Page 4 of 206 FirstFirst ... 234561454104 ... LastLast
Results 31 to 40 of 2054

Thread: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

  1. #31
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Mississauga, ON, Canada
    Beans
    245
    Distro
    Kubuntu 6.10 Edgy

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    tlaloczint - I would not know why it would be garbled out? Did you follow my guide? If you did, I would suggest filing a bug in alsa-project since they would better understand and are better able to to deal with that sort of problem.

    pinballkid - check in your home directory whether or not you have a .asoundrc file (it's hidden). Assuming that aplay -l works your card is installed. But I am sure that other hda-intel users would at least get the Master volume and not just PCM. Did you get any warnings or errors at all?

  2. #32
    Join Date
    Nov 2005
    Beans
    36

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    Quote Originally Posted by LordRaiden View Post
    pinballkid - check in your home directory whether or not you have a .asoundrc file (it's hidden). Assuming that aplay -l works your card is installed. But I am sure that other hda-intel users would at least get the Master volume and not just PCM. Did you get any warnings or errors at all?
    Just a few notes while I'm going through this:
    aplay -l works and returns this:
    Code:
    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
    card 0: Intel [HDA Intel], device 0: HDA Generic [HDA Generic]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    .asoundrc exists and contains the following:
    Code:
    Names of available sound cards:
    Intel
    stephen@stephen:~/pystarburst$ cat /home/stephen/.asoundrc
    pcm.hda-intel {
       type hw
       card 0
    }
    
    ctl.hda-intel {
       type hw
       card 0
    }
    however, "asoundconf list" shows that there is an "Intel" card, but asoundconf is-active returns nothing.

    Unfortunately I havn't noticed any warnings along the way in your tutorial, but I'm considering starting again to see if I catch any the second time round. Once again thanks for all the effort reading through other people's problems!

  3. #33
    Join Date
    Jul 2006
    Beans
    5
    Distro
    Kubuntu 6.06 Dapper

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    Prob on that, alsa-project.org is loading up on my end, if anyone can help me I have a ESS 1869 Audiodrive.

  4. #34
    Join Date
    Feb 2006
    Beans
    38

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    Thank you again your Lordship for this help. I am using XMMS for playbac of files and I cannot find anywhere on their screen whether it supports surround5.1. Do you know if XMMS supports it and where I can make sure that it is optimized for surround?

    But I also now have a newbie question for your. I went back to alsamixer and unmuted the button labelled 'duplicate' and lo and behold 5 out of six speakers are now working. Obviously the left rear and right rear are now duplicated what is coming out of the left and right speaker. (Newbie question warning) Is this duplicate the same as SurroundSound? I feel dumb asking this because is should not be. Then the next question is should I mute this and try to solve it in some other way.

    At least I know that all speakers (except the center one) CAN work with the built in sound card.

    Thanks again.
    Slurm

  5. #35
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Mississauga, ON, Canada
    Beans
    245
    Distro
    Kubuntu 6.10 Edgy

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    pinballkid - delete the .asoundrc file, then reboot and try again.

    Slurm - I wouldn't know if duplicate means Surround Sound, but like you say it should not. Try using the suggestion here http://www.linuxforums.org/forum/sus...und-sound.html

    post back if it works and i'll add it to my guide.

  6. #36
    Join Date
    May 2005
    Beans
    1

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    Hi everyone.. just wanted to let you all know how I got my SPDIF sound working w/ my VIA8237 chipset in Kubuntu Dapper:

    First, I brought the 'IEC958 Playback AC97-SP5A' fader in KMix (or alsamixser) all the way down to 0. I read in another thread that if it wasn't like this, it wouldn't work.

    Next, I performed 'speaker-test -c6 -Dplug:surround51' .. when I looked at my Sony receiver it displayed the 'OPT' indicator.

    Then, I control-c'd speaker-test and attempted to play 50 Cent's 'In Da Club' (not that that has anything to do with getting sound working.. just thought you would like to know ) in Kaffeine.

    It was very low (had to turn the receiver up to MAX to hear it), but that was fixed when I adjusted the 'VIA DXS' fader in KMix.


    This was all done using a fresh install of Kubuntu. I'm using an Asus KV8 mobo w/ AMD64. I haven't actually rebooted since doing these things, so this might just be a temporary fix. Hope this helps.

    Edit:
    I rebooted and everything seems to be as it was. THe sound is working from Kaffeine, systems sounds, even from firefox's flash plugin (thanks Russian Girls, on Google VIdeo!)
    Last edited by seethermtx; July 10th, 2006 at 11:28 AM. Reason: Reboot

  7. #37
    Join Date
    Nov 2005
    Beans
    36

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    I've removed .asoundrc as you suggested and I am seeing one difference: when I start gnome-sound-properties now HDA-Intel appears under 'default sound card'. Unfortunately alsa-mixer still only shows PCM and there is still no sound, but I feel like I'm getting somewhere

  8. #38
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Oud-Vossemeer, The Netherlands
    Beans
    27
    Distro
    Ubuntu 6.06

    Re: Please help get the sound working again!

    Hi!

    I followed your guide, it's very easy to follow for a newbie like me. In Breezy the sound worked perfectly, but when I upgraded to Dapper I got several problems, and the sound is one of them. I get stuck afte I installed the sound module and have to go to point 4 again sudo modprobe snd- gives nothing with TAB, if I fill in the used driver like this (sudo modprobe snd-intel8x0) it gives no output at all.

    It does seem to load the sound driver into memory ( cat /proc/asound/modules gives the following output:
    0 snd_intel8x0
    1 snd_mpu401)

    But it cannot find my soundcard. aplay -l gives:
    aplay: device_list:221: no soundcards found...

    I don't know what to make of this. Any suggestions are greatly appreciated!


    here are a few outputs that might give a clue:

    Code:
     lspci -v
    0000:00:00.0 Host bridge: nVidia Corporation nForce3 250Gb Host Bridge (rev a1)
            Subsystem: ASUSTeK Computer Inc.: Unknown device 813f
            Flags: bus master, 66MHz, fast devsel, latency 0
            Memory at e0000000 (32-bit, prefetchable) [size=256M]
            Capabilities: <available only to root>
    
    0000:00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation nForce3 250Gb LPC Bridge (rev a2)
            Subsystem: ASUSTeK Computer Inc.: Unknown device 813f
            Flags: bus master, 66MHz, fast devsel, latency 0
    
    0000:00:01.1 SMBus: nVidia Corporation nForce 250Gb PCI System Management (rev a1)
            Subsystem: ASUSTeK Computer Inc.: Unknown device 813f
            Flags: 66MHz, fast devsel
            I/O ports at 5080 [size=32]
            I/O ports at 5000 [size=64]
            I/O ports at 5040 [size=64]
            Capabilities: <available only to root>
    
    0000:00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation CK8S USB Controller (rev a1) (prog-if 10 [OHCI])
            Subsystem: ASUSTeK Computer Inc.: Unknown device 813f
            Flags: bus master, 66MHz, fast devsel, latency 0, IRQ 3
            Memory at febfd000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
            Capabilities: <available only to root>
    
    0000:00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation CK8S USB Controller (rev a1) (prog-if 10 [OHCI])
            Subsystem: ASUSTeK Computer Inc.: Unknown device 813f
            Flags: bus master, 66MHz, fast devsel, latency 0, IRQ 9
            Memory at febfe000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
            Capabilities: <available only to root>
    
    0000:00:02.2 USB Controller: nVidia Corporation nForce3 EHCI USB 2.0 Controller (rev a2) (prog-if 20 [EHCI])
            Subsystem: ASUSTeK Computer Inc.: Unknown device 813f
            Flags: bus master, 66MHz, fast devsel, latency 0, IRQ 10
            Memory at febffc00 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
            Capabilities: <available only to root>
    
    0000:00:05.0 Bridge: nVidia Corporation CK8S Ethernet Controller (rev a2)
            Subsystem: ASUSTeK Computer Inc.: Unknown device 80a7
            Flags: bus master, 66MHz, fast devsel, latency 0, IRQ 10
            Memory at febfc000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
            I/O ports at ec00 [size=8]
            Capabilities: <available only to root>
    
    0000:00:06.0 Multimedia audio controller: nVidia Corporation nForce3 250Gb AC'97 Audio Controller (rev a1)
            Subsystem: ASUSTeK Computer Inc.: Unknown device 819d
            Flags: bus master, 66MHz, fast devsel, latency 0, IRQ 11
            I/O ports at e800 [size=256]
            I/O ports at e400 [size=128]
            Memory at febfb000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
            Capabilities: <available only to root>
    
    0000:00:08.0 IDE interface: nVidia Corporation CK8S Parallel ATA Controller (v2.5) (rev a2) (prog-if 8a [Master SecP PriP])
            Subsystem: ASUSTeK Computer Inc.: Unknown device 813f
            Flags: bus master, 66MHz, fast devsel, latency 0
            I/O ports at ffa0 [size=16]
            Capabilities: <available only to root>
    
    0000:00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation nForce3 250Gb AGP Host to PCI Bridge (rev a2) (prog-if 00 [Normal decode])
            Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 16
            Bus: primary=00, secondary=01, subordinate=01, sec-latency=10
            Memory behind bridge: faa00000-feafffff
            Prefetchable memory behind bridge: ba900000-da8fffff
    
    0000:00:0e.0 PCI bridge: nVidia Corporation nForce3 250Gb PCI-to-PCI Bridge (rev a2) (prog-if 00 [Normal decode])
            Flags: bus master, 66MHz, fast devsel, latency 0
            Bus: primary=00, secondary=02, subordinate=02, sec-latency=128
    
    0000:00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
            Flags: fast devsel
            Capabilities: <available only to root>
    
    0000:00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
            Flags: fast devsel
    
    0000:00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
            Flags: fast devsel
    
    0000:00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
            Flags: fast devsel
    
    0000:01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV43 [GeForce 6600/GeForce 6600 GT] (rev a2) (prog-if 00 [VGA])
            Subsystem: XFX Pine Group Inc.: Unknown device 2119
            Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 128, IRQ 11
            Memory at fd000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M]
            Memory at c0000000 (32-bit, prefetchable) [size=256M]
            Memory at fc000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M]
            Expansion ROM at feae0000 [disabled] [size=128K]
            Capabilities: <available only to root>
    I think the soundcard is recognized, but I am not sure!
    I post here the output of dmesg also, it might help.
    As you can see, there is more on my system that is not working (especially my usb Lexmark printer). But that is probably off-topic here (except if it is related, somehow)

    Code:
     dmesg
    [17179569.184000] Linux version 2.6.15-26-386 (buildd@terranova) (gcc version 4. 0.3 (Ubuntu 4.0.3-1ubuntu5)) #1 PREEMPT Fri Jul 7 19:27:00 UTC 2006
    [17179569.184000] BIOS-provided physical RAM map:
    [17179569.184000]  BIOS-e820: 0000000000000000 - 000000000009fc00 (usable)
    [17179569.184000]  BIOS-e820: 000000000009fc00 - 00000000000a0000 (reserved)
    [17179569.184000]  BIOS-e820: 00000000000e4000 - 0000000000100000 (reserved)
    [17179569.184000]  BIOS-e820: 0000000000100000 - 000000001ffc0000 (usable)
    [17179569.184000]  BIOS-e820: 000000001ffc0000 - 000000001ffd0000 (ACPI data)
    [17179569.184000]  BIOS-e820: 000000001ffd0000 - 0000000020000000 (ACPI NVS)
    [17179569.184000]  BIOS-e820: 00000000fec00000 - 00000000fec01000 (reserved)
    [17179569.184000]  BIOS-e820: 00000000fee00000 - 00000000fee01000 (reserved)
    [17179569.184000]  BIOS-e820: 00000000ff7c0000 - 0000000100000000 (reserved)
    [17179569.184000] 0MB HIGHMEM available.
    [17179569.184000] 511MB LOWMEM available.
    [17179569.184000] found SMP MP-table at 000ff780
    [17179569.184000] On node 0 totalpages: 131008
    [17179569.184000]   DMA zone: 4096 pages, LIFO batch:0
    [17179569.184000]   DMA32 zone: 0 pages, LIFO batch:0
    [17179569.184000]   Normal zone: 126912 pages, LIFO batch:31
    [17179569.184000]   HighMem zone: 0 pages, LIFO batch:0
    [17179569.184000] DMI 2.3 present.
    [17179569.184000] ACPI: RSDP (v000 ACPIAM                                ) @ 0x0 00f9ed0
    [17179569.184000] ACPI: RSDT (v001 A M I  OEMRSDT  0x06000527 MSFT 0x00000097) @  0x1ffc0000
    [17179569.184000] ACPI: FADT (v002 A M I  OEMFACP  0x06000527 MSFT 0x00000097) @  0x1ffc0200
    [17179569.184000] ACPI: OEMB (v001 A M I  OEMBIOS  0x06000527 MSFT 0x00000097) @  0x1ffd0040
    [17179569.184000] ACPI: DSDT (v001  A0342 A0342003 0x00000003 INTL 0x02002026) @  0x00000000
    [17179569.184000] ACPI: PM-Timer IO Port: 0x4008
    [17179569.184000] Intel MultiProcessor Specification v1.1
    [17179569.184000]     Virtual Wire compatibility mode.
    [17179569.184000] OEM ID: TEMPLATE Product ID:  APIC at: 0xFEE00000
    [17179569.184000] Processor #0 15:12 APIC version 16
    [17179569.184000] I/O APIC #1 Version 17 at 0xFEC00000.
    [17179569.184000] Enabling APIC mode:  Flat.  Using 1 I/O APICs
    [17179569.184000] Processors: 1
    [17179569.184000] Allocating PCI resources starting at 30000000 (gap: 20000000:d ec00000)
    [17179569.184000] Built 1 zonelists
    [17179569.184000] Kernel command line: root=/dev/hda1 ro noapic quiet splash
    [17179569.184000] mapped APIC to ffffd000 (fee00000)
    [17179569.184000] mapped IOAPIC to ffffc000 (fec00000)
    [17179569.184000] Initializing CPU#0
    [17179569.184000] PID hash table entries: 2048 (order: 11, 32768 bytes)
    [17179569.184000] Detected 1607.974 MHz processor.
    [17179569.184000] Using pmtmr for high-res timesource
    [17179569.184000] Console: colour VGA+ 80x25
    [17179571.916000] Dentry cache hash table entries: 131072 (order: 7, 524288 byte s)
    [17179571.916000] Inode-cache hash table entries: 65536 (order: 6, 262144 bytes)
    [17179571.928000] Memory: 508596k/524032k available (1976k kernel code, 14800k r eserved, 606k data, 288k init, 0k highmem)
    [17179571.928000] Checking if this processor honours the WP bit even in supervis or mode... Ok.
    [17179572.008000] Calibrating delay using timer specific routine.. 3219.27 BogoM IPS (lpj=6438554)
    [17179572.008000] Security Framework v1.0.0 initialized
    [17179572.008000] SELinux:  Disabled at boot.
    [17179572.008000] Mount-cache hash table entries: 512
    [17179572.008000] CPU: After generic identify, caps: 078bfbff e3d3fbff 00000000 00000000 00000001 00000000 00000001
    [17179572.008000] CPU: After vendor identify, caps: 078bfbff e3d3fbff 00000000 0 0000000 00000001 00000000 00000001
    [17179572.008000] CPU: L1 I Cache: 64K (64 bytes/line), D cache 64K (64 bytes/li ne)
    [17179572.008000] CPU: L2 Cache: 256K (64 bytes/line)
    [17179572.008000] CPU: After all inits, caps: 078bfbff e3d3fbff 00000000 0000041 0 00000001 00000000 00000001
    [17179572.008000] mtrr: v2.0 (20020519)
    [17179572.008000] CPU: AMD Sempron(tm) Processor 2800+ stepping 02
    [17179572.008000] Enabling fast FPU save and restore... done.
    [17179572.008000] Enabling unmasked SIMD FPU exception support... done.
    [17179572.008000] Checking 'hlt' instruction... OK.
    [17179572.024000] checking if image is initramfs... it is
    [17179572.632000] Freeing initrd memory: 6616k freed
    [17179572.640000] ACPI: Looking for DSDT ... not found!
    [17179572.644000] ACPI: setting ELCR to 0200 (from 0e08)
    [17179572.748000] NET: Registered protocol family 16
    [17179572.748000] EISA bus registered
    [17179572.748000] ACPI: bus type pci registered
    [17179572.748000] PCI: PCI BIOS revision 2.10 entry at 0xf0031, last bus=2
    [17179572.748000] PCI: Using configuration type 1
    [17179572.748000] ACPI: Subsystem revision 20051216
    [17179572.752000] ACPI: Interpreter enabled
    [17179572.752000] ACPI: Using PIC for interrupt routing
    [17179572.752000] ACPI: PCI Root Bridge [PCI0] (0000:00)
    [17179572.752000] PCI: Probing PCI hardware (bus 00)
    [17179572.756000] Boot video device is 0000:01:00.0
    [17179572.756000] ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0._PRT]
    [17179572.768000] ACPI: PCI Interrupt Routing Table [\_SB_.PCI0.P0P1._PRT]
    [17179572.768000] ACPI: Power Resource [ISAV] (on)
    [17179572.772000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] (IRQs 3 4 5 7 9 10 11 12 14 15 ) *0, disabled.
    [17179572.772000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKB] (IRQs 3 4 5 7 9 10 11 12 14 15 ) *0, disabled.
    [17179572.772000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKC] (IRQs 3 4 5 7 9 11 12 14 15) * 0, disabled.
    [17179572.772000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKD] (IRQs 3 4 5 7 9 10 11 12 14 15 ) *0, disabled.
    [17179572.772000] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKE] (IRQs 3 4 5 7 9 10 *11 12 14 1 5)
    [17179572.772000] ACPI: PCI Interrupt Link [LUS0] (IRQs *3 4 5 7 9 10 11 12 14 1 5)
    [17179572.772000] ACPI: PCI Interrupt Link [LUS1] (IRQs 3 4 5 7 *9 10 11 12 14 1 5)
    [17179572.772000] ACPI: PCI Interrupt Link [LUS2] (IRQs 3 4 5 7 9 *10 11 12 14 1 5)
    [17179572.772000] ACPI: PCI Interrupt Link [LKLN] (IRQs 3 4 5 7 9 *10 11 12 14 1 5)
    [17179572.772000] ACPI: PCI Interrupt Link [LAUI] (IRQs 3 4 5 7 9 10 *11 12 14 1 5)
    [17179572.776000] ACPI: PCI Interrupt Link [LKMO] (IRQs 3 4 5 7 9 10 11 12 14 15 ) *0, disabled.
    [17179572.776000] ACPI: PCI Interrupt Link [LKSM] (IRQs 3 4 5 7 9 10 11 12 14 15 ) *0, disabled.
    [17179572.776000] ACPI: PCI Interrupt Link [LTID] (IRQs 10) *0, disabled.
    [17179572.776000] ACPI: PCI Interrupt Link [LTIE] (IRQs 10) *0, disabled.
    [17179572.776000] ACPI: PCI Interrupt Link [LATA] (IRQs 3 4 6 7 10 11 12 *14 15)
    [17179572.776000] Linux Plug and Play Support v0.97 (c) Adam Belay
    [17179572.776000] pnp: PnP ACPI init
    [17179572.784000] pnp: PnP ACPI: found 15 devices
    [17179572.784000] PnPBIOS: Disabled by ACPI PNP
    [17179572.784000] PCI: Using ACPI for IRQ routing
    [17179572.784000] PCI: If a device doesn't work, try "pci=routeirq".  If it help s, post a report
    [17179572.788000] pnp: 00:0b: ioport range 0x480-0x487 has been reserved
    [17179572.788000] pnp: 00:0b: ioport range 0xd00-0xd07 has been reserved
    [17179572.788000] PCI: Bridge: 0000:00:0b.0
    [17179572.788000]   IO window: disabled.
    [17179572.788000]   MEM window: faa00000-feafffff
    [17179572.788000]   PREFETCH window: ba900000-da8fffff
    [17179572.788000] PCI: Bridge: 0000:00:0e.0
    [17179572.788000]   IO window: disabled.
    [17179572.788000]   MEM window: disabled.
    [17179572.788000]   PREFETCH window: disabled.
    [17179572.788000] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:0e.0 to 64
    [17179572.788000] audit: initializing netlink socket (disabled)
    [17179572.788000] audit(1152634115.788:1): initialized
    [17179572.788000] VFS: Disk quotas dquot_6.5.1
    [17179572.788000] Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
    [17179572.788000] Initializing Cryptographic API
    [17179572.788000] io scheduler noop registered
    [17179572.788000] io scheduler anticipatory registered
    [17179572.788000] io scheduler deadline registered
    [17179572.788000] io scheduler cfq registered
    [17179572.788000] isapnp: Scanning for PnP cards...
    [17179573.144000] isapnp: No Plug & Play device found
    [17179573.156000] PNP: PS/2 Controller [PNP0303:PS2K] at 0x60,0x64 irq 1
    [17179573.156000] PNP: PS/2 controller doesn't have AUX irq; using default 12
    [17179573.156000] serio: i8042 AUX port at 0x60,0x64 irq 12
    [17179573.156000] serio: i8042 KBD port at 0x60,0x64 irq 1
    [17179573.156000] Serial: 8250/16550 driver $Revision: 1.90 $ 48 ports, IRQ shar ing enabled
    [17179573.156000] serial8250: ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
    [17179573.160000] 00:0d: ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
    [17179573.160000] RAMDISK driver initialized: 16 RAM disks of 65536K size 1024 b locksize
    [17179573.160000] Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00alpha2
    [17179573.160000] ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override w ith idebus=xx
    [17179573.160000] mice: PS/2 mouse device common for all mice
    [17179573.160000] EISA: Probing bus 0 at eisa.0
    [17179573.160000] Cannot allocate resource for EISA slot 4
    [17179573.160000] Cannot allocate resource for EISA slot 5
    [17179573.160000] EISA: Detected 0 cards.
    [17179573.160000] NET: Registered protocol family 2
    [17179573.196000] IP route cache hash table entries: 8192 (order: 3, 32768 bytes )
    [17179573.196000] TCP established hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 by tes)
    [17179573.196000] TCP bind hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes)
    [17179573.196000] TCP: Hash tables configured (established 32768 bind 32768)
    [17179573.196000] TCP reno registered
    [17179573.196000] TCP bic registered
    [17179573.196000] NET: Registered protocol family 1
    [17179573.196000] NET: Registered protocol family 8
    [17179573.196000] NET: Registered protocol family 20
    [17179573.196000] Using IPI Shortcut mode
    [17179573.196000] ACPI wakeup devices:
    [17179573.196000] PS2K UAR1 USB0  MAC USB1 USB2 P0P1
    [17179573.196000] ACPI: (supports S0 S1 S3 S4 S5)
    [17179573.196000] Freeing unused kernel memory: 288k freed
    [17179573.240000] vga16fb: initializing
    [17179573.240000] vga16fb: mapped to 0xc00a0000
    [17179573.348000] input: AT Translated Set 2 keyboard as /class/input/input0
    [17179573.656000] Console: switching to colour frame buffer device 80x25
    [17179573.656000] fb0: VGA16 VGA frame buffer device
    [17179574.976000] Capability LSM initialized
    [17179575.736000] SCSI subsystem initialized
    [17179575.736000] ACPI: bus type scsi registered
    [17179575.736000] libata version 1.20 loaded.
    [17179575.740000] NFORCE3-250: IDE controller at PCI slot 0000:00:08.0
    [17179575.740000] NFORCE3-250: chipset revision 162
    [17179575.740000] NFORCE3-250: not 100% native mode: will probe irqs later
    [17179575.740000] NFORCE3-250: BIOS didn't set cable bits correctly. Enabling wo rkaround.
    [17179575.740000] NFORCE3-250: 0000:00:08.0 (rev a2) UDMA133 controller
    [17179575.740000]     ide0: BM-DMA at 0xffa0-0xffa7, BIOS settings: hda:DMA, hdb :DMA
    [17179575.740000]     ide1: BM-DMA at 0xffa8-0xffaf, BIOS settings: hdc:DMA, hdd :DMA
    [17179575.740000] Probing IDE interface ide0...
    [17179576.028000] hda: MAXTOR 6L040J2, ATA DISK drive
    [17179576.308000] hdb: Maxtor 5T020H2, ATA DISK drive
    [17179576.364000] ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
    [17179576.364000] Probing IDE interface ide1...
    [17179577.100000] hdc: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B, ATAPI CD/DVD-ROM drive
    [17179577.884000] hdd: LITE-ON LTR-32123S, ATAPI CD/DVD-ROM drive
    [17179577.940000] ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15
    [17179577.948000] hda: max request size: 128KiB
    [17179577.964000] hda: 78177792 sectors (40027 MB) w/1818KiB Cache, CHS=65535/16 /63, UDMA(133)
    [17179577.964000] hda: cache flushes supported
    [17179577.964000]  hda: hda1 hda2 < hda5 hda6 > hda3 hda4
    [17179577.992000] hdb: max request size: 128KiB
    [17179577.992000] hdb: 40021632 sectors (20491 MB) w/2048KiB Cache, CHS=39704/16 /63, UDMA(100)
    [17179577.992000] hdb: cache flushes not supported
    [17179577.992000]  hdb: hdb1
    [17179578.000000] hdc: ATAPI 79X DVD-ROM DVD-R-RAM CD-R/RW drive, 2048kB Cache, UDMA(33)
    [17179578.000000] Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
    [17179578.008000] hdd: ATAPI 40X CD-ROM CD-R/RW drive, 2048kB Cache, UDMA(33)
    [17179578.504000] usbcore: registered new driver usbfs
    [17179578.504000] usbcore: registered new driver hub
    [17179578.504000] ohci_hcd: 2005 April 22 USB 1.1 'Open' Host Controller (OHCI) Driver (PCI)
    [17179578.504000] **** SET: Misaligned resource pointer: de8aa9c2 Type 07 Len 0
    [17179578.504000] ACPI: PCI Interrupt Link [LUS0] enabled at IRQ 3
    [17179578.504000] PCI: setting IRQ 3 as level-triggered
    [17179578.504000] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:02.0[A] -> Link [LUS0] -> GSI 3 (l evel, low) -> IRQ 3
    [17179578.504000] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:02.0 to 64
    [17179578.504000] ohci_hcd 0000:00:02.0: OHCI Host Controller
    [17179578.936000] ohci_hcd 0000:00:02.0: new USB bus registered, assigned bus nu mber 1
    [17179578.936000] ohci_hcd 0000:00:02.0: irq 3, io mem 0xfebfd000
    [17179578.968000] forcedeth.c: Reverse Engineered nForce ethernet driver. Versio n 0.54.
    [17179578.992000] hub 1-0:1.0: USB hub found
    [17179578.992000] hub 1-0:1.0: 4 ports detected
    [17179579.096000] **** SET: Misaligned resource pointer: de8aa6c2 Type 07 Len 0
    [17179579.096000] ACPI: PCI Interrupt Link [LUS1] enabled at IRQ 9
    [17179579.096000] PCI: setting IRQ 9 as level-triggered
    [17179579.096000] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:02.1[B] -> Link [LUS1] -> GSI 9 (l evel, low) -> IRQ 9
    [17179579.096000] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:02.1 to 64
    [17179579.096000] ohci_hcd 0000:00:02.1: OHCI Host Controller
    [17179579.112000] ohci_hcd 0000:00:02.1: new USB bus registered, assigned bus nu mber 2
    [17179579.112000] ohci_hcd 0000:00:02.1: irq 9, io mem 0xfebfe000
    [17179579.168000] hub 2-0:1.0: USB hub found
    [17179579.168000] hub 2-0:1.0: 4 ports detected
    [17179579.272000] **** SET: Misaligned resource pointer: de8aa3c2 Type 07 Len 0
    [17179579.272000] ACPI: PCI Interrupt Link [LUS2] enabled at IRQ 10
    [17179579.272000] PCI: setting IRQ 10 as level-triggered
    [17179579.272000] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:02.2[C] -> Link [LUS2] -> GSI 10 ( level, low) -> IRQ 10
    [17179579.272000] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:02.2 to 64
    [17179579.272000] ehci_hcd 0000:00:02.2: EHCI Host Controller
    [17179579.272000] ehci_hcd 0000:00:02.2: debug port 1
    [17179579.272000] PCI: cache line size of 64 is not supported by device 0000:00: 02.2
    [17179579.272000] ehci_hcd 0000:00:02.2: new USB bus registered, assigned bus nu mber 3
    [17179579.272000] ehci_hcd 0000:00:02.2: irq 10, io mem 0xfebffc00
    [17179579.272000] ehci_hcd 0000:00:02.2: USB 2.0 started, EHCI 1.00, driver 10 D ec 2004
    [17179579.272000] hub 3-0:1.0: USB hub found
    [17179579.272000] hub 3-0:1.0: 8 ports detected
    [17179579.376000] **** SET: Misaligned resource pointer: de8aa0c2 Type 07 Len 0
    [17179579.376000] ACPI: PCI Interrupt Link [LKLN] enabled at IRQ 10
    [17179579.376000] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:05.0[A] -> Link [LKLN] -> GSI 10 ( level, low) -> IRQ 10
    [17179579.376000] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:05.0 to 64
    [17179579.896000] eth0: forcedeth.c: subsystem: 01043:80a7 bound to 0000:00:05.0
    [17179579.968000] ohci_hcd 0000:00:02.1: wakeup
    [17179580.024000] Attempting manual resume
    [17179580.052000] kjournald starting.  Commit interval 5 seconds
    [17179580.052000] EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
    [17179580.352000] usb 2-2: new low speed USB device using ohci_hcd and address 2
    [17179580.572000] ohci_hcd 0000:00:02.0: wakeup
    [17179580.956000] usb 1-3: new low speed USB device using ohci_hcd and address 3
    [17179581.140000] usb 1-3: device descriptor read/64, error -110
    [17179581.424000] usb 1-3: device descriptor read/64, error -110
    [17179581.704000] usb 1-3: new low speed USB device using ohci_hcd and address 4
    [17179581.884000] usb 1-3: device descriptor read/64, error -110
    [17179582.168000] usb 1-3: device descriptor read/64, error -110
    [17179582.448000] usb 1-3: new low speed USB device using ohci_hcd and address 5
    [17179582.856000] usb 1-3: device not accepting address 5, error -110
    [17179583.032000] usb 1-3: new low speed USB device using ohci_hcd and address 6
    [17179583.440000] usb 1-3: device not accepting address 6, error -110
    [17179590.368000] pci_hotplug: PCI Hot Plug PCI Core version: 0.5
    [17179590.368000] shpchp: Standard Hot Plug PCI Controller Driver version: 0.4
    [17179590.412000] i2c_adapter i2c-0: nForce2 SMBus adapter at 0x5000
    [17179590.412000] i2c_adapter i2c-1: nForce2 SMBus adapter at 0x5040
    [17179590.700000] usbcore: registered new driver hiddev
    [17179590.708000] input: USB Scroll Mouse as /class/input/input1
    [17179590.708000] input: USB HID v1.00 Mouse [USB Scroll Mouse] on usb-0000:00:0 2.1-2
    [17179590.708000] usbcore: registered new driver usbhid
    [17179590.708000] drivers/usb/input/hid-core.c: v2.6:USB HID core driver
    [17179590.716000] **** SET: Misaligned resource pointer: dd4609c2 Type 07 Len 0
    [17179590.716000] ACPI: PCI Interrupt Link [LAUI] enabled at IRQ 11
    [17179590.716000] PCI: setting IRQ 11 as level-triggered
    [17179590.716000] ACPI: PCI Interrupt 0000:00:06.0[A] -> Link [LAUI] -> GSI 11 ( level, low) -> IRQ 11
    [17179590.716000] PCI: Setting latency timer of device 0000:00:06.0 to 64
    [17179590.732000] Linux agpgart interface v0.101 (c) Dave Jones
    [17179590.736000] agpgart: Detected AGP bridge 0
    [17179590.736000] agpgart: Setting up Nforce3 AGP.
    [17179590.784000] Real Time Clock Driver v1.12
    [17179590.816000] input: PC Speaker as /class/input/input2
    [17179590.948000] NET: Registered protocol family 17
    [17179591.020000] parport: PnPBIOS parport detected.
    [17179591.020000] parport0: PC-style at 0x378 (0x778), irq 7, dma 3 [PCSPP,TRIST ATE,COMPAT,ECP,DMA]
    [17179591.036000] intel8x0_measure_ac97_clock: measured 54614 usecs
    [17179591.036000] intel8x0: clocking to 46952
    [17179591.176000] FDC 0 is a post-1991 82077
    [17179591.288000] ts: Compaq touchscreen protocol output
    [17179592.732000] Intel ISA PCIC probe: not found.
    [17179593.244000] lp0: using parport0 (interrupt-driven).
    [17179593.892000] it87: Found IT8712F chip at 0xd00, revision 7
    [17179593.940000] Adding 1951856k swap on /dev/hda5.  Priority:-1 extents:1 acro ss:1951856k
    [17179594.268000] EXT3 FS on hda1, internal journal
    [17179594.420000] device-mapper: 4.4.0-ioctl (2005-01-12) initialised: dm-devel@ redhat.com
    [17179594.792000] md: md driver 0.90.3 MAX_MD_DEVS=256, MD_SB_DISKS=27
    [17179594.792000] md: bitmap version 4.39
    [17179599.540000] NET: Registered protocol family 10
    [17179599.540000] lo: Disabled Privacy Extensions
    [17179599.544000] IPv6 over IPv4 tunneling driver
    [17179602.264000] kjournald starting.  Commit interval 5 seconds
    [17179602.264000] EXT3 FS on hda6, internal journal
    [17179602.264000] EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.
    [17179602.304000] NTFS driver 2.1.25 [Flags: R/O MODULE].
    [17179602.348000] NTFS volume version 3.1.
    [17179604.276000] ACPI: Power Button (FF) [PWRF]
    [17179604.276000] ACPI: Power Button (CM) [PWRB]
    [17179604.376000] ibm_acpi: ec object not found
    [17179604.408000] pcc_acpi: loading...
    [17179605.100000] powernow-k8: Power state transitions not supported
    [17179608.740000] cdrom: This disc doesn't have any tracks I recognize!
    [17179609.924000] eth0: no IPv6 routers present
    [17179610.804000] ppdev: user-space parallel port driver
    [17179614.244000] apm: BIOS version 1.2 Flags 0x03 (Driver version 1.16ac)
    [17179614.244000] apm: overridden by ACPI.
    [17179614.404000] ip_tables: (C) 2000-2002 Netfilter core team
    [17179614.488000] Netfilter messages via NETLINK v0.30.
    [17179614.500000] ip_conntrack version 2.4 (4094 buckets, 32752 max) - 232 bytes  per conntrack
    [17179620.792000] Bluetooth: Core ver 2.8
    [17179620.792000] NET: Registered protocol family 31
    [17179620.792000] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
    [17179620.792000] Bluetooth: HCI socket layer initialized
    [17179620.804000] Bluetooth: L2CAP ver 2.8
    [17179620.804000] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
    [17179620.808000] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
    [17179620.808000] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
    [17179620.808000] Bluetooth: RFCOMM ver 1.7

  9. #39
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    Mississauga, ON, Canada
    Beans
    245
    Distro
    Kubuntu 6.10 Edgy

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    pinballkid - keep at it. I think you are close.
    ivuntu - paste results of the command
    Code:
    lsmod | grep snd
    here.

    I will add a section to my guide about how to reinstall and the kernel modules using apt-get from scratch soon.

    I also would like some feedback about the MIDI guide. Is it working for anyone of you? Any things you think I should add?

  10. #40
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Oud-Vossemeer, The Netherlands
    Beans
    27
    Distro
    Ubuntu 6.06

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    Quote Originally Posted by
    ivuntu - paste results of the command [CODE
    lsmod | grep snd [/CODE] here.
    Lordraiden,

    thanks for replying,
    here is the output of the command above:

    Code:
    snd_mpu401              6728  0
    snd_mpu401_uart         7808  1 snd_mpu401
    snd_rawmidi            25504  1 snd_mpu401_uart
    snd_seq_device          8716  1 snd_rawmidi
    snd_intel8x0           33692  0
    snd_ac97_codec         93088  1 snd_intel8x0
    snd_ac97_bus            2304  1 snd_ac97_codec
    snd_pcm_oss            53664  0
    snd_mixer_oss          18688  1 snd_pcm_oss
    snd_pcm                89864  3 snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss
    snd_timer              25220  1 snd_pcm
    snd                    55268  10 snd_mpu401,snd_mpu401_uart,snd_rawmidi,snd_seq_device,snd_intel8x0,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_timer
    soundcore              10208  1 snd
    snd_page_alloc         10632  2 snd_intel8x0,snd_pcm
    hmmm

Page 4 of 206 FirstFirst ... 234561454104 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •