Page 17 of 19 FirstFirst ... 71516171819 LastLast
Results 161 to 170 of 188

Thread: Kernel 3.7 and AMD cpu's

  1. #161
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    10,841

    Re: Kernel 3.7 and AMD cpu's

    Quote Originally Posted by hlewis View Post
    Have not been able to boot into 3.7 kernel since the upgrade, tried most if not all of the suggested fixes, nothing has worked. Noting that that the boot sequence appeared to stop at the logitech listing for the mouse... I disconnected the Mouse, that action resulted in the stop appearing at Power Resource to register! On a whim decided to disable ACPI in bios, didn't think this would do much, because as i recall most linux distros's ignore much the bios settings, could be wrong about that. I saved the settings and rebooted, and much to my surprise 3.7 booted.

    Here is the output of my boot.log

    Code:
    Begin: Loading essential drivers ... FATAL: Error inserting microcode (/lib/modules/3.7.0-7-generic/kernel/arch/x86/kernel/microcode.ko): No such device
    done.
    Begin: Running /scripts/init-premount ... Begin: Requesting microcode update using per-core interface ... done.
    done.
    Begin: Mounting root file system ... Begin: Running /scripts/local-top ... done.
    Begin: Running /scripts/local-premount ... done.
    Begin: Running /scripts/local-bottom ... done.
    done.
    Begin: Running /scripts/init-bottom ... done.
    fsck from util-linux 2.20.1
    /dev/sda1: clean, 320549/15073280 files, 2597315/60279552 blocks
    modem-manager[687]: <info>  ModemManager (version 0.6.0.0) starting...
    
    modem-manager[687]: <info>  Loaded plugin 'SimTech'
    
    modem-manager[687]: <info>  Loaded plugin 'Option'
    
    modem-manager[687]: <info>  Loaded plugin 'Linktop'
    
    modem-manager[687]: <info>  Loaded plugin 'X22X'
    
    modem-manager[687]: <info>  Loaded plugin 'Option High-Speed'
    
    modem-manager[687]: <info>  Loaded plugin 'Nokia'
    
    modem-manager[687]: <info>  Loaded plugin 'Longcheer'
    
    modem-manager[687]: <info>  Loaded plugin 'ZTE'
    
    modem-manager[687]: <info>  Loaded plugin 'Wavecom'
    
    modem-manager[687]: <info>  Loaded plugin 'Gobi'
    
    modem-manager[687]: <info>  Loaded plugin 'Novatel'
    
    modem-manager[687]: <info>  Loaded plugin 'Samsung'
    
    modem-manager[687]: <info>  Loaded plugin 'MotoC'
    
    modem-manager[687]: <info>  Loaded plugin 'Sierra'
    
    modem-manager[687]: <info>  Loaded plugin 'Huawei'
    
    modem-manager[687]: <info>  Loaded plugin 'Ericsson MBM'
    
    modem-manager[687]: <info>  Loaded plugin 'AnyData'
    
    modem-manager[687]: <info>  Loaded plugin 'Cinterion'
    
    modem-manager[687]: <info>  Loaded plugin 'Iridium'
    
    modem-manager[687]: <info>  Loaded plugin 'Generic'
    
    modem-manager[687]: <info>  Successfully loaded 20 plugins
    
     * Setting sensors limits                                                [ OK ] 
     * Starting mDNS/DNS-SD daemon                                           [ OK ]
     * Starting bluetooth daemon                                             [ OK ]
     * Starting CUPS printing spooler/server                                 [ OK ]
     * Starting Samba Auto-reload Integration                                [ OK ]
     * Stopping Samba Auto-reload Integration                                [ OK ]
    SpamAssassin Mail Filter Daemon: disabled, see /etc/default/spamassassin
    speech-dispatcher disabled; edit /etc/default/speech-dispatcher
     * Stopping System V initialisation compatibility                        [ OK ]
     * VirtualBox Additions disabled, not in a Virtual Machine
    saned disabled; edit /etc/default/saned
     * Starting System V runlevel compatibility                              [ OK ]
     * Starting                                                              [ OK ]
     * Starting automatic crash report generation                            [ OK ]
     * Starting                                                              [ OK ]
     * Starting deferred execution scheduler                                 [ OK ]
     * Starting regular background program processing daemon                 [ OK ]
     * Starting anac(h)ronistic cron                                         [ OK ]
     * Starting                                                              [ OK ]
     * Starting                                                              [ OK ]
     * Starting save kernel messages                                         [ OK ]
     * Starting                                                              [ OK ]
     * Starting configure network device security                            [ OK ]
     * Starting CPU interrupts balancing daemon                              [ OK ]
     * Starting ACPI daemon                                                  [ OK ]
     * Starting configure virtual network devices                            [ OK ]
    apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1 for ServerName
     * Stopping save kernel messages                                         [ OK ]
     * Stopping anac(h)ronistic cron                                         [ OK ]
     * Starting web server apache2                                           [ OK ] 
     * Stopping cold plug devices                                            [ OK ]
     * Stopping log initial device creation                                  [ OK ]
     * Starting load fallback graphics devices                               [ OK ]
     * Starting enable remaining boot-time encrypted block devices           [ OK ]
     * Starting save udev log and update rules                               [ OK ]
     * Stopping save udev log and update rules                               [ OK ]
     * Stopping enable remaining boot-time encrypted block devices           [ OK ]
     * Starting load fallback graphics devices                               [fail]
     * Starting GNOME Display Manager                                        [ OK ]
     * Starting
    Make of this what you will but it is booting. Just thought it may be relevant.
    Good find! I just tried the same Lubuntu disc that had earlier failed on me and used the acpi=off boot parameter as shown here:

    https://help.ubuntu.com/community/BootOptions

    Success

    The screen resolution is too low but that may even be a different issue. It's adequate to allow installation though, after which I could fiddle with the nVidia drivers

  2. #162
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    6,038
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Kernel 3.7 and AMD cpu's

    I just booted up the daily (raring-desktop-amd64.iso) last night on my Acer Extensa and it works just fine. 3.7.0-7
    This is Rolling Release
    Warnings for New Beta Testers& Helpful Terminal Commands:
    Running Trusty /devel/@ 5.120GHz32bit/ Please put [ prefix] on New Threads!

  3. #163
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Germany
    Beans
    92
    Distro
    Ubuntu 13.10 Saucy Salamander

    Re: Kernel 3.7 and AMD cpu's

    3.8 kernel has landed in raring and now its working fine!
    (amd 64 x2 6000+, asus m2n sli deluxe)

  4. #164
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Maryland
    Beans
    1,536
    Distro
    Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Kernel 3.7 and AMD cpu's

    3.8 kernel has landed in raring and now its working fine!
    (amd 64 x2 6000+, asus m2n sli deluxe)
    Same here!!!! Nothing seems to be broken - yet!!!!!!
    12.10 Quantal w/grub2/Mint13 installed on raid0, Gigabyte AMD MB, AMD 64x4 CPUs at 3.2GHz, 16 GB ram, HD7770 ATI video, dual boot win7 on 64gb ssd and win8 on 1Tb SATA raid. 13.04 installed on raid0 and ssd

  5. #165
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    West Palm Beach,FL,USA
    Beans
    361
    Distro
    Ubuntu

    Re: Kernel 3.7 and AMD cpu's

    Quote Originally Posted by cariboo907 View Post
    Just out of curiosity, how many of us with AMD cpu's are having trouble booting the the latest kernel available in the repositories?

    My Intel atom powered netbook runs just fine with the 3.7.0.2 kernel.
    i was looking for some help but can't find any.
    long ago i gave up on installing ubuntu on any amd cpu computer,why? because they gave me nothing but problems....
    yesterday someone gave me a dell pc with an amd athlon x2 cpu and nvidia chipset with 2g of ram and inmediatly i downloaded my 64bit iso of the day and proceed to test it,for man sake,this amd's cpu continue to be the crap they have always been,there is no way i could run that daily build in this machine and this is something i do daily on my intel rig.i will never ever use an amd pc for my self with any other os that windows,they are crap to me,my own opinion OK,hehehehe in the other hand i continue to have crashes at all time with 64bit but 32bit runs smooth,so i am giving up on 64bit for now until RR is released and then i'll see.....happy testing....
    hey do you need an amd pc? is outside by the curve if you make it before the garbage truck by 6:00 am today 02/01/2013 hehehehehehe....1 hour left...
    Last edited by kuvanito; February 1st, 2013 at 11:05 AM.

  6. #166
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    New Hampshire, U.S.A.
    Beans
    2,529
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Kernel 3.7 and AMD cpu's

    I've been running Acer Aspire 5253 with amd64 for the last couple of years on a variety of Ubuntu's up to 3.8.0-2, linux mint, debian, ... most of the time running fine, 32 bit and 64 bit.

    Biggest difficulty has been installing an ubuntu on a USB hard drive with the Acer. It will boot and run from the USB where I test Ubuntu's, but attempts to install to the USB screw everything up. Grub goes into a mess particularly Grub 2. "Don't install onto USB from the Acer amd64!".

    In times past I had a Windows 7 hard drive and installing onto the USB hard drive I couldn't boot anything. Easy to remove the Windows 7 hard drive to sve it and put in another one for testing.

    So I do the installs on USB plugged into intel netbook and tower with no problem whatsoever. Once installed somewhere else they will run fine on the amd64.

    With no USB hard drive, the Acer amd64 installs and runs various 32 bit and 64 bit linux's fine.

    Just nicer on my Intel netbook and tower I can install several linux on USB hard drive for testing etc.

  7. #167
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    6,038
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Kernel 3.7 and AMD cpu's

    Quote Originally Posted by kuvanito View Post
    i was looking for some help but can't find any.
    long ago i gave up on installing ubuntu on any amd cpu computer,why? because they gave me nothing but problems....
    yesterday someone gave me a dell pc with an amd athlon x2 cpu and nvidia chipset with 2g of ram and inmediatly i downloaded my 64bit iso of the day and proceed to test it,for man sake,this amd's cpu continue to be the crap they have always been,there is no way i could run that daily build in this machine and this is something i do daily on my intel rig.i will never ever use an amd pc for my self with any other os that windows,they are crap to me,my own opinion OK,hehehehe in the other hand i continue to have crashes at all time with 64bit but 32bit runs smooth,so i am giving up on 64bit for now until RR is released and then i'll see.....happy testing....
    hey do you need an amd pc? is outside by the curve if you make it before the garbage truck by 6:00 am today 02/01/2013 hehehehehehe....1 hour left...

    Dern!!
    This is Rolling Release
    Warnings for New Beta Testers& Helpful Terminal Commands:
    Running Trusty /devel/@ 5.120GHz32bit/ Please put [ prefix] on New Threads!

  8. #168
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    ExodusHair<Čubura
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Kernel 3.7 and AMD cpu's

    Yet another AMD discarded too soon...

  9. #169
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    6,038
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Kernel 3.7 and AMD cpu's

    Quote Originally Posted by zika View Post
    Yet another AMD discarded too soon...

    I just love taking those roadside tosses and bringing them back from the shredders teeth

    I have been lucky so far with AMD athlon 2x acer extensa 4420 64bit. Also an AMD 32 bit 1.2 GHz..
    Last edited by ventrical; February 2nd, 2013 at 11:14 PM.
    This is Rolling Release
    Warnings for New Beta Testers& Helpful Terminal Commands:
    Running Trusty /devel/@ 5.120GHz32bit/ Please put [ prefix] on New Threads!

  10. #170
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    6,038
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Kernel 3.7 and AMD cpu's

    Just zsynced the daily and got a seamless live USB on:

    Code:
    0:00.0 Host bridge: ATI Technologies Inc RS690 Host Bridge
    00:01.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RS690 PCI to PCI Bridge (Internal gfx)
    00:04.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc Device 7914
    00:05.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RS690 PCI to PCI Bridge (PCI Express Port 1)
    00:06.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RS690 PCI to PCI Bridge (PCI Express Port 2)
    00:12.0 SATA controller: ATI Technologies Inc SB600 Non-Raid-5 SATA
    00:13.0 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI0)
    00:13.1 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI1)
    00:13.2 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI2)
    00:13.3 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI3)
    00:13.4 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB (OHCI4)
    00:13.5 USB Controller: ATI Technologies Inc SB600 USB Controller (EHCI)
    00:14.0 SMBus: ATI Technologies Inc SBx00 SMBus Controller (rev 14)
    00:14.1 IDE interface: ATI Technologies Inc SB600 IDE
    00:14.2 Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA)
    00:14.3 ISA bridge: ATI Technologies Inc SB600 PCI to LPC Bridge
    00:14.4 PCI bridge: ATI Technologies Inc SBx00 PCI to PCI Bridge
    00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
    00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
    00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
    00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
    01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RS690M [Radeon X1200 Series]
    05:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g (rev 01)
    0b:06.0 CardBus bridge: O2 Micro, Inc. OZ711SP1 Memory CardBus Controller (rev 01)
    0b:06.2 SD Host controller: O2 Micro, Inc. Integrated MMC/SD Controller (rev 02)
    0b:06.3 Mass storage controller: O2 Micro, Inc. Integrated MS/xD Controller (rev 01)
    0b:06.4 FireWire (IEEE 1394): O2 Micro, Inc. Firewire (IEEE 1394) (rev 02)
    This is Rolling Release
    Warnings for New Beta Testers& Helpful Terminal Commands:
    Running Trusty /devel/@ 5.120GHz32bit/ Please put [ prefix] on New Threads!

Page 17 of 19 FirstFirst ... 71516171819 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •