Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 32

Thread: Frontendend will not launch after fresh install

  1. #1
    Join Date
    Aug 2012
    Beans
    16

    Frontendend will not launch after fresh install

    I decided to do a fresh install of my FE and now it will not launch. I did have a working FE and did connect to a working BE and am using same hardware and setup as before. Below is the output from when running from terminal. Any Ideas on what could be wrong?

    jeff@htpc:~$ mythfrontend
    QGtkStyle was unable to detect the current GTK+ theme.
    2012-08-05 17:05:36.421614 C mythfrontend version: fixes/0.25 [v0.25] www.mythtv.org
    2012-08-05 17:05:36.421693 N Enabled verbose msgs: general
    2012-08-05 17:05:36.421787 N Setting Log Level to LOG_INFO
    2012-08-05 17:05:36.421946 I Added logging to the console
    2012-08-05 17:05:36.422041 I Added syslogging to facility local7
    2012-08-05 17:05:36.422072 I Added database logging to table logging
    2012-08-05 17:05:36.422452 N Setting up SIGHUP handler
    2012-08-05 17:05:36.422798 N Using runtime prefix = /usr
    2012-08-05 17:05:36.422935 N Using configuration directory = /home/jeff/.mythtv
    2012-08-05 17:05:36.423903 I Assumed character encoding: en_US.UTF-8
    2012-08-05 17:05:36.426126 N Empty LocalHostName.
    2012-08-05 17:05:36.426172 I Using localhost value of htpc
    2012-08-05 17:05:36.426924 I Testing network connectivity to '192.168.1.200'
    2012-08-05 17:05:36.428660 I Starting process signal handler
    2012-08-05 17:05:36.428889 I Starting IO manager (read)
    2012-08-05 17:05:36.431763 I Starting process manager
    2012-08-05 17:05:36.432362 I Starting IO manager (write)

  2. #2
    Join Date
    Aug 2012
    Beans
    16

    Re: Frontendend will not launch after fresh install

    Please help. Is there any additional information I can provide to help figure this out?

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    North Central Indiana
    Beans
    248

    Re: Frontendend will not launch after fresh install

    At that point, FE usually starts interacting with X.

    What distro are you running (including 32/64-bit)?
    What video driver are you running?
    Do you get any GUI output at all?
    Have you activated the MB repos and updated since install?

    Was this truly a clean build (i.e., no home folder preserved)?

  4. #4
    Join Date
    Aug 2012
    Beans
    16

    Re: Frontendend will not launch after fresh install

    What distro are you running (including 32/64-bit)?
    64 bit 12.04

    What video driver are you running?
    nvidia

    Do you get any GUI output at all?
    only after the install where it shows setup for BE ip and such after that nothing.

    Have you activated the MB repos and updated since install?
    I have not activated the repos. I will try that. I have done full update from update manager.

    Was this truly a clean build (i.e., no home folder preserved)?
    Yes, clean install from pendrive reformatting harddrive.

  5. #5
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    North Central Indiana
    Beans
    248

    Re: Frontendend will not launch after fresh install

    Quote Originally Posted by jeffc7186 View Post
    What video driver are you running?
    nvidia
    proprietary, binary driver, right?

    Mythbuntu 12.04 x86_64 (or another distro?)

    So, at the end of your FE (stderr) output when you have no FE GUI: Does a 'pgrep mythfrontend' shows the process running?

  6. #6
    Join Date
    Aug 2012
    Beans
    16

    Re: Frontendend will not launch after fresh install

    proprietary, binary driver, right?
    Yes

    Mythbuntu 12.04 x86_64 (or another distro?)
    Yes Mythbuntu 12.04 64bit

    So, at the end of your FE (stderr) output when you have no FE GUI: Does a 'pgrep mythfrontend' shows the process running?
    jeff@htpc:~$ pgrep mythfrontend
    1603
    1637
    1745
    1756
    1768
    2096
    2107
    jeff@htpc:~$

  7. #7
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    North Central Indiana
    Beans
    248

    Re: Frontendend will not launch after fresh install

    You'll probably have to kill all those PIDs before you have any chance of the FE launching successfully.

    Then activate the MB repos and update.

    Then try again and post back last 20 lines or so of FE log at /var/log/mythtv/mythfrontend.log if it fails (or the stderr output like you did above).

  8. #8
    Join Date
    Aug 2012
    Beans
    16

    Re: Frontendend will not launch after fresh install

    no luck, killed the PIDS and updated repos.

    jeff@htpc:~$ mythfrontend
    QGtkStyle was unable to detect the current GTK+ theme.
    2012-08-06 21:42:10.344116 C mythfrontend version: fixes/0.25 [v0.25] www.mythtv.org
    2012-08-06 21:42:10.344195 N Enabled verbose msgs: general
    2012-08-06 21:42:10.344288 N Setting Log Level to LOG_INFO
    2012-08-06 21:42:10.344450 I Added logging to the console
    2012-08-06 21:42:10.344547 I Added syslogging to facility local7
    2012-08-06 21:42:10.344576 I Added database logging to table logging
    2012-08-06 21:42:10.344957 N Setting up SIGHUP handler
    2012-08-06 21:42:10.345265 N Using runtime prefix = /usr
    2012-08-06 21:42:10.345409 N Using configuration directory = /home/jeff/.mythtv
    2012-08-06 21:42:10.346344 I Assumed character encoding: en_US.UTF-8
    2012-08-06 21:42:10.350090 N Empty LocalHostName.
    2012-08-06 21:42:10.350125 I Using localhost value of htpc
    2012-08-06 21:42:10.350735 I Testing network connectivity to '192.168.1.200'
    2012-08-06 21:42:10.352067 I Starting process manager
    2012-08-06 21:42:10.352193 I Starting process signal handler
    2012-08-06 21:42:10.352866 I Starting IO manager (read)
    2012-08-06 21:42:10.352985 I Starting IO manager (write)
    ^C
    jeff@htpc:~$



    I appreciate your help with this.

  9. #9
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    North Central Indiana
    Beans
    248

    Re: Frontendend will not launch after fresh install

    I've never seen this in my logs; so, I'd start looking at that.
    Code:
    QGtkStyle was unable to detect the current GTK+ theme.
    You had this working before on same distro, same hardware, nothing changed but the installation of the OS (on a fresh partition)? Were there any errors on installation?

    Does you /var/log/mythtv/mythfrontend.log have anything more interesting at the end (than the stderr output you provided)?

  10. #10
    Join Date
    Nov 2011
    Beans
    12

    Re: Frontendend will not launch after fresh install

    Have you changed the hostname of the frontend? Check the settings table in the database on the backend and compare the value(s) in the hostname row to the hostname as reported by the frontend.

    Have you tried testing the database connection from within Mythbuntu Control Centre? Go to the mySQL section in MCC and click the "Test" button.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •