Results 1 to 10 of 10

Thread: Ubuntu 12.04 installation failing grub install RAID 0

Threaded View

  1. #1
    Join Date
    Aug 2012
    Beans
    6

    Ubuntu 12.04 installation failing grub install RAID 0

    Hey everyone,

    I have the same EXACT problem as here:
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1972263

    Even a very similar computer. Alienware M14xR2 with 2x 256GB Samsung SSD's in RAID 0.

    Regular Ubuntu installer returns Grub / bootloader install error as per the post above so I used the alternate installer as per the posts' recommendation.

    After the alternate installer ran and I selected "install to largest freespace available" it deleted the bootloader entirely and neither Ubuntu or Windows ran. The computer just BIOS looped infinitely.

    I then found this page:
    https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair

    And ran the automatic boot repair after booting to a normal Ubuntu install disc and selecting 'Try Ubuntu'.

    Here's the result of my boot repair:
    http://paste.ubuntu.com/1411314/


    But now I boot directly into windows and there's no Ubuntu / Grub option when booting up.

    Any ideas?! I know the boot repair utility is very complex and I was hoping to avoid having to dive deep into it just to repair my installation because I'm still very new to all this stuff.

    EDIT1: Looks like the GRUB location tab is greyed out in Boot Repair. This would imply that GRUB is missing which would explain why I boot directly into Windows immediately every time correct?

    EDIT2: Trying 'sudo grub-install /dev/hda' and getting -> cannot find device /boot/grub (is /dev mounted?)

    EDIT3: Tried 'sudo mount /dev/hda' and getting -> can't find /dev/hda in /etc/fstab or /etc/mtab
    Last edited by adv0cat3; December 4th, 2012 at 11:54 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •