Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 12 of 12

Thread: installation on new hard drive. No prior OS

  1. #11
    squakie is offline I Ubuntu, Therefore, I Am
    Join Date
    Oct 2012
    Beans
    2,238
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: installation on new hard drive. No prior OS

    +1 on what OldFred has said - the Intel boards and IGP's often need the i915.x settings. In addition, some seem to require either ACPI=off or NOAPIC to get around that. It may even be necessary to specify one the VGA= options just to boot into GUI. After you get it to actually let you install, check Additional Drivers to see if there is a recommended driver for your IGP.

    I would think at this point it could be either the video or the disk, both as OldFred has suggested. I'm not sure at which point in the boot process it starts looking at the drives, but I suppose that might do it. I would be leaning more to an IGP option myself, but I don't have the experience someone like OldFred does.

    It would also help if you could someone get a picture of the text you get on your screen, or at least copy it down and post back with the last 10 lines of it or so to see if we can get anything to go on from those messages.

  2. #12
    Join Date
    Sep 2012
    Beans
    11

    Re: installation on new hard drive. No prior OS

    Thanks one and all. oldfred's recommendation to change hard drive port did the trick.

    John

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •