Results 1 to 3 of 3

Thread: Bluetooth Problem on Asus K55VD

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    2

    Bluetooth Problem on Asus K55VD

    Hello,

    I have sort of a special problem with the bluetooth in my new notebook, let me explain.

    I am not completely sure whether or not a bluetooth module is even installed!

    Cons:


    • The notebook is a certain version built for the local store and they say no bluetooth..however they had wrong data on their websites before
    • lshw and lsusb as well as lspci do not see a bluetooth module


    Pros:


    • dmidecode sees a bluetooth module
    • the kernel modul "bluetooth" is loaded on boot and the icon shows up
    • Asus says it is an option for this notebook and they offer drivers for windows on the website
    • dmesg starts up bluetooth on booting..but does not mention any hardware specifically

    However if bluetooth is installed it would be the AR3011 from Atheros.


    Can someone tell me how to find out if there is even a bluetooth module installed and if yes: how can I get it working on my Ubuntu 12.10?


    Thank you very much!
    Jakob

  2. #2
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    2

    Re: Bluetooth Problem on Asus K55VD

    Hello,

    after a while I got motivated enough to dig out the hdd that came with the notebook and Windows8 still on it.

    There is no bluetooth module built into this notebook!

    Please close the thread...


    Thank you!

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Philippines
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Bluetooth Problem on Asus K55VD

    We have the same hardware.
    Bluetooth is detected on both Windows 7 and Linux Mint 14 (based on Ubuntu 12.10). I just haven't tested it if it works or not in LM. But it won't work on W7. It's installed but can't detect my bluetooth on mobile phone.

    Tested on Ubuntu 12.10 64bit. Bluetooth works. My Samsung Galaxy SIII was able to connect to my laptop, ASUS K55VD, bluetooth.

    The only problem I have is NVIDIA 610M is not detected on Linux but instead, installed an Intel driver for the video.

    I don't know how their video works but on Windows 7, installing NVIDIA drivers won't work unless Intel video driver is installed first before installing the NVIDIA driver.

    On LM14, only Intel video is detected and installed. No NVIDIA is detected or installed.
    Last edited by kenweill; January 8th, 2013 at 01:16 PM. Reason: Just tested on K55VD and bluetooth works.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •