Results 1 to 9 of 9

Thread: Latext links not working !

  1. #1
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    ArcelorMittal Kazakhstan
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Exclamation Latex links not working !

    Hi all,

    I am creating my CV in Latex, but when I try to put any hyperlinks in Latex like

    \href{link_comes_here} {"Link appearance here"} .... ...............then it doesn't work.......

    When I open the pdf file, the link just turns black when clicked, but doesn't opens browser window for that link.........I mean what I want is that whenever I click on the link in the CV, it should open the browser window and open that link.........

    Anyone having any idea what to do ??....
    Last edited by satyamM; December 12th, 2012 at 12:59 PM.
    Satyam M.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    108

    Re: Latext links not working !

    Hi there,

    I assume you have put the usage of the package at the beginning of the document. Can you try to put instead of href just normal "url{link comes here }{ how to look in the pdf}". Also when you compile do you have any error massages or warnings ?

    cheers

    dinko
    ! Nobody Expects the Spanish Inquisition !

  3. #3
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    ArcelorMittal Kazakhstan
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Latext links not working !

    Quote Originally Posted by d.atanasov View Post
    Hi there,

    I assume you have put the usage of the package at the beginning of the document. Can you try to put instead of href just normal "url{link comes here }{ how to look in the pdf}". Also when you compile do you have any error massages or warnings ?

    cheers

    dinko

    Hey, thanks for the reply.
    Yes I have put usage of package in beginning of the document. Does it matter to use package in between of document or in beginning....????

    I tried to use use \url{......}{......} but it only works when the document is opened in browser.......I want that whenever the document is opened by adobe reader in its own Adobe reader window, not in browser, then the links should work i.e it should open a browser window........I hope you're are getting what I am trying to say......please ask wherever I am not clear
    Satyam M.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    108

    Re: Latext links not working !

    Yep I know what you are trying to do, but I don`t know what is causing the trouble with the browser opening and I am trying to figure it out. Here is just simple code that I did know
    Code:
    \documentclass[a4paper,10pt]{article}
    \usepackage[utf8]{inputenc}
    \usepackage{hyperref}
    %opening
    \title{Title}
    \author{Author}
    \begin{document}
    \maketitle
    \section{Section}
    
    \href{http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2093429}{Link to the forum}
    
    \end{document}
    And It works perfectly after compiling with pdflatex. Do you get any errors by compiling this ? Try it and we can see if it comes from the Latex or by the system...

    cheers
    Last edited by d.atanasov; December 10th, 2012 at 11:59 PM.
    ! Nobody Expects the Spanish Inquisition !

  5. #5
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    ArcelorMittal Kazakhstan
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Latext links not working !

    Well well well...

    I am currently on a Ubuntu machine and here it is really NOT working...yours also didn't work.....i.e it didn't open a browser window when I clicked on the link given by your code...

    BUT...when I checked the document on the windows machine(my brother's laptop) ........guess what...... both worked, mine too and yours too.....

    So there may be loophole somewhere in my Ubuntu's Adobe Reader settings/preferences......don't know what.....

    any ideas.....???
    Satyam M.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    108

    Re: Latext links not working !

    Could you try open the document with other viewer like the default of Ubuntu ?
    ! Nobody Expects the Spanish Inquisition !

  7. #7
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    ArcelorMittal Kazakhstan
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Latext links not working !

    Quote Originally Posted by d.atanasov View Post
    Could you try open the document with other viewer like the default of Ubuntu ?
    Ohh yes.....!!

    Both are working when I open in "Document Viewer" instead of Adobe's reader........!!....
    Satyam M.

  8. #8
    Join Date
    Oct 2010
    Beans
    108

    Re: Latext links not working !

    Then is obvious that is Adobe Reader who make this trouble. I use Okular which is also nice and as powerful as AR... Well I don`t know how to help you with AR default browser settings ... I hope that you can change them if you insist of using it

    cheers
    ! Nobody Expects the Spanish Inquisition !

  9. #9
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    ArcelorMittal Kazakhstan
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Latext links not working !

    Quote Originally Posted by d.atanasov View Post
    Then is obvious that is Adobe Reader who make this trouble. I use Okular which is also nice and as powerful as AR... Well I don`t know how to help you with AR default browser settings ... I hope that you can change them if you insist of using it

    cheers

    yes...I'll try to figure out what's happening......

    anyways....thnx fr great help.....!!!!
    Satyam M.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •