Results 1 to 3 of 3

Thread: Unable to enter password to decrypt harddisk after upgrading to ubuntu 12.04

  1. #1
    Join Date
    May 2012
    Beans
    3

    Unable to enter password to decrypt harddisk after upgrading to ubuntu 12.04

    Hello everybody,

    I have a problem after upgrading from ubuntu 11.10 to 12.04. I'm using a Dell Zino HD 410, with a Logitech K520 mouse and keyboard combo (http://www.logitech.com/en-us/mice-p...ss-combo-mk520). I have my harddisk encrypted with the standard tools provided by ubuntu (live cd). So before booting the OS, I need to enter my password.

    At this moment I cannot enter any key to decrypt my harddisk. After plugging in another keyboard (standard dell usb keyboard and not wireless). I can type in my password and decrypt my harddisk. Ubuntu starts and works perfectly. The strange thing is, that everything works fine when the OS is loaded. E.g. I can use the Logitech K520 keyboard to logon to ubuntu. And this thread is also typed with this (logitech) keyboard.

    Who can help? I did nothing this the bios, just an update for 11.10 to 12.04. And everything was working fine in 11.10.

    Thanks in advance!
    Last edited by Maarten1112; May 7th, 2012 at 03:09 PM.

  2. #2
    Join Date
    May 2012
    Beans
    3

    Re: Unable to enter password to decrypt harddisk after upgrading to ubuntu 12.04

    The latest kernel, 3.0...17 is working perfectly. What is different in kernel 3.2.0-24-generic? Can anybody help?
    Last edited by Maarten1112; May 7th, 2012 at 03:09 PM.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2006
    Beans
    67

    Re: Unable to enter password to decrypt harddisk after upgrading to ubuntu 12.04

    I'm having the same issue with a fresh alternate install of 12.04, LUKS encrypted RAID 5, LVM, with both a Logitech K120 USB keyboard and some sort of Dell USB keyboard. I had to plug in a PS/2 keyboard in order to decrypt the hard drive. Though I haven't tried it yet there may be a work-around by updating the initramfs with the proper manual.

    https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...ux/+bug/998651

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •