Results 1 to 9 of 9

Thread: zsync not working?

  1. #1
    Join Date
    Aug 2009
    Beans
    881
    Distro
    Ubuntu Development Release

    zsync not working?

    I tried using zsync (on raring) for the first time to download the raring image today but it's not working. Have others seen this? When was the last time zsync worked?

    Code:
    zsync http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/raring-desktop-i386.iso.zsync
    #################### 100.0% 306.6 kBps DONE     
    
    reading seed file raring-desktop-i386.iso.part: ******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************Read raring-desktop-i386.iso.part. Target 51.3% complete.      ******************************************
    downloading from http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/raring-desktop-i386.iso:
    ##########---------- 51.3%
    zsync received a data response (code 200) but this is not a partial content response
    zsync can only work with servers that support returning partial content from files. The person/entity creating this .zsync has tried to use a server that is not returning partial content. zsync cannot be used with this server.
    See http://zsync.moria.orc.uk/server-issues
    ##########---------- 51.3% 0.0 kBps aborted    
    
    failed to retrieve from raring-desktop-i386.iso
    Aborting, download available in raring-desktop-i386.iso.part
    verifying download...

  2. #2
    dino99's Avatar
    dino99 is offline Ubuntu addict and loving it
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Nux Jam
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: zsync not working?

    its not a zsync issue, but a borked image built the wrong way. (server misconfigured)

    Code:
    The person/entity creating this .zsync has tried to use a server that is not returning partial content. zsync cannot be used with this server.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    New Hampshire, U.S.A.
    Beans
    2,529
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: zsync not working?

    Last time zsync worked for me was this morning. In U.S.A. whatever server Ubuntu uses for me.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    6,034
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: zsync not working?

    Quote Originally Posted by jbicha View Post
    I tried using zsync (on raring) for the first time to download the raring image today but it's not working. Have others seen this? When was the last time zsync worked?

    Code:
    zsync http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/raring-desktop-i386.iso.zsync
    #################### 100.0% 306.6 kBps DONE     
    
    reading seed file raring-desktop-i386.iso.part: ******************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************Read raring-desktop-i386.iso.part. Target 51.3% complete.      ******************************************
    downloading from http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/raring-desktop-i386.iso:
    ##########---------- 51.3%
    zsync received a data response (code 200) but this is not a partial content response
    zsync can only work with servers that support returning partial content from files. The person/entity creating this .zsync has tried to use a server that is not returning partial content. zsync cannot be used with this server.
    See http://zsync.moria.orc.uk/server-issues
    ##########---------- 51.3% 0.0 kBps aborted    
    
    failed to retrieve from raring-desktop-i386.iso
    Aborting, download available in raring-desktop-i386.iso.part
    verifying download...

    Works great here .. but I always enter my commands differently. I can't get it to work the way you have the commands entered.

    Code:
    dale@dale-desktop:~/Desktop$ zsync -i ./raring-desktop-i386.iso http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/raring-desktop-i386.iso.zsync
    This is Rolling Release
    Warnings for New Beta Testers& Helpful Terminal Commands:
    Running Trusty /devel/@ 5.120GHz32bit/ Please put [ prefix] on New Threads!

  5. #5
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    6,034
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: zsync not working?

    Read raring-desktop-i386.iso. Target 73.6% complete.
    downloading from http://cdimage.ubuntu.com/daily-live...ktop-i386.iso:
    #################--- 85.6% 258.4 kBps

    downloading from http://cdimage.ubuntu.com/daily-live...ktop-i386.iso:
    #################### 100.0% 251.7 kBps DONE

    verifying download...checksum matches OK
    used 594075648 local, fetched 214164537
    dale@dale-desktop:~/Desktop$

    I'll try on another machine.
    This is Rolling Release
    Warnings for New Beta Testers& Helpful Terminal Commands:
    Running Trusty /devel/@ 5.120GHz32bit/ Please put [ prefix] on New Threads!

  6. #6
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    6,034
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: zsync not working?

    Working fine also on another install.
    Attached Images Attached Images
    This is Rolling Release
    Warnings for New Beta Testers& Helpful Terminal Commands:
    Running Trusty /devel/@ 5.120GHz32bit/ Please put [ prefix] on New Threads!

  7. #7
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Arizona USA
    Beans
    2,870
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: zsync not working?

    Tried to duplicate the problem, but it worked fine...

    Code:
    vindsl@Zuul:~/Downloads/Ubuntu$ zsync http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/raring-desktop-i386.iso.zsync
    #################### 100.0% 239.5 kBps DONE     
    
    No relevent local data found - I will be downloading the whole file. If that's not what you want, CTRL-C out. You should specify the local file is the old version of the file to download with -i (you might have to decompress it with gzip -d first). Or perhaps you just have no data that helps download the file
    downloading from http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/raring-desktop-i386.iso:
    #################### 100.0% 397.9 kBps DONE      
    
    verifying download...checksum matches OK
    used 0 local, fetched 807711061
    vindsl@Zuul:~/Downloads/Ubuntu$
    Intel ® P4 Extreme Edition 3.4 (Gallatin) || DFI ® LanParty PRO875B rev B1
    Crucial ® Ballistix Tracer PC4000 1GB || Mountain Mods U2-UFO Opti-1203
    XFX 7600GT 560M AGP (PV-T73A-UDF3) || Corsair HX520W Modular PSU

  8. #8
    Join Date
    Aug 2009
    Beans
    881
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: zsync not working?

    Ok, zsync is working now. Maybe I tried using at the wrong time of day or something. Thanks!

  9. #9
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    NM
    Beans
    1,121
    Distro
    Lubuntu Development Release

    Re: zsync not working?

    You probably tried it while the new spins were being uploaded, or the upload started right after you started. You can check on the current live build for the time the isos are finished.

    Zsynced 7 different isos today as I do most days and all worked fine.
    Boot Info Script
    Ubuntu User number is # 32763
    Linux User number is # 527179

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •