Results 1 to 6 of 6

Thread: Couldn't load plugin - Flash in Chromium

  1. #1
    Join Date
    Aug 2012
    Beans
    31

    Couldn't load plugin - Flash in Chromium

    I tried to find solution but I just couldn't. Does anyone of you know how to fix this problem?
    When I try to watch videos on YouTube, Chromium says "couldn't load plugin".
    There was flashplugin-installer already installed , but I reinstalled it, and Chromium(it did't help). I also tied to copy libflashplayer.so to /etc/lib/chromium-browser/plugins.

    Code:
    chromium-browser --enable-plugins
    does not help neither, and flash plugin is already enabled.

    Please help.
    Thank you.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Maine
    Beans
    1,450
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Couldn't load plugin - Flash in Chromium

    have you installed ubuntu-restricted-addons and ubuntu-restricted-extras yet?

    in not do that first.
    Then see if it works.
    Dave
    Registered Linux User #462608
    Ubuntu 14.04.1 /Xubuntu 14.04.1

  3. #3
    Join Date
    Aug 2012
    Beans
    31

    Re: Couldn't load plugin - Flash in Chromium

    It was installed already.
    It seems that this happens only with some videos, while I can watch others, both on same site - YouTube. It's strange, really.
    I tried playing one .flv and one .mp4 file that were downloaded on another computer for youtube months ago. But it couldn't play. I can play .mp3 files and hear audio of above mentioned files in audacious and vlc but not in default mplayer.
    I installed Lubuntu recently, and never tried to play any multimedia files before.
    What's happening? How can I play this videos in Lubuntu.
    Last edited by komarx6; October 18th, 2012 at 08:15 PM.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Maine
    Beans
    1,450
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Couldn't load plugin - Flash in Chromium

    I'm not sure what is wrong then, I have Lubuntu loaded on this machine with lubuntu-restricted-extras and lubuntu-restricted-addons and everything work wonderfully. mp3 mp4 flash all working.

    you can try uninstalling those files and reinstalling them that might work for you.
    Dave
    Registered Linux User #462608
    Ubuntu 14.04.1 /Xubuntu 14.04.1

  5. #5
    Join Date
    Aug 2012
    Beans
    31

    Re: Couldn't load plugin - Flash in Chromium

    I found out what was the problem. My machine is simply too old. I had to install older version of Flash downloaded from Adobe's site.
    I am sorry for bothering you.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2010
    Beans
    20

    Re: Couldn't load plugin - Flash in Chromium

    I am having the same issues. The plugin is installed/enabled but the "Couldn't load plug-in" message appears instead of the Flash video/ad/whatever. How did you determine your computer was simply "too old" (my computer is fairly old as well), and from where did you obtain the older Flash plugin?

    [edit]
    I found the problem and solution are explained here:

    http://forums.debian.net/viewtopic.php?f=10&t=82710

    Recent versions of Flash require a CPU that supports SSE2 instructions. Otherwise you have to revert to an older version of Flash, which is what I had to do.
    Last edited by posfan12; December 6th, 2012 at 03:18 AM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •