Results 1 to 5 of 5

Thread: shotwell crash on startup

  1. #1
    Join Date
    Dec 2005
    Beans
    41

    shotwell crash on startup

    shotwell will not start if I insert a memory card with photos (and f-spot will not import photos in 10.10).

    After some pooking around and trying to start shotwell from a terminal I get the following error:

    shotwell: symbol lookup error: /usr/lib/libgexiv2.so.0: undefined symbol: _ZTVN5Exiv25ErrorE

    Anyone else having problems with shotwell.
    Btw. I am running X64 version of 10.10, upgraded from 10.2 etc.

    Pretty annoying since I am a hobby photographer and that f-spot also is broken in the last version of Ubuntu.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2005
    Beans
    41

    Re: shotwell crash on startup

    Bump

  3. #3
    Join Date
    Jun 2010
    Beans
    1

    Re: shotwell crash on startup

    Go to your home folder and press control+H. then delete .shotwell folder. now try to start shotwell. mine was fixed that way.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2013
    Beans
    1

    Smile Re: shotwell crash on startup

    Quote Originally Posted by anamnisia View Post
    Go to your home folder and press control+H. then delete .shotwell folder. now try to start shotwell. mine was fixed that way.
    That did it! Thank u v much

  5. #5
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Beans
    14,652
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •