Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: Install issue

  1. #1
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    5

    Install issue

    Brother got a new pc for xmas with no operating system as he wants to run unbuntu on it, created an iso image on laptop,, installed and everything was going good, upon restart there was spme error messages (end request i/o error) and where unbuntu started the screen was full of pixels and froze...we are now at a point where im not sure what to do next but i want to get it sorted for him tomorrow.

    Any ideas? His computer is decent enough quad amd 3.6, 8gb ram,2gb radeon graphics card, 1tb hd so should be able to cope

    Can we delete and start again?(how?)
    Thanks
    Luke

  2. #2
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Mangalore India
    Beans
    803
    Distro
    Kubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Install issue

    Well that message probable mean this
    The System Log Says, "end_request: I/O error, ...."
    This error message, and messages like it, almost always indicate a
    hardware error with a hard drive.

    This commonly indicates a hard drive defect. The only way to avoid
    further data loss is to completely shut own the system. You must also
    make sure that whatever data is on the drive is backed up, and restore
    it to a non-defective hard drive.

    This error message may also indicate a bad connection to the drive,
    especially with home brew systems. If you install an IDE drive, always
    use new ribbon cables. It's probably is a good idea with SCSI drives,
    too.

    In one instance, this error also seemed to coincide with a bad ground
    between the system board and the chassis. Be sure that all electrical
    connections are clean and tight before placing the blame on the hard
    drive itself.
    This is what I got when I googled the error message
    Last edited by drpjkurian; December 26th, 2012 at 06:57 AM.
    With regards
    Dr Kurian
    Microsoft gives you Windows... Linux gives you the whole house.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    5

    Re: Install issue

    Quote Originally Posted by drpjkurian View Post
    Well that message probable mean this

    This is what I got when I googled the error message
    Thats, system is brand new so i wouldnt have thought it was a harddrive fault?

  4. #4
    Join Date
    May 2006
    Location
    Boston
    Beans
    1,909
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Install issue

    Quote Originally Posted by Dolalu View Post
    Thats, system is brand new so i wouldnt have thought it was a harddrive fault?
    booting into live section did you experience any issues?

    upon restart there was spme error messages (end request i/o error)
    can you be more precise?
    Last edited by fdrake; December 26th, 2012 at 09:05 AM.

    blog
    Donations BTC : 12FwoB7uAM5FnweykpR1AEEDVFaTLTYFkS
    DOUBLEPLUSGOOD!!

  5. #5
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    5

    Re: Install issue

    Quote Originally Posted by fdrake View Post
    booting into live section did you experience any issues?

    can you be more precise?
    The install itself went ok, did everything as youd expect it to, issue came when it restarted for first time, then it came with this I/O message that went something like 453.345643 then I/O message. Now it goes to main screen but just freezes, also has hundreds of red pixels on the screen

    It was installed onto a Virgin harddrive with no partician or anything, is there a way to delete everythi g and start again or to rescue install

    Thanks for replies to date

  6. #6
    Join Date
    May 2006
    Location
    Boston
    Beans
    1,909
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Install issue

    Quote Originally Posted by Dolalu View Post
    is there a way to delete everythi g and start again or to rescue install
    you can. Just boot into the live cd again. Before you attempt the install check the cd for possible errors. also try it first to see if the hardware is compatible. Browse the internet, check sound and video. then install with the option like "erase everything and install ubuntu"(something like that)

    blog
    Donations BTC : 12FwoB7uAM5FnweykpR1AEEDVFaTLTYFkS
    DOUBLEPLUSGOOD!!

  7. #7
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    3

    Re: Install issue

    I have found that just buying a disc ($10 including shipping) eliminates all the questions of download and disc creation problems. Not the most frugal approach, but it eliminates lots of possible problem with net connections and data transfer.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    3rd Rock from the Sun
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Install issue

    Quote Originally Posted by Dolalu View Post
    It was installed onto a Virgin harddrive with no partician or anything, is there a way to delete everythi g and start again or to rescue install
    How did you partition the Hard Drive?
    Did you create any Partition Table? How big is your Hard Drive?
    Does the laptop has Bios-boot or UEFI?
    What kind of Graphics does the laptop has?
    "Evolution is Nature's way of issuing upgrades."


  9. #9
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    5

    Re: Install issue

    Quote Originally Posted by fdrake View Post
    you can. Just boot into the live cd again. Before you attempt the install check the cd for possible errors. also try it first to see if the hardware is compatible. Browse the internet, check sound and video. then install with the option like "erase everything and install ubuntu"(something like that)
    Managed to get desktop on, when it restarted it is now scrollong through a black screen saying
    [ 186.309359] swap_dup: bad swap file entry 20c2c8f0

    Any ideas? Its just stuck scrolling on this page

  10. #10
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    5

    Re: Install issue

    Quote Originally Posted by fantab View Post
    How did you partition the Hard Drive?
    Did you create any Partition Table? How big is your Hard Drive?
    Does the laptop has Bios-boot or UEFI?
    What kind of Graphics does the laptop has?
    Hi

    500gb hd
    Graphics is radeon HD 6570
    Its a desktop pc

    I dont think he created a partition just installed directly
    Thanks

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •