Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: Could not display "......", The location is not a folder.

  1. #1
    Join Date
    May 2010
    Beans
    7

    Unhappy Could not display "......", The location is not a folder.

    I updated from ubuntu 10.10 to ubuntu 11.04 beta 1 a month ago, and since then this problem exists.

    Everytime I open a file from google desktop search or firefox download
    I got this message.
    Could not display "......", The location is not a folder.

    But if I open a folder from google desktop search, there is no problem.

    For example, I search for a .pdf and open from google desktop, I got:
    Could not display "/home/yikai/Dropbox/Books/Ma...rise Macroeconomic Theory.pdf", The location is not a folder.


    This problem exists in my laptop and desktop.
    But after I did a clean installation of 11.04 beta 1 on the laptop, this problem disappears.
    However I could not do this in the desktop, since it belongs to the office.

    I tried reinstall nautilus, ubuntu-desktop, and google desktop, this problem still exists.
    What can I do?
    Many thanks!

  2. #2
    Join Date
    May 2010
    Beans
    7

    Re: Could not display "......", The location is not a folder.

    Now I installed nautilus-elementary to replace nautilus.

    The problem becomes that it automatically open the folder containing the file but not the file itself.

    So I guess it is somewhere the ubuntu tells google desktop and firefox to do:
    "nautilus aaaa.pdf" or something
    How can I change this? Thanks!

    (The file association in firefox and nautilus are correct, for example, .pdf is associated with DocumentViewer )

    Thank again for help!

  3. #3
    Join Date
    May 2010
    Beans
    7

    Re: Could not display "......", The location is not a folder.

    Anyone find a solution for this?
    Thanks a lot!

  4. #4
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    RAM
    Beans
    2
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Could not display "......", The location is not a folder.

    I am having the same issue here. Chrome and Firefox both have this problem.

  5. #5
    Join Date
    May 2006
    Location
    Ohio
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Re: Could not display "......", The location is not a folder.

    I have this problem too, using Chrome. Still looking for a solution.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2009
    Beans
    60
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Could not display "......", The location is not a folder.

    Seems like it's a problem with xdg-utils, as I understand most programs use xdg-open to open files. I have this same problem trying to open an avi directly from deluge and also while trying to open a video file through the android gmote application while trying to use mplayer instead of vlc by changing the player line to
    Code:
    filegroup:VIDEO:org.gmote.server.media.basic.DefaultFilePlayer
    . I found this bug report that seems relevant. https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...ls/+bug/743859

    It looks like xdg-open wants to use nautilus to open stuff.
    Last edited by NRDNick; April 19th, 2011 at 07:03 AM.
    AMD X2 5000+ @3GHz 4GB GSkill DDR2 @1000MHz Asus M2N32-SLI Delux Wi-Fi BFG GTX260

  7. #7
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Hippiesoldierstan
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Could not display "......", The location is not a folder.

    Quote Originally Posted by badou View Post
    I updated from ubuntu 10.10 to ubuntu 11.04 beta 1 a month ago, and since then this problem exists.

    Everytime I open a file from google desktop search or firefox download
    I got this message.
    Could not display "......", The location is not a folder.

    But if I open a folder from google desktop search, there is no problem.

    For example, I search for a .pdf and open from google desktop, I got:
    Could not display "/home/yikai/Dropbox/Books/Ma...rise Macroeconomic Theory.pdf", The location is not a folder.


    This problem exists in my laptop and desktop.
    But after I did a clean installation of 11.04 beta 1 on the laptop, this problem disappears.
    However I could not do this in the desktop, since it belongs to the office.

    I tried reinstall nautilus, ubuntu-desktop, and google desktop, this problem still exists.
    What can I do?
    Many thanks!


    got the exact same with google-chrome

    no idea what to do also reinstalled and looked around nothing so far

    the download was working fine at first so some setting clearly has set itself to something new and each time sends this annoying message the location is not a folder




    how to correct that? surely someone knows
    Last edited by shantiq; April 20th, 2011 at 09:41 AM.
    Linux is Latin for off-the-beaten-track
    ShanArt XmmsPurple Piper

  8. #8
    Join Date
    Apr 2011
    Beans
    1

    Re: Could not display "......", The location is not a folder.

    Found this post which helped me resolve the issue:

    https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=112069

    I removed exo-utils and the click->open function has returned to normal.

  9. #9
    Join Date
    Feb 2009
    Beans
    60
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Could not display "......", The location is not a folder.

    Quote Originally Posted by sean.tnl View Post
    Found this post which helped me resolve the issue:

    https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=112069

    I removed exo-utils and the click->open function has returned to normal.
    Worked great, thank you!
    AMD X2 5000+ @3GHz 4GB GSkill DDR2 @1000MHz Asus M2N32-SLI Delux Wi-Fi BFG GTX260

  10. #10
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Hippiesoldierstan
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Could not display "......", The location is not a folder.

    Quote Originally Posted by sean.tnl View Post
    Found this post which helped me resolve the issue:

    https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=112069

    I removed exo-utils and the click->open function has returned to normal.
    dude after 3 or 4 weeks the answer drops thanx

    why do they put software in the repositories which clash hmmmmmmmmmm???? is that not a good question GoogleChrome is a pretty major part of many people's setup



    so why have exo in there which really upsets it/?

    anyway no more bitching. this is really cool i had asked the question elsewhere. will link this answer
    Last edited by shantiq; April 29th, 2011 at 09:12 AM.
    Linux is Latin for off-the-beaten-track
    ShanArt XmmsPurple Piper

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •