Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: Getting gigabit networking working with 12.04.1 on a Dell PowerEdge SC1425

  1. #11
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Lancaster, PA
    Beans
    12
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Getting gigabit networking working with 12.04.1 on a Dell PowerEdge SC1425

    Running that command gave me records from each boot that are identical. Here's the latest:

    Code:
    Oct 21 13:13:40 nimbus kernel: [    0.884990] e1000: Intel(R) PRO/1000 Network Driver - version 7.3.21-k8-NAPI
    Oct 21 13:13:40 nimbus kernel: [    0.885013] e1000: Copyright (c) 1999-2006 Intel Corporation.
    Oct 21 13:13:40 nimbus kernel: [    0.885086] e1000 0000:02:04.0: >PCI IRQ 32 -> rerouted to legacy IRQ 16
    Oct 21 13:13:40 nimbus kernel: [    1.122223] e1000 0000:02:04.0: >eth0: (PCI:66MHz:32-bit) 00:12:3f:20:d7:04
    Oct 21 13:13:40 nimbus kernel: [    1.122245] e1000 0000:02:04.0: >eth0: Intel(R) PRO/1000 Network Connection
    Oct 21 13:13:40 nimbus kernel: [    1.566228] e1000 0000:04:03.0: >eth1: (PCI:33MHz:32-bit) 00:12:3f:20:d7:05
    Oct 21 13:13:40 nimbus kernel: [    1.566247] e1000 0000:04:03.0: >eth1: Intel(R) PRO/1000 Network Connection
    Oct 21 13:13:40 nimbus kernel: [    4.201623] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
    Oct 21 13:13:40 nimbus kernel: [    9.235916] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
    Oct 21 13:13:43 nimbus dhclient: DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 3
    Oct 21 13:13:46 nimbus dhclient: DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 7
    Oct 21 13:13:50 nimbus kernel: [   19.256712] e1000: eth0 NIC Link is Up 10 Mbps Full Duplex, Flow Control: RX/TX
    Oct 21 13:13:50 nimbus kernel: [   19.256914] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
    Oct 21 13:13:53 nimbus dhclient: DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 7
    Oct 21 13:13:53 nimbus dhclient: DHCPREQUEST of 192.168.1.125 on eth0 to 255.255.255.255 port 67

  2. #12
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    19,925
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Getting gigabit networking working with 12.04.1 on a Dell PowerEdge SC1425

    eth0 NIC Link is Up 10 Mbps Full Duplex, Flow Control: RX/TX
    Does the Speed parameter change this?
    Code:
    options e1000 Speed=100 <--or 1000
    Also, what does this tell us?
    Code:
    cat /sys/module/e1000/parameters/AutoNeg
    "Oh, Ubuntu, you are my favorite Linux-based operating system" --Dr. Sheldon Cooper, Ph.D.

  3. #13
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Lancaster, PA
    Beans
    12
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Getting gigabit networking working with 12.04.1 on a Dell PowerEdge SC1425

    I tried the speed setting at both 100 and 1000 and it didn't change anything other than taking down the network connectivity until I rebooted. There's no AutoNeg file in that directory, either. Here's what I see:

    Code:
    $ ls /sys/module/e1000/parameters/
    copybreak

  4. #14
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Lancaster, PA
    Beans
    12
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Getting gigabit networking working with 12.04.1 on a Dell PowerEdge SC1425

    Any more ideas? It's basically just a paperweight now...

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •