Results 1 to 3 of 3

Thread: from 11.04 to 11.10 problems with wifi

  1. #1
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    4

    from 11.04 to 11.10 problems with wifi

    Hi,
    i upgraded ubuntu from 11.04 to 11.10 and wifi is not working anymore. my pc is connected to a router.
    Now Internet is working just with ethernet.
    i've got a Atheros card.
    on the menu bar on the top, the wifi icon disappeared. and the wifi connection disappeared as well.
    in "additional driver" the list is empty.

    this is the result for ifconfig:
    Code:
    marconicole@desktop:~$ ifconfig
    eth0      Link encap:Ethernet  HWaddr e0:cb:4e:c7:9e:74  
              indirizzo inet:192.168.1.3  Bcast:192.168.1.255  Maschera:255.255.255.0
              indirizzo inet6: fe80::e2cb:4eff:fec7:9e74/64 Scope:Link
              UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
              RX packets:13442 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:13305 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:2
              collisioni:0 txqueuelen:1000 
              Byte RX:11762552 (11.7 MB)  Byte TX:2127781 (2.1 MB)
              Interrupt:44 
    
    lo        Link encap:Loopback locale  
              indirizzo inet:127.0.0.1  Maschera:255.0.0.0
              indirizzo inet6: ::1/128 Scope:Host
              UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
              RX packets:12 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
              TX packets:12 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
              collisioni:0 txqueuelen:0 
              Byte RX:740 (740.0 B)  Byte TX:740 (740.0 B)
    I've already read a lot of threads and surfed on internet without finding a solution. I hope someone will help me. Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2011
    Beans
    3,037
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: from 11.04 to 11.10 problems with wifi

    Without any information about your wireless hardware you won't get much support.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2012
    Beans
    4

    Re: from 11.04 to 11.10 problems with wifi

    I've got a router Digicom adsl2/2+ wireless router. It's a Michelangelo Wave 54C router.

    this is the result for sudo lshw -C network:
    Code:
    marconicole@desktop:~$ sudo lshw -C network
    [sudo] password for marconicole: 
      *-network               
           description: Ethernet interface
           product: AR8121/AR8113/AR8114 Gigabit or Fast Ethernet
           vendor: Atheros Communications
           physical id: 0
           bus info: pci@0000:01:00.0
           logical name: eth0
           version: b0
           serial: e0:cb:4e:c7:9e:74
           size: 100Mbit/s
           capacity: 1Gbit/s
           width: 64 bits
           clock: 33MHz
            capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet  physical tp 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd 1000bt-fd autonegotiation
            configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=ATL1E  driverversion=1.0.0.7-NAPI duplex=full firmware=L1e ip=192.168.1.3  latency=0 link=yes multicast=yes port=twisted pair speed=100Mbit/s
           resources: irq:44 memory:febc0000-febfffff ioport:ec00(size=128)
    which others information could i give you?
    thanks!!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •