Page 151 of 206 FirstFirst ... 51101141149150151152153161201 ... LastLast
Results 1,501 to 1,510 of 2054

Thread: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

  1. #1501
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    23

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    164 aplay -l
    165 lspci -v
    166 sudo modprobe snd-
    167 sudo apt-get --purge remove linux-sound-base alsa-base alsa-utils
    168 sudo apt-get install linux-sound-base alsa-base alsa-utils
    169 sudo apt-get install gdm ubuntu-desktop
    reboot
    uname -a
    Linux w30004dm2wrd1u 2.6.28-13-generic #45-Ubuntu SMP Tue Jun 30 19:49:51 UTC 2009 i686 GNU/Linux

    Code:
    sudo apt-get install gnome-alsamixer
    Code:
    gnome-alsamixer
    I checked the box in front of
    Code:
    PCM Out Path & Mute

    sound started working

  2. #1502
    Join Date
    Apr 2009
    Beans
    2
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Thumbs down Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    I also had a lot of problems getting sound to work after installing ubuntu on my Tosiba NB200.

    I couldn't get sound to work on Jaunty 9.04 so I installed Hardy 8.04. Sound worked, however I couldn't get wireless working, so I upgraded to Intrepid 8.10. Sound worked until the kernel update to 2.6.27-11, then no sound.

    After reading a lot of forums I tried getting rid of ALSA and installing OSS4 driver. Sound works! Instructions here: https://help.ubuntu.com/community/OpenSound

    This also works on Jaunty 9.04, so now I finally have a working net-book with sound and wireless (system sounds don't work but it's a small price to pay)

  3. #1503
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Denver, CO
    Beans
    234
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    I hooked up another set of 2.1 speakers to my computer to make sure it's not the speakers themselves and when playing a music CD with the speaker hardware volume at max, can just barely hear the music. It sounds like a line level issue, but I tried reinstalling ALSA drivers from a fresh kernel as described on page 1. Still no sound. When I try testing various configurations in the sound control panel I hear a faint high pitch whine. Here is what I have:

    ASUS P5Q Pro
    Using on-board audio analog front output to 2.1 speakers
    Ubuntu 9.04

    $ aplay -l
    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
    card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC1200 Analog [ALC1200 Analog]
    Subdevices: 1/1
    Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: Intel [HDA Intel], device 1: ALC1200 Digital [ALC1200 Digital]
    Subdevices: 1/1
    Subdevice #0: subdevice #0

    $ lspci -v
    00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 4 Series Chipset DRAM Controller (rev 02)
    Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 82d3
    Flags: bus master, fast devsel, latency 0
    Capabilities: <access denied>
    Kernel modules: intel-agp

    00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 4 Series Chipset PCI Express Root Port (rev 02)
    Flags: bus master, fast devsel, latency 0
    Bus: primary=00, secondary=01, subordinate=01, sec-latency=0
    I/O behind bridge: 0000b000-0000bfff
    Memory behind bridge: fa000000-fe8fffff
    Prefetchable memory behind bridge: 00000000d0000000-00000000dfffffff
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: pcieport-driver
    Kernel modules: shpchp

    00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #4
    Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 82d4
    Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 16
    I/O ports at a800 [size=32]
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: uhci_hcd

    00:1a.1 USB Controller: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #5
    Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 82d4
    Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 21
    I/O ports at a880 [size=32]
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: uhci_hcd

    00:1a.2 USB Controller: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #6
    Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 82d4
    Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 18
    I/O ports at ac00 [size=32]
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: uhci_hcd

    00:1a.7 USB Controller: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB2 EHCI Controller #2 (prog-if 20)
    Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 82d4
    Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 18
    Memory at f9fffc00 (32-bit, non-prefetchable) [size=1K]
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: ehci_hcd

    00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) HD Audio Controller
    Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 82fe
    Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 22
    Memory at f9ff8000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: HDA Intel
    Kernel modules: snd-hda-intel

    00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) PCI Express Port 1
    Flags: bus master, fast devsel, latency 0
    Bus: primary=00, secondary=04, subordinate=04, sec-latency=0
    Prefetchable memory behind bridge: 00000000f8f00000-00000000f8ffffff
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: pcieport-driver
    Kernel modules: shpchp

    00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) PCI Express Port 5
    Flags: bus master, fast devsel, latency 0
    Bus: primary=00, secondary=03, subordinate=03, sec-latency=0
    I/O behind bridge: 0000d000-0000dfff
    Memory behind bridge: fea00000-feafffff
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: pcieport-driver
    Kernel modules: shpchp

    00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) PCI Express Port 6
    Flags: bus master, fast devsel, latency 0
    Bus: primary=00, secondary=02, subordinate=02, sec-latency=0
    I/O behind bridge: 0000c000-0000cfff
    Memory behind bridge: fe900000-fe9fffff
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: pcieport-driver
    Kernel modules: shpchp

    00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #1
    Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 82d4
    Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 23
    I/O ports at a080 [size=32]
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: uhci_hcd

    00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #2
    Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 82d4
    Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 19
    I/O ports at a400 [size=32]
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: uhci_hcd

    00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB UHCI Controller #3
    Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 82d4
    Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 18
    I/O ports at a480 [size=32]
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: uhci_hcd

    00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) USB2 EHCI Controller #1 (prog-if 20)
    Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 82d4
    Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 23
    Memory at f9fff800 (32-bit, non-prefetchable) [size=1K]
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: ehci_hcd

    00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev 90) (prog-if 01)
    Flags: bus master, fast devsel, latency 0
    Bus: primary=00, secondary=05, subordinate=05, sec-latency=32
    I/O behind bridge: 0000e000-0000efff
    Memory behind bridge: feb00000-febfffff
    Capabilities: <access denied>

    00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801JIR (ICH10R) LPC Interface Controller
    Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 82d4
    Flags: bus master, medium devsel, latency 0
    Capabilities: <access denied>
    Kernel modules: iTCO_wdt

    00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) SATA AHCI Controller (prog-if 01)
    Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 82d4
    Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 0, IRQ 2299
    I/O ports at 9c00 [size=8]
    I/O ports at 9880 [size=4]
    I/O ports at 9800 [size=8]
    I/O ports at 9480 [size=4]
    I/O ports at 9400 [size=32]
    Memory at f9ffe800 (32-bit, non-prefetchable) [size=2K]
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: ahci

    00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) SMBus Controller
    Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 82d4
    Flags: medium devsel, IRQ 15
    Memory at f9fff400 (64-bit, non-prefetchable) [size=256]
    I/O ports at 0400 [size=32]
    Kernel modules: i2c-i801

    01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GeForce 9500 GT (rev a1)
    Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 82a5
    Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 16
    Memory at fd000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M]
    Memory at d0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]
    Memory at fa000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=32M]
    I/O ports at bc00 [size=128]
    [virtual] Expansion ROM at fe880000 [disabled] [size=512K]
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: nvidia
    Kernel modules: nvidia, nvidiafb

    02:00.0 Ethernet controller: Attansic Technology Corp. L1e Gigabit Ethernet Adapter (rev b0)
    Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 8226
    Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 2298
    Memory at fe9c0000 (64-bit, non-prefetchable) [size=256K]
    I/O ports at cc00 [size=128]
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: ATL1E
    Kernel modules: atl1e

    03:00.0 IDE interface: Marvell Technology Group Ltd. 88SE6121 SATA II Controller (rev b2) (prog-if 8f [Master SecP SecO PriP PriO])
    Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 82e0
    Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 16
    I/O ports at dc00 [size=8]
    I/O ports at d880 [size=4]
    I/O ports at d800 [size=8]
    I/O ports at d480 [size=4]
    I/O ports at d400 [size=16]
    Memory at feaffc00 (32-bit, non-prefetchable) [size=1K]
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: pata_marvell

    05:00.0 Communication controller: Conexant Systems, Inc. HSF 56k HSFi Modem (rev 01)
    Subsystem: Mac System Co Ltd Device 8d8b
    Flags: bus master, medium devsel, latency 64, IRQ 10
    Memory at febf0000 (32-bit, non-prefetchable) [size=64K]
    I/O ports at ec00 [size=8]
    Capabilities: <access denied>

    05:03.0 FireWire (IEEE 1394): Agere Systems FW323 (rev 70) (prog-if 10)
    Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 8294
    Flags: bus master, medium devsel, latency 64, IRQ 19
    Memory at febef000 (32-bit, non-prefetchable) [size=4K]
    Capabilities: <access denied>
    Kernel driver in use: ohci1394
    Kernel modules: firewire-ohci, ohci1394
    Attached Images Attached Images

  4. #1504
    Join Date
    Jan 2009
    Beans
    48

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    ok this guide half worked for me!!

    i got through to the part where i purged then rebooted. bam 5.1 sound on start up, last.fm has 5.1 when playing through firefox.

    but now i have no sound elsewhere. when i play an avi file the movie program has no sound. the little speaker icon is greyed out. in mplayer the error message i get is...

    [JACK] cannot open server

    [OpenAL] could not open device

    DVB Audio Device : No such file or directory

    movie plays just fine, just no sound at all....

    so im halfway there. now what?

    its a creative live! 5.1 sound blaster card if that helps.

  5. #1505
    Join Date
    Jun 2009
    Beans
    3
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Smile Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    I know this isn't an exact solution for no sound, but as I posted earlier, my soundcard isn't supported. However by plugging in headphones you will get sound, or at least in my case I did. Hope this helps,
    Jack

  6. #1506
    Join Date
    Sep 2007
    Beans
    11

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    My sound recently started skipping just last Wednesday. I updated to jaunty when it came out. I don't know if an update was done that may have caused the skipping or not. I have not found much information on skipping soundy in jaunty. I have tried to follow a few tutorials but they all seem to be related to sound not working at all. Any help would be appreciated. I use the computer as a HTPC so I do not use it all the time, but I do know it worked last Sunday and as of Wednesday the sound had begun skipping.

  7. #1507
    Join Date
    Sep 2007
    Beans
    11

    Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    It looks like my flash has stopped working also.

  8. #1508
    Join Date
    May 2008
    Location
    The Netherlands
    Beans
    3
    Distro
    Ubuntu 8.04 Hardy Heron

    Red face Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    This was the best guide I've come across so far! Thank you...

    Unfortunately, I did try everything but still no sound is coming out. Not even a starting sound or beep. I have ATI cards, could not find them in de ALSA Matrix section... did I miss something there? pls help

  9. #1509
    Join Date
    Oct 2007
    Beans
    23

    Question Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    Quote Originally Posted by nineowls View Post
    absolutely as bad as anything Winblows ever
    HTML Code:
    aplay -l
    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
    card 0: I82801CAICH3 [Intel 82801CA-ICH3], device 0: Intel ICH [Intel 82801CA-ICH3]
      Subdevices: 0/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    HTML Code:
    lspci -v
    00:1f.5 Multimedia audio controller: Intel Corporation 82801CA/CAM AC'97 Audio Controller (rev 02)
    	Subsystem: IBM Device 0508
    	Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 11
    	I/O ports at 1c00 [size=256]
    	I/O ports at 18c0 [size=64]
    	Kernel driver in use: Intel ICH
    	Kernel modules: snd-intel8x0
    Yup. No sound. Yet another day. I don't have time for this.
    think it's time for a different distro.
    Any suggestions? I use Solaris and Ubuntu all day at work. Maybe I should switch to OpenSol on my laptops?

  10. #1510
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Denver, CO
    Beans
    234
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Exclamation Re: Comprehensive Sound Problem Solutions Guide

    Quote Originally Posted by nineowls View Post
    Yup. No sound. Yet another day. I don't have time for this.
    I've been without sound for 3 weeks and no solution. I decided to try 64-bit Linux because all the compatibility problems I heard about Vista 64, but the sound and Flash breaking all the time is pissing me off. I'm going to try recompiling it, but if that doesn't work, I'm actually considering going back to Windows. You pay for it, but at least they have support.

Page 151 of 206 FirstFirst ... 51101141149150151152153161201 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •