Page 11 of 83 FirstFirst ... 9101112132161 ... LastLast
Results 101 to 110 of 828

Thread: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

  1. #101
    Join Date
    Apr 2006
    Beans
    116
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

    Quote Originally Posted by greenbmw530i View Post
    Great HOWTO! I've always wanted to get Conky setup properly, but never could. Thanks to your HOWTO, I've got a great lookin' Conky on my desktop.

    However, I have one question...I use XGL/Compiz and use the "fade" plugin with it. The fade plugin for XGL/Compiz darkens a window that is not selected to put it out of focus and put it in the background. The problem is that it darkens Conky when a window is selected, which makes it seem as if it's not blended with my wallpaper...which is ugly. Is there some way I can exempt Conky from fading in XGL/Compiz? I've attatched screenshots to show you what it looks like when it's faded and what it looks like when it's not.
    Try to play around with the
    Code:
    own_window_type
    setting. You can set it to desktop to make it sticky across all workspace and compiz ignores the window from effects, such as fade and wobble. Still it still seems quirky on my xgl/compiz system, as conky sometimes justs disappears. YMMV and may be more consistent on your setup.

  2. #102
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Here
    Beans
    10,511

    Re: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

    My bag, somethings changed during the updates. Here is the code that is working for me and not throwing any errors in the .xsession-errors file.

    Code:
    #!/bin/sh
    if pidof conky | grep [0-9] > /dev/null
    then
     exec killall conky
    else
     exec conky
     fi
    Sorry about that i only just realized it had stopped working.

  3. #103

    Re: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

    Quote Originally Posted by loserboy View Post
    AMD athlon64
    asus mobo - A8NE

    one thing i noticed is under "Temp: ${Temp: ${acpitemp}"
    should I change that to adt746xcpu or something...just from glancing at that link
    sure give it a shot. are you 100% that the 40 degrees is not accurate. my machine is pretty stable. you can test it by running a stress test and maxin g out the cpu, if it doesn't budge after a few minutes then you'll you have a temp issue.

    thanks,
    ephman

  4. #104
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Pensacola, FL
    Beans
    987
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

    sure give it a shot. are you 100% that the 40 degrees is not accurate.
    ya know it might be i guess, its just that even before i configured lm-sensors it was showing 40

    I haven't setup a kill switch for conky yet so i have to restart everytime i change stuff...guess i better get that out of the way 1st
    "To be conscious that you are ignorant of the facts is a great step to knowledge"

  5. #105
    Join Date
    May 2005
    Location
    Sofia, Bilgaria
    Beans
    16

    Re: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

    It would be nice if ubuntu maintainers of that package finally update it. Any idea how such request can be addressed?

  6. #106
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    London
    Beans
    305

    Re: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

    I haven't setup a kill switch for conky yet so i have to restart everytime i change stuff...guess i better get that out of the way 1st
    killall -SIGUSR1 conky

    *sigh*

  7. #107
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    London
    Beans
    305

    Re: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

    It would be nice if ubuntu maintainers of that package finally update it. Any idea how such request can be addressed?
    https://wiki.ubuntu.com/MOTU/Packages/Candidates

    - suggest conky there.

  8. #108
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Pensacola, FL
    Beans
    987
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

    killall -SIGUSR1 conky

    *sigh*
    sorry i don't know very much about this, can i just make a new launcher with that command

    or do i make an empty file then make it executable?

    reason i ask is cuz im at work and can't test it till i get home
    "To be conscious that you are ignorant of the facts is a great step to knowledge"

  9. #109
    Join Date
    Apr 2006
    Beans
    97
    Distro
    Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

    Re: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

    Hi!

    nice how-to, thnx

    I have a simpel conky just what I need, but I dont understand something...

    it shows a different usage of ram than what Ubuntu shows, why?

    conky - 97%
    ubuntu - 42,8 %

    I heared somewhere that it calculates in a different matter? so how dose it works and how can I make it show the same usage as Ubuntu dose?

    thnx

    EDIT:
    I have another problem, and it seems that many have it too, when ever I click the button show desktop, conky minimizez and I must type wmctrl -a conky to show it again, isnt there another and better solution?
    Attached Images Attached Images
    Last edited by Kuraboy; August 11th, 2006 at 12:37 PM.

  10. #110
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    London
    Beans
    305

    Re: Howto: Get a beautiful Conky 1.4.2 setup

    sorry i don't know very much about this, can i just make a new launcher with that command
    Either way will do.

Page 11 of 83 FirstFirst ... 9101112132161 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •