10 Saucy Salamander

    Re: No wireless after 12.10 installation

    Thanks chili,
    My wireless has been dropping in and out for no reason. I think it might be a hardware thing.

  6. #106
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    20,555
    Distro
    Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn

    Re: No wireless after 12.10 installation

    Does it work well or drop out unexpectedly on That Other Operating System?
    "Oh, Ubuntu, you are my favorite Linux-based operating system" --Dr. Sheldon Cooper, Ph.D.

  7. #107
    Join Date
    Apr 2013
    Beans
    1

    Re: No wireless after 12.10 installation

    Quote Originally Posted by chili555 View Post
    Download the file to your desktop. Right-click it and select Extract Here. Open a terminal and do:
    Code:
    cd Desktop/compat-drivers-2012-12-04 sudo su ./scripts/driver-select rtlwifi make  make install modprobe rtl8723ae exit
    Thanks a lot ! After 2 days it's the only way to make it work for me ! Again, thank you very much

  8. #108
    Join Date
    Aug 2010
    Beans
    116
    Distro
    Ubuntu 13.10 Saucy Salamander

    Re: No wireless after 12.10 installation

    It also drops out randomly when I am using Windows 7 and 8.

    I was wondering if there has been a release of an update to the driver I am currently using?
    or if 13.04 will have native support for this modem?

  9. #109
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    20,555
    Distro
    Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn

    Re: No wireless after 12.10 installation

    Quote Originally Posted by colmeweb View Post
    or if 13.04 will have native support for this modem?
    Ubuntu 13.04 includes the module rtl8723ae by default.
    "Oh, Ubuntu, you are my favorite Linux-based operating system" --Dr. Sheldon Cooper, Ph.D.

Page 11 of 11 FirstFirst ... 91011

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •