Results 1 to 4 of 4

Thread: Install fails - no useful reason given

  1. #1
    Join Date
    Mar 2008
    Beans
    88

    Install fails - no useful reason given

    I'm trying to install Xubuntu 12.10 on an old amd 1.5Ghz amd with 1.5G ram.
    It boots from cdrom fine and you can run it quite happily from the cd.
    On attempting to install it has a fatal error when the slideshow starts up and drops back to the desktop to allow me to investigate but leaves no clues at at all.
    How can investigate further?

  2. #2
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    London, England
    Beans
    5,469
    Distro
    Xubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Install fails - no useful reason given

    You could try going to the extra options on the installer boot screen and choose nomodeset - that helped one of my recent installs. But you may have to go back to 12.04 and use the alternative (text mode) installer there instead. They have abandoned the alternative installer in 12.10. Hopefully they will have a working installer for 13.04.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Gnome12o4/LXQt14o4
    Beans
    Hidden!

    Re: Install fails - no useful reason given


  4. #4
    Join Date
    Mar 2008
    Beans
    88

    Re: Install fails - no useful reason given

    Thanks for that ibjsb4!
    removing the stupid slideshow solved the problem and I now have my machine back and running like a computer!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •