Results 1 to 1 of 1

Thread: (12.04 64-bit) Laptop slow to wake after SSD installation

  1. #1
    Join Date
    Aug 2012
    Beans
    2

    (12.04 64-bit) Laptop slow to wake after SSD installation

    Greetings, programs!

    I've been using Ubuntu variants for about a year and a have no. Right now I'm using Xubuntu 12.04 64-bit on my laptop, but now when I come out of sleep mode, it can take up to 20 seconds before giving an error of some sort and then resuming.

    Attached are the results of
    Code:
    dmesg | cat -n
    Basically lines 1993 to 2011 are what show up on my screen when I come back from suspend. (after up to 20 seconds) These lines:

    Code:
      1993	[73467.600045] ata1: COMRESET failed (errno=-16)
      1994	[73467.920091] ata1: SATA link up 3.0 Gbps (SStatus 123 SControl 300)
      1995	[73467.920428] ata1.00: configured for UDMA/133
      1996	[73467.936177] ata1.00: exception Emask 0x0 SAct 0x0 SErr 0x0 action 0x0
      1997	[73467.936179] ata1.00: irq_stat 0x40000001
      1998	[73467.936182] ata1.00: failed command: READ VERIFY SECTOR(S)
      1999	[73467.936187] ata1.00: cmd 40/00:01:00:00:00/00:00:00:00:00/e0 tag 0
      2000	[73467.936188]          res 51/44:01:00:00:00/00:00:00:00:00/e0 Emask 0x9 (media error)
      2001	[73467.936190] ata1.00: status: { DRDY ERR }
      2002	[73467.936192] ata1.00: error: { UNC ABRT }
      2003	[73467.936514] ata1.00: configured for UDMA/133
      2004	[73467.936522] ata1: EH complete
      2005	[73467.936530] sd 0:0:0:0: [sda] START_STOP FAILED
      2006	[73467.936532] sd 0:0:0:0: [sda]  Result: hostbyte=DID_OK driverbyte=DRIVER_SENSE
      2007	[73467.936535] sd 0:0:0:0: [sda]  Sense Key : Aborted Command [current] [descriptor]
      2008	[73467.936539] sd 0:0:0:0: [sda]  Add. Sense: No additional sense information
      2009	[73467.936557] pm_op(): scsi_bus_resume_common+0x0/0x60 returns 134217730
      2010	[73467.936561] PM: resume of drv:sd dev:0:0:0:0 complete after 10350.499 msecs
      2011	[73467.936567] PM: Device 0:0:0:0 failed to resume async: error 134217730
    So, should I be worried, and is there any way to fix this?

    Any help would be greatly appreciated.

    Other notes: /tmp is a tmpfs, could that cause it?
    Attached Files Attached Files

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •