Results 1 to 2 of 2

Thread: New HD-PVR Firmware 0x18 Audio Lag Problem

  1. #1
    Join Date
    Jun 2007
    Beans
    14

    New HD-PVR Firmware 0x18 Audio Lag Problem

    Hi all,

    I just got a new HD-PVR and it came with firmware version 0x18. (My old one had firmware 0xf). Recordings from the new HD-PVR come through all washed out. I was able to find a fix for that from the MythTV wiki page for HD-PVR. http://www.mythtv.org/wiki/Hauppauge_HD-PVR

    My remaining problem is an audio lag of several seconds. It is a known issue and there is a fix in Myth, but it requires an environment variable be set. (FORCE_DTS_TIMESTAMPS=1) Details here http://code.mythtv.org/trac/ticket/10007. My question is, where should I put this environment variable so it gets set every time my system boots.

    I have 3 Myth systems total.
    1- Master backend (Mythbuntu 12.04)
    2- Slave BE, frontend (Mythbuntu 12.04)
    3- Frontend only (Ubuntu 12.04)

    I obviously only need the fix on two of the systems. I tried adding the environment variable to /usr/bin/mythfrontend and that worked on one but not the other (although I had only a few minutes to test either system).

    I could add it to ~/.bashrc, but because it is a Myth specific setting I would rather it be somewhere that makes it obvious it affects the frontend.

    Any ideas?

  2. #2
    Join Date
    Jun 2007
    Beans
    14

    Re: New HD-PVR Firmware 0x18 Audio Lag Problem

    After testing a few things adding
    Code:
    export FORCE_DTS_TIMESTAMPS=1
    to the end of /etc/mythtv/session-settings seems to be working well.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •