Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Simple Scan - Not Working

  1. #1
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Arizona USA
    Beans
    2,788
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Simple Scan - Not Working

    Guess this says it all...




    Simple Scan worked last week in Ubu 13.04, but evidently recent updates killed it.

    Works fine in Ubu 10.10 -- same machine, same hardware.

    Anybody else having issues with Simple Scan in RR?!?!?
    Intel ® P4 Extreme Edition 3.4 (Gallatin) || DFI ® LanParty PRO875B rev B1
    Crucial ® Ballistix Tracer PC4000 1GB || Mountain Mods U2-UFO Opti-1203
    XFX 7600GT 560M AGP (PV-T73A-UDF3) || Corsair HX520W Modular PSU

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    Saranac Lake, NY, USA
    Beans
    241
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Simple Scan - Not Working

    Just checked mine and it worked fine. HP Photosmart d110 connected wirelessly.
    HP g72t icore3 with intel graphics and broadcom 4313 wireless running 13.04unity, Ubuntu GNOME updated to 13.10 and a 13.10 unity. Plus using older desktop machine running 12.04 Lubuntu with nvidia geforce mx400.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2006
    Beans
    4,373
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Simple Scan - Not Working

    did you try xsane ?
    if it ain't broke you haven't tweaked it enough

  4. #4
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Arizona USA
    Beans
    2,788
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Simple Scan - Not Working

    Quote Originally Posted by ronacc View Post
    did you try xsane ?
    Just installed/tried xsane. No dice.

    Quote Originally Posted by xsane

    scanning for devices

    no devices available
    Must be a USB issue. OS sees it, but apps don't recognize it...
    Intel ® P4 Extreme Edition 3.4 (Gallatin) || DFI ® LanParty PRO875B rev B1
    Crucial ® Ballistix Tracer PC4000 1GB || Mountain Mods U2-UFO Opti-1203
    XFX 7600GT 560M AGP (PV-T73A-UDF3) || Corsair HX520W Modular PSU

  5. #5
    Join Date
    Mar 2006
    Beans
    4,373
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Simple Scan - Not Working

    or perhaps a driver issue , I'll see if rr finds my brother mfc 7860 .
    if it ain't broke you haven't tweaked it enough

  6. #6
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Le Petit Rocher
    Beans
    1,549
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Simple Scan - Not Working

    sometimes an update will revert you HPLIP version back to one that does not work with your printer. See this for more info,


    http://hplipopensource.com/hplip-web/downloads.html
    Six Saturdays a week for me.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Arizona USA
    Beans
    2,788
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Simple Scan - Not Working

    Quote Originally Posted by lindsay7 View Post
    sometimes an update will revert you HPLIP version back to one that does not work with your printer. See this for more info,


    http://hplipopensource.com/hplip-web/downloads.html
    I'm using a stand-alone, flatbed, HP scanner. Does it use printer drivers

    EDIT

    Just answered my own question. LoL!
    Quote Originally Posted by From your link
    HP Linux Imaging and Printing
    Print, Scan and Fax Drivers for Linux
    I'll check that out. Thanks!


    For giggles, I installed Liquorix 3.6.0-7
    Code:
    vindsl@Zuul:~$ uname -sr
    Linux 3.6.0-7.dmz.1-liquorix-686
    Same thing, so it isn't a Linux 3.7-rc6 issue...
    Last edited by VinDSL; November 21st, 2012 at 03:24 AM. Reason: Update
    Intel ® P4 Extreme Edition 3.4 (Gallatin) || DFI ® LanParty PRO875B rev B1
    Crucial ® Ballistix Tracer PC4000 1GB || Mountain Mods U2-UFO Opti-1203
    XFX 7600GT 560M AGP (PV-T73A-UDF3) || Corsair HX520W Modular PSU

  8. #8
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Arizona USA
    Beans
    2,788
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Simple Scan - Not Working

    Commit log shows (my current) HPLIP package was last updated on "Sun Oct 14 16:20:39 2012", so...

    I *think* it's okay.
    Intel ® P4 Extreme Edition 3.4 (Gallatin) || DFI ® LanParty PRO875B rev B1
    Crucial ® Ballistix Tracer PC4000 1GB || Mountain Mods U2-UFO Opti-1203
    XFX 7600GT 560M AGP (PV-T73A-UDF3) || Corsair HX520W Modular PSU

  9. #9
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    5,199
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Simple Scan - Not Working

    Worked ok with my HP-C4180.
    Attached Images Attached Images
    This is Rolling Release
    Warnings for New Beta Testers& Helpful Terminal Commands:
    Running Trusty /devel/@ 5.120GHz32bit/ Please put [ prefix] on New Threads!

  10. #10
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Beta Testing in Canada
    Beans
    5,199
    Distro
    Ubuntu Development Release

    Re: Simple Scan - Not Working

    It's really slow at 1200dpi .. but I think that is the scanner itself.
    This is Rolling Release
    Warnings for New Beta Testers& Helpful Terminal Commands:
    Running Trusty /devel/@ 5.120GHz32bit/ Please put [ prefix] on New Threads!

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •