Results 1 to 5 of 5

Thread: Creative Live! cam not working at all

  1. #1
    Join Date
    Jan 2013
    Beans
    37
    Distro
    Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Creative Live! cam not working at all

    My Creative Live! cam Optia pro is refusing to work. In the beginning it showed on Skype as a camera on dev/cam0 or something like that. After I installed some drivers I found it doesn't come up at all. Thanks!

    PS: The drivers I installed http://git.linuxtv.org/media_build.git

  2. #2
    Join Date
    Sep 2009
    Beans
    2,330

    Re: Creative Live! cam not working at all

    it did say it was a experimental driver

    close skype all the way using the icon up top

    open a terminal type lsusb click enter
    does it show the cam in the list if yes close the terminal
    retry skype

    hope that helps

    john

  3. #3
    Join Date
    Jan 2013
    Beans
    37
    Distro
    Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Creative Live! cam not working at all

    It does show it. Bus 001 Device 005: ID 041e:4065 Creative Technology, Ltd. But Skype still does not find it.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2009
    Beans
    2,330

    Re: Creative Live! cam not working at all

    i remember win i had skype i had to play with the setting a lot to get mine to show a pic
    do you by any chance have ekiga softphone installed
    if yes see if it can find the cam
    it also needs to be turned off up top
    john

  5. #5
    Join Date
    Jan 2013
    Beans
    37
    Distro
    Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

    Re: Creative Live! cam not working at all

    It does not find it.
    Last edited by captainwithershins; February 12th, 2013 at 09:57 AM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •