Page 99 of 206 FirstFirst ... 4989979899100101109149199 ... LastLast
Results 981 to 990 of 2054

Thread: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

  1. #981
    Join Date
    Feb 2008
    Beans
    7

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    thank you very muuch
    it was helpful

  2. #982
    Join Date
    Jan 2008
    Beans
    18

    Question Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    It is great to see a comprehensive coverage of sound related issues. However, is there anyone who has come across a solution for keeping both Sound Recording and Sound Play Back on say tx1000 series running Hardy or Ubuntu 8.04 amd64?

    And can I squeeze in a question about making the inbuilt webcam for the tx1340 work on Ubuntu 8.04 amd64?

    Cheers.

  3. #983
    Join Date
    Jul 2007
    Beans
    22
    Distro
    Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    Thank you for the excellent guide.

    Twice, after upgrading a kernel, I have lost sound. All I had to do was start alsamixer from a terminal and max out the PCM channel. For some reason it sets it to 0 after I upgrade my kernel.

    For reference, the most recent time this happened was after the upgrade to 2.6.24-17 in 8.04

  4. #984
    Join Date
    Apr 2006
    Beans
    1

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    Quote Originally Posted by bucketoftruth View Post
    Thank you for the excellent guide.

    Twice, after upgrading a kernel, I have lost sound. All I had to do was start alsamixer from a terminal and max out the PCM channel. For some reason it sets it to 0 after I upgrade my kernel.

    For reference, the most recent time this happened was after the upgrade to 2.6.24-17 in 8.04
    This fixed my problem! I recently upgraded to Hardy Heron and lost sound, but I used alsamixer and found that my PCM volume was set to 0. Like you, I maxed out the PCM volume and now everything works again. You are my hero!


  5. #985
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Monterrey, Mexico
    Beans
    145
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    Wow...didnt think the multiple audio thing would be so easy!.... THANKS!
    "We withold the right to smack stupid people"

    Dell inspiron 6400; Intel Core duo T2400 @ 1.83GHz; SATA 500 gig HDD; 2 gig RAM @ 667MHz; Nvidia GeForce Go 7300

  6. #986
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    NSW, Australia
    Beans
    45
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    Quote Originally Posted by spottoid View Post
    Steve,

    I too just updated my 600e from Dapper (the sound worked fine) to Hardy. After following the initial set up in this thread I also had no sound until going to System > Preferences > Sound > Devices and changing the autodetect settings to alsa or oss. The changed settings resulted in a good quality but very low volume sound. A few days later I started working on video with the 'Comprehensive Multimedia and Video How to', and after getting through step 2 and rebooting, my video is now partially working but I have full volume. Go figure? I hope this helps.

    Fritz
    I've also been trying to get sound to work on a 600e (type 2645) on a fresh install of 8.04 too. I've followed this guide to the letter, using a cs46xx driver, without success. I've changed autodetect settings to alsa and oss. I have quickboot disabled in the bios (recommended in another thread). I still have a crossed out speaker icon in the tool bar, and clicking on it gets these errors.

    No volume control GStreamer plugins and/or devices found.

    The volume control did not find any elements and/or devices to control. This means either that you don't have the right GStreamer plugins installed, or that you don't have a sound card configured.

    I'm really not sure what I am doing wrong, and its pretty frustrating to see other people have got this working - I just cant see what I have missed. I would really appreciate a hand here if there is a kindly soul who might know of something Ive missed.

    Cheers
    "I reject your reality and substitute my own."

  7. #987
    Join Date
    Jun 2007
    Beans
    11,053

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    Tulip, what audio device do you have? Please run:
    Code:
    lspci
    sudo lshw -C multimedia
    If it's a CS4610, try OSS4 (see link in my sig).

  8. #988
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Gold Coast, Queensland,AU
    Beans
    224
    Distro
    Ubuntu 11.04 Natty Narwhal

    Exclamation Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    Code:
    audiox:29:root:moocow
    Should read
    Code:
    audiox:29:root,moocow



    This thread is a complete forum in itself, and is so big that it is way past being useful anymore. It would be real nice if someone could replace it with an uptodate current concise equivalent as a sticky.
    Last edited by DavidTangye; May 28th, 2008 at 03:11 PM.
    The last great frontier is In Your Mind!

  9. #989
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    NSW, Australia
    Beans
    45
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    Quote Originally Posted by Temüjin View Post
    Tulip, what audio device do you have? Please run:
    Code:
    lspci
    sudo lshw -C multimedia
    If it's a CS4610, try OSS4 (see link in my sig).
    *-multimedia UNCLAIMED
    description: Multimedia audio controller
    product: CS 4610/11 [CrystalClear SoundFusion Audio Accelerator]
    vendor: Cirrus Logic
    physical id: 6
    bus info: pci@0000:00:06.0
    version: 01
    width: 32 bits
    clock: 33MHz
    configuration: latency=32 maxlatency=24 mingnt=4

    I will give OSS4 a try and will post back with my results. Thanks.
    "I reject your reality and substitute my own."

  10. #990
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    NSW, Australia
    Beans
    45
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    Unfortunately no luck.

    ossdetect -v

    Detected Crystal CS4610
    Detected Generic USB audio device (BETA)
    Detected OSS Transparent Virtual Mixing Architecture

    ossinfo

    Version info: OSS 4.0 (b1015/200803240256) (0x00040003)
    Platform: Linux/i686 2.6.24-16-generic #1 SMP Thu Apr 10 13:23:42 UTC 2008 (ubuntu)

    Number of audio devices: 0
    Number of audio engines: 0
    Number of mixer devices: 0


    Device objects
    0: osscore0 OSS core services
    1: cs42800
    2: ossusb0 USB audio core services
    3: vmix0 OSS transparent virtual mixer


    Mixer devices

    Audio devices
    "I reject your reality and substitute my own."

Page 99 of 206 FirstFirst ... 4989979899100101109149199 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •