Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Results 61 to 64 of 64

Thread: Sony Brightness not working

  1. #61
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    UK
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 15.04 Vivid Vervet

    Re: Sony Brightness not working

    Quote Originally Posted by MRCRUSHER View Post
    So should I change the title of this topic back to unsolved? Because the current solution is the workaround but not the actual solution.
    That's your choice, and you're very welcome to mark this thread as solved or not depending on whether you would like to see more suggestions.

    Sometimes you'll only ever get a workaround rather than a true solution with some hardware. There is such a huge variety of hardware out there, that it is amazing that so much works out of the box anyway. Unfortunately Sony seems to use a number of different implementations for its function keys. For my first Vaio (2004 or thereabouts) I had to use an ugly hack to get the Fn keys to work at all. With my second (about 2009) the Fn keys worked out of the box with every version of Ubuntu that I tried - except 10.10 for some reason. And with my current Vaio with nvidia graphics, only the brightness keys don't work, but that is partially solved with the "fix" I posted earlier, and I'm sorry to hear it didn't work with your machine. Even that fix is partially unsatisfactory. The brightness setting is not remembered between reboots, although I confess I haven't had the energy to try to hunt down a solution to that as well, so the fix I use is really only a workaround.
    Ubuntu 15.04 Desktop Guide - Ubuntu 14.04 Desktop Guide - Forum Guide to BBCode - IRC #ubuntuforums

    Member: Not Canonical Team

    Please do not PM me about your forum account unless you have been asked to. The correct place to contact an admin about your account is here.

  2. #62
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    el_GR
    Beans
    Hidden!
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Sony Brightness not working

    Hi ,
    if you want , edit your first post and linked this workaround (here is the link http://ubuntuforums.org/showpost.php...6&postcount=54 ) cuz its difficult for someone to find it .. 60 answers in here.
    Thanks

  3. #63
    Join Date
    Aug 2012
    Beans
    33

    Re: Sony Brightness not working

    OK, done. Thank you for suggestion.

  4. #64
    Join Date
    Sep 2012
    Beans
    1

    Re: Sony Brightness not working

    Quote Originally Posted by Marric View Post
    your integrated graphics controller does not show up. It's probably disabled in the bios. Try to activate it there (both cards).
    Please output
    Code:
    lsmod | grep i915

    I am using the following command and it i s working for me:
    xrandr --output LVDS1 --brightness 0.8

Page 7 of 7 FirstFirst ... 567

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •