Results 1 to 8 of 8

Thread: wireless utility not showing up

  1. #1
    Join Date
    Sep 2012
    Beans
    6

    Exclamation wireless utility not showing up

    my wireless driver is downloaded and installed(i think) but on the wireless icon it does not have anything for wireless connections on it. help asap


    i can clarify. there is no mention of the word wireless in the connections dropdown. i am using a dell inspiron e1501 and 12.04. please help.
    Last edited by jzp706; September 29th, 2012 at 12:05 AM. Reason: clarification

  2. #2
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Maine
    Beans
    1,432
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: wireless utility not showing up

    Quote Originally Posted by jzp706 View Post
    my wireless driver is downloaded and installed(i think) but on the wireless icon it does not have anything for wireless connections on it. help asap


    i can clarify. there is no mention of the word wireless in the connections dropdown. i am using a dell inspiron e1501 and 12.04. please help.
    Hi jzp706 and welcome to Ubuntu,

    A little more information would be helpful. When you say the drivers are downloaded and installed just how did you install them?

    Did you use the Additional Driver Tool? (aka- jockey)

    if not what drivers did you install.
    Can you tell us what wireless card your machine uses?

    If not could your run this command in a terminal and post the
    results here.

    Command:
    Code:
    lspci
    That a lower case L not #1.

    if it is a wlan mini card it's most likely a broadcom 4312 or similar and requires the Broadcom-sta driver.
    Dave
    Registered Linux User #462608
    Ubuntu 14.04.1 /Xubuntu 14.04.1

  3. #3
    Join Date
    Sep 2012
    Beans
    6

    Re: wireless utility not showing up

    i did run the additional drivers utility. it is a broadcom sta 4311

  4. #4
    Join Date
    Sep 2012
    Beans
    6

    Re: wireless utility not showing up

    i have been trying to find the problem for about 2 hours now.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Maine
    Beans
    1,432
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: wireless utility not showing up

    Quote Originally Posted by jzp706 View Post
    i did run the additional drivers utility. it is a broadcom sta 4311
    this may sound simple but did your reboot after installing the driver?
    Dave
    Registered Linux User #462608
    Ubuntu 14.04.1 /Xubuntu 14.04.1

  6. #6
    Join Date
    Sep 2012
    Beans
    6

    Re: wireless utility not showing up

    yes i did. where it should say wireless connections it just says "disconnected"

  7. #7
    Join Date
    Sep 2012
    Beans
    6

    Re: wireless utility not showing up

    i really need this fixed. i have a project that i need to work on for school and needs to be done b4 monday. i need this to work. it is of the highest priority.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Maine
    Beans
    1,432
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: wireless utility not showing up

    It seems there may be a bug in the 4311 and the wired driver.
    see this page for details.
    May be the same procedure would get you up and running.

    http://askubuntu.com/questions/13916...-icon-in-unity

    This page may also be helpful:
    http://codeghar.wordpress.com/2012/0...-ubuntu-12-04/
    Dave
    Registered Linux User #462608
    Ubuntu 14.04.1 /Xubuntu 14.04.1

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •