Results 1 to 8 of 8

Thread: Lubuntu 12.04 - No Sound After Suspend

  1. #1

    Lubuntu 12.04 - No Sound After Suspend

    I installed Lubuntu 12.04 onto my iBook G4, and while everything's fine and dandy, but there's one annoying problem, and that is that there's no sound after resuming from suspend. If I restart the computer the sound comes back on, but nothing else works. I tried:
    • rmmod snd_powermac, but it says that it's being used
    • alsa force-reload, but it fails to unload some modules, including snd_powermac
    • Restarting alsa-utils, but that doesn't even exist!

    So, anyone has a solution/suggestion or am I stuck with half-working sound?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2008
    Beans
    320

    Re: Lubuntu 12.04 - No Sound After Suspend

    Have you tried something very simple like opening alsamixer and checked if some kind of setting for some weird reason has changed?

  3. #3

    Re: Lubuntu 12.04 - No Sound After Suspend

    Yeah, I checked alsamixer and it doesn't seem like anything's muted. I also installed pavucontrol to monitor sound-playing applications and it plays as if nothing is wrong.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2008
    Beans
    320

    Re: Lubuntu 12.04 - No Sound After Suspend

    Very strage, I have not ran into the same issue my self, and cannot think of a thing that can cause it. I had trouble with no sound right after lubuntu install, there was no alsamixer in thermial, not a thing. I had to reinstall alsamixer and I was guided to a ppc *** page with suggestion for fixed. I ran some sudo commands I cannot remember at the moment and sound has been fine since. I also have a G4 iBook. Here is a link to the help I was given, if it applies to your situation.
    Last edited by 2blue; August 15th, 2012 at 07:07 PM.

  5. #5

    Re: Lubuntu 12.04 - No Sound After Suspend

    Thanks for the help, but that doesn't seem to be the issue. Everything is working absolutely great, and that glitch is the only problem on this computer.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2008
    Beans
    21

    Re: Lubuntu 12.04 - No Sound After Suspend

    I have the exact same issue. A solution would be great

    I am using sound blaster live card

  7. #7
    Join Date
    Nov 2012
    Beans
    1

    Re: Lubuntu 12.04 - No Sound After Suspend

    Has anyone had any more insight on this issue? I am experiencing exactly the same thing, with my PowerBook G4 and the standard sound card -- audio works fine until I suspend, then it stops working. After a restart, it works fine.

    However, I did notice a tiny bit of sound coming out of my speakers while playing an mp3 in VLC. Sure enough, after I boosted the preamp in the EQ settings, and plugged the computer into an external stereo amp, and cranked the volume up all the way, there was my mp3 playing, very, very quietly!

    So, at least on my system, the issue is technically very very quiet sound after suspend. Any ideas on what would make that happen?

  8. #8
    Join Date
    Jan 2011
    Beans
    2

    Re: Lubuntu 12.04 - No Sound After Suspend

    Exactly the same issue in Lubuntu 12.04, ibook G4 1.07 ghz. Sound is muted on waking from sleep, barely audible. Reboot fixes the problem. Any solution greatly appreciated.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •