Results 1 to 9 of 9

Thread: Wow using nvidia beta 310.14 thread optimized drivers

  1. #1
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Los Angeles
    Beans
    339
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Wow using nvidia beta 310.14 thread optimized drivers

    Good news for nvidia users, I just tried out the latest beta nvidia drivers 310.14 that have threaded optimization and they do make very measureable impact on performance if you enable that feature.

    This is using drivers from the bleeding edge xorg-edgers PPA so use at your own risk. Eventually they should hit the X-updates PPA.

    Info taken from the botton of:
    ftp://download.nvidia.com/XFree86/Li...variables.html
    Launch command I used:
    Code:
    LD_PRELOAD="libpthread.so.0 libGL.so.1" __GL_THREADED_OPTIMIZATIONS=1 wine wow.exe -opengl


    Using System Monitor, Wow.exe now uses about 134% cpu instead of 100% without optimizations enabled. Also history of cpu core usage is flat instead of alternating up and down.

    I don't have anyway to compare it with the old rGL patch since it stopped working for me when MOP launched.

    I don't have guildwars 2 but if someone who does wants to test this out and inform GW2 users this maybe what they've been waiting for.
    Dell Latitude D630 - 4GB RAM - 128GB SSD - Nvidia Quadro NVS 135M - Intel 4965 wireless - DVD/CDRW - bluetooth - fingerprint reader

  2. #2
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Copenhagen, Denmark
    Beans
    194
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Wow using nvidia beta 310.14 thread optimized drivers

    Confirmed! This actually made me pull my Geforce 9600GT out of an old computer in my closet, since the new NVIDIA-drivers actually makes it perform better than my brick sized brand new Radeon-card.

  3. #3
    Join Date
    Jul 2011
    Beans
    6
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Wow using nvidia beta 310.14 thread optimized drivers

    Alright I installed World of Warcraft through crossover and am trying to get this working on my nvidia card also and i cant get it to run at all
    PHP Code:

    LD_PRELOAD
    ="libpthread.so.0 libGL.so.1" __GL_THREADED_OPTIMIZATIONS=1 wine /home/brandon/.cxoffice/World of Warcraft/drive_c/Program Files/World of Warcraft --cx-app wow.exe -opengl 

    If someone can help me out i would appreciate it.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Ann Arbor, Michigan, USA
    Beans
    1,421

    Re: Wow using nvidia beta 310.14 thread optimized drivers

    And here I was just excited about 304.64. Can't wait till this becomes stable. Will download asap.

    But how is 134% possible?
    Steam: ubuntugamer( Add me ) | Gaming: Left 4 Dead 2, Metro Last Light, Assassin's Creed 4, Forced

  5. #5
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Los Angeles
    Beans
    339
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Wow using nvidia beta 310.14 thread optimized drivers

    Quote Originally Posted by Bsohm View Post
    Alright I installed World of Warcraft through crossover and am trying to get this working on my nvidia card also and i cant get it to run at all
    PHP Code:

    LD_PRELOAD
    ="libpthread.so.0 libGL.so.1" __GL_THREADED_OPTIMIZATIONS=1 wine /home/brandon/.cxoffice/World of Warcraft/drive_c/Program Files/World of Warcraft --cx-app wow.exe -opengl 

    If someone can help me out i would appreciate it.
    You need to change the line for wine to the cxoffice binary which is located in the /opt/cxoffice/bin directory (I just use regular wine in system so I don't need to include the path). I think this will work, you should copy paste and run this in terminal to see what the error is.
    NOTE: I'm not sure how the beta nvidia drivers with react with cxoffice since it's based on a older more mature version of wine.
    Code:
    LD_PRELOAD="libpthread.so.0 libGL.so.1" __GL_THREADED_OPTIMIZATIONS=1 /opt/cxoffice/bin/wine /home/brandon/.cxoffice/World of Warcraft/drive_c/Program Files/World of Warcraft --cx-app "C:/Program Files/World of Warcraft/Wow.exe" -opengl
    Dell Latitude D630 - 4GB RAM - 128GB SSD - Nvidia Quadro NVS 135M - Intel 4965 wireless - DVD/CDRW - bluetooth - fingerprint reader

  6. #6
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Los Angeles
    Beans
    339
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Wow using nvidia beta 310.14 thread optimized drivers

    Quote Originally Posted by Dlambert View Post
    And here I was just excited about 304.64. Can't wait till this becomes stable. Will download asap.

    But how is 134% possible?
    I believe it has something to do with offloading graphics rendering thread to a seperate physical processors core so instead of the a process just maxing out on just one core, the load is shared and thus adds to the %.

    If you want to read all the messy details here's the wine bug where it's been discussed in detail.
    http://bugs.winehq.org/show_bug.cgi?id=11674
    Dell Latitude D630 - 4GB RAM - 128GB SSD - Nvidia Quadro NVS 135M - Intel 4965 wireless - DVD/CDRW - bluetooth - fingerprint reader

  7. #7
    Join Date
    Jul 2011
    Beans
    6
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Re: Wow using nvidia beta 310.14 thread optimized drivers

    Alright when i run that it gives me error:

    Unable to find the 'default' bottle:
    bottle 'default' not found in '/home/brandon/.cxoffice'
    bottle 'default' not found in '/opt/cxoffice/support'

  8. #8
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Los Angeles
    Beans
    339
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Wow using nvidia beta 310.14 thread optimized drivers

    Quote Originally Posted by Bsohm View Post
    Alright when i run that it gives me error:

    Unable to find the 'default' bottle:
    bottle 'default' not found in '/home/brandon/.cxoffice'
    bottle 'default' not found in '/opt/cxoffice/support'
    Sounds like there's a command line switch missing there that designates the which cx bottle to launch in, or you don't have any default bottle designated. You may want to contact Codeweavers support for more specifics.
    Dell Latitude D630 - 4GB RAM - 128GB SSD - Nvidia Quadro NVS 135M - Intel 4965 wireless - DVD/CDRW - bluetooth - fingerprint reader

  9. #9
    Join Date
    May 2005
    Location
    St. John's, NL
    Beans
    68
    Distro
    Ubuntu 13.04 Raring Ringtail

    Re: Wow using nvidia beta 310.14 thread optimized drivers

    Quote Originally Posted by Bsohm View Post
    Alright when i run that it gives me error:

    Unable to find the 'default' bottle:
    bottle 'default' not found in '/home/brandon/.cxoffice'
    bottle 'default' not found in '/opt/cxoffice/support'
    This works for me:

    ~/bin/gw2.sh
    Code:
    #!/bin/bash
    LD_PRELOAD="libpthread.so.0 libGL.so.1" __GL_THREADED_OPTIMIZATIONS=1 "/opt/cxoffice/bin/wine" --bottle "Guild Wars 2" --check --wait-children --start "C:/users/Public/Desktop/Guild Wars 2.lnk" "$@"
    Then chmod +x the script, and away you go.

    (Note, if your GW2 bottle is named anything else, change the --bottle part.)
    Laptop: XPS 15 L502X (Ubuntu 13.04 64bit)
    Nettop: Zotac Mag HD ND-01 (OpenELEC 3.0)
    Desktop: Windows 8 64bit / Ubuntu 13.04 64bit

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •