Results 1 to 5 of 5

Thread: HELP wireless signal is not working anymore :(

  1. #1
    Join Date
    Aug 2012
    Beans
    3

    HELP wireless signal is not working anymore :(

    hi there,

    I did not know what to do so I follow the instruction on this website: http://ubuntuforums.org/showthread.p...4#post12165054 and now my wireless interface "eth0" is not working anymore. I need help getting it back now i am just using the Ethernet.
    This is what i did:


    wan@Wan-Inspiron-910:~$ iwconfig
    lo no wireless extensions.

    eth3 no wireless extensions.

    eth0 IEEE 802.11 Access Point: Not-Associated
    Link Quality:4 Signal level:194 Noise level:199
    Rx invalid nwid:0 invalid crypt:2194 invalid misc:0

    wan@Wan-Inspiron-910:~$ lspci -nnk | grep -iA2 net
    01:00.0 Network controller [0280]: Broadcom Corporation BCM4312 802.11b/g LP-PHY [14e4:4315] (rev 01)
    Subsystem: Hewlett-Packard Company Device [103c:1507]
    Kernel driver in use: wl
    --
    02:00.0 Ethernet controller [0200]: Atheros Communications AR8132 Fast Ethernet [1969:1062] (rev c0)
    Subsystem: Hewlett-Packard Company Device [103c:308f]
    Kernel driver in use: atl1c
    wan@Wan-Inspiron-910:~$ sudo ifconfig eth0 down
    [sudo] password for wan:
    wan@Wan-Inspiron-910:~$ sudo rmmod -f wl
    wan@Wan-Inspiron-910:~$ sudo modprobe wl nohwcrypt=1
    FATAL: Error inserting wl (/lib/modules/3.0.0-24-generic/updates/dkms/wl.ko): Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg)
    wan@Wan-Inspiron-910:~$ sudo ifconfig eth0 up
    eth0: ERROR while getting interface flags: No such device
    wan@Wan-Inspiron-910:~$ sudo ifconfig eth0 up
    eth0: ERROR while getting interface flags: No such device
    wan@Wan-Inspiron-910:~$ iwconfig
    lo no wireless extensions.

    eth3 no wireless extensions.

    wan@Wan-Inspiron-910:~$ sudo ifconfig eth0 up
    eth0: ERROR while getting interface flags: No such device
    Last edited by hkmy; August 13th, 2012 at 03:40 AM.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    ozarks, Arkansas, USA
    Beans
    9,252
    Distro
    Xubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: HELP wireless signal is not working anymore :(

    Hi!
    wireless is not my cup of tea... but I am willing to take a stab at it and try to assist.....
    Firstly lets see if any devices are recognized. In terminal run this command and and post the output back to this thread:
    Code:
    lshw -C network
    Depends on this result what our next step will be.

    Best regards <====BDQ

  3. #3
    anewguy is offline I Ubuntu, Therefore, I Am
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Sometimes I visit earth
    Beans
    5,440
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: HELP wireless signal is not working anymore :(

    I'd wait for wildmanne39 to come to this thread - he is an expert at this. He may know right away what to do, but he also has a script that gives him a lot of information when you run it and post the results back. Get a head start and follow post number 8 in this thread:

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2038977

    Post the requested information back in another post in this thread.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Texas
    Beans
    15,735
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: HELP wireless signal is not working anymore :(

    Hi, I know part of the issue but we need to see more information before I post a solution, please copy and paste this command in the terminal (ctrl+alt+t) please:
    Code:
    wget -N -t 5 -T 10 http://dl.dropbox.com/u/57264241/netscript.sh && chmod +x netscript.sh && ./netscript.sh
    It will download a script and create a text file in your home folder with wireless information so we can see the condition of your wireless at this time and the Mac address, WPA key and WEP key are removed for your security, then reply back and attach the netinfo.txt file.
    Thanks

  5. #5
    Join Date
    Aug 2012
    Beans
    3

    Re: HELP wireless signal is not working anymore :(

    Nevermind I got it working again by plugging the ethernet on to my netbook. Thanks you guys!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •