Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Photoshop with Virtualbox

  1. #1
    Join Date
    Nov 2012
    Beans
    6

    Smile Photoshop with Virtualbox

    Hello

    I have virtual box 4.2 (64 bits) with photoshop cs5 It's works but I have a little problem with buffer, I can't use this (alt+clic) I have message "impossible to use buffer" etc...
    I've already search on web to find the problem, perhaps it's a command on virtualbox or over witch use alt and apparently it do conflict with photoshop

    someone have an idea?

    thanks you

  2. #2
    Join Date
    Oct 2012
    Beans
    187

    Re: Photoshop with Virtualbox

    Alt + Click shouldn't interfere with VB or the host OS however to be sure you can check the preferences of VB and see whether Auto-Capture Keyboard is enabled and the Host key is "Right Ctrl" or any other key except the "Alt" key.

    You can also use sticky key feature in windows to change the Alt key for guest OS so that interference of Host OS can be avoided.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2012
    Beans
    6

    Re: Photoshop with Virtualbox

    thanks but where I must to go to change that?

  4. #4
    Join Date
    Oct 2012
    Beans
    187

    Re: Photoshop with Virtualbox

    Quote Originally Posted by neophus View Post
    thanks but where I must to go to change that?
    I am sorry but I checked it in windows and this sticky key feature is not what i thought it is. It is just an Accessibility feature to avoid the Press and Hold of Alt key.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2012
    Beans
    6

    Re: Photoshop with Virtualbox

    Okay but perhaps in virtualbox we can change no?

  6. #6
    Join Date
    Nov 2012
    Beans
    6

    Re: Photoshop with Virtualbox

    help please ! I can't resolve this problem ! I have test a lot of things it doesn't work and it's a problem for me in my work !

  7. #7
    Join Date
    Oct 2012
    Beans
    187

    Re: Photoshop with Virtualbox

    If you post the full error message then someone might be able to help you otherwise it is very difficult to guess about the error when you say
    I have message "impossible to use buffer" etc...

  8. #8
    Join Date
    Nov 2012
    Beans
    6

    Re: Photoshop with Virtualbox

    the message is (I translated as I can beacause it's french text) "Impossible to use buffer because the duplicate zone is not defined (alt-clic to define one source point)

    I have test to desactivate in ubuntu all alt shortcut in preferences system/keyboard/shortcut

    also change in keyboard layout/options/comportement with alt and windows touch (I tested virtually all choices)

    I had disabled right click icon at the low right corner

    I had search on my keyboard in windows host

    I have all the time the same message

  9. #9
    Join Date
    Oct 2012
    Beans
    187

    Re: Photoshop with Virtualbox

    Quote Originally Posted by neophus View Post
    the message is (I translated as I can beacause it's french text) "Impossible to use buffer because the duplicate zone is not defined (alt-clic to define one source point)
    To me, it sounds more an application error rather than OS error.
    You need to check the photoshop cs5 settings first.

  10. #10
    Join Date
    Nov 2012
    Beans
    6

    Re: Photoshop with Virtualbox

    I've found the problem ! I must to disable mouse integration and it works, but I must to do that each time when I restart my VM but it's better than nothing...

    thanks for you help
    Last edited by neophus; November 17th, 2012 at 10:05 AM.

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •