Results 1 to 4 of 4

Thread: Kworker - CPU usage on fresh install of 12.04

  1. #1
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Scotland
    Beans
    10
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Question [Fixed] Kworker - CPU usage on fresh install of 12.04

    Hi guys,

    Wondering if someone can point me in the right direction for a solution to this problem. My fresh 12.04 install keeps locking up every ~30s. The culprit, from what I can gather from top is a kworker process maxing out the cpu (this is a single core machine). So far googling has pointed me to a load of bug reports that make little or no sense to me other than indicating that the bug being reported was fixed, so I am at a loss as to how to fix my problem.

    Any takers?
    Last edited by marchwarden; August 29th, 2012 at 08:20 PM. Reason: Updating title with "[Fixed]"

  2. #2
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    ozarks, Arkansas, USA
    Beans
    6,007
    Distro
    Xubuntu 13.10 Saucy Salamander

    Re: Kworker - CPU usage on fresh install of 12.04

    marchwarden...

    I am not much knowledgeable help. But I did run across these:
    a synopsis of the cause:
    http://askubuntu.com/questions/33640...ng-so-much-cpu
    here is a fix that may or may not apply:
    https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...ux/+bug/887793
    same fix:
    http://souriguha.wordpress.com/2011/...nel-2-35-2-36/
    here is another fix:
    http://askubuntu.com/questions/17656...ge-get-so-high
    ////
    Maybe these will give you some indications of what to trouble shoot for.

    HTH <==BDQ

  3. #3
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Scotland
    Beans
    10
    Distro
    Ubuntu 9.10 Karmic Koala

    Re: Kworker - CPU usage on fresh install of 12.04

    Thanks for the links, I ended up applying this fix in the end:

    Code:
    #echo "options drm_kms_helper poll=N">/etc/modprobe.d/local.conf

  4. #4
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    Melbourne, Australia
    Beans
    13,505
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Kworker - CPU usage on fresh install of 12.04

    Quote Originally Posted by marchwarden View Post
    Thanks for the links, I ended up applying this fix in the end:
    Then Mark The Thread.
    Regards, David.
    Please use the Forum search and Wiki search for immediate help
    Please mark your thread as Solved when appropriate
    New to technical forums?: How To Ask Questions The Smart Way

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •