Results 1 to 5 of 5

Thread: 12.10 Installation Fails

  1. #1
    Join Date
    Apr 2011
    Beans
    15

    12.10 Installation Fails

    I am trying to install Ubuntu 12.10 AMD64 on my desktop computer with an SSD, an HDD, Asus Sabertooth Z77 and a Nvidia Graphics card. None of the previous forum posts had solutions that worked.

    Here are two pictures I took of what it says with nomodeset (I still breaks with no nomodeset but everything on the other forum threads said to try activating it. Also, the image is fine, I checked the MD5Sum and it is correct. Anyway, here are the pictures, excuse the poor quality, I don't have a better camera around so this was the best I could do (typing it all out would be very time consuming).



    Any help would be greatly appreciated.

  2. #2
    dino99's Avatar
    dino99 is offline Ubuntu addict and loving it
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Nux Jam
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: 12.10 Installation Fails

    your screenshot is a kernel panic.
    i'm too lazy for browsing the web to get your hardware specs, and your bios/uefi config, so i let you find it first.

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1860020
    https://help.ubuntu.com/community/UEFI

    http://ubuntuforums.org/showpost.php...14&postcount=9
    https://help.ubuntu.com/community/BootOptions

  3. #3
    Join Date
    Apr 2011
    Beans
    15

    Re: 12.10 Installation Fails

    What specs and configs do you need?

  4. #4
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Chicago Suburbs
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: 12.10 Installation Fails

    Some links.

    UEFI, Windows on SSD, Ubuntu on HD ASRock Z77 Pro4 motherboard
    http://www.linuxbsdos.com/2012/10/10...d-ssd-and-hdd/


    Asus UEFI instructions (except efi should be first partition, but must not have to be)
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=11842855

    Some also need other/additional boot options, but that seems to vary by every vendor & model:
    Gigabyte GA-X79-UD3 with I7-3820
    Needed F6 to set ACPI=Off.and nomodeset


    [SOLVED] UEFI Boot Problems
    quiet splash vt.handoff=7 rootdelay=90 reboot=a,w
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1857639

    Other boot options also:

    How to set NOMODESET and other kernel boot options in grub2
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1613132
    https://help.ubuntu.com/community/BootOptions
    For info on UEFI boot install & repair:
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2147295
    Please use Thread Tools above first post to close thread when/if answered completely.







  5. #5
    Join Date
    Apr 2011
    Beans
    15

    Re: 12.10 Installation Fails

    As it turned out, it was the optical drive. I unplugged it and it worked.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •