Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 40 of 40

Thread: Desktop/other hdmi sound (mythtv okay)

  1. #31
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Santa Rosa Ca.
    Beans
    513
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Desktop/other hdmi sound (mythtv okay)

    Quote Originally Posted by BicyclerBoy View Post
    Bizarre..

    This should have worked before..regardless of the .asoundrc file.
    speaker-test -l 2 -c 6 -r 48000 -D hw:1,7
    speaker-test -l 2 -c 2 -r 48000 -D hw:1,7

    Mythbuntu does use Xfce as its default desktop ?
    Yes, it is xfce.
    I remember doing the above test, and never got any sound.
    I can try again just to see what happens.
    If you are led by the unknowing you should not be following,

  2. #32
    Join Date
    May 2011
    Beans
    63

    Re: Desktop/other hdmi sound (mythtv okay)

    just found this thread. posted today that i had lost hdmi application sound (myth is fine) after moving to 12.04

    I'm able to get headphone sound from firefox(youtube) but nothing over the HDMI.

    I've pasted this in both asound.conf and ~/.asoundrc:

    pcm.!default {
    type plug
    slave.pcm {
    type hw
    card 1
    device 9
    }
    }

    I'm hoping it's just some glaring error in this file that I'm missing.

  3. #33
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Aotearoha
    Beans
    2,661
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Desktop/other hdmi sound (mythtv okay)

    The browsers just use the first card listed (I think)..
    You could try setting the default sound card to the nVidia device..

    in ~/.asoundrc
    defaults.pcm.card 1

    AFAIK
    MythTV enumerates the alsa subdevices of nvidia card [3,7,8,9] as (0-3)

  4. #34
    Join Date
    May 2011
    Beans
    63

    Re: Desktop/other hdmi sound (mythtv okay)

    Argh...followed the first step here and it's basically turning my xfce mythbuntu pvr into a gnome desktop!

    https://help.ubuntu.com/community/So...otingProcedure

  5. #35
    Join Date
    May 2011
    Beans
    63

    Re: Desktop/other hdmi sound (mythtv okay)

    As per one of the tutorials suggestions, I've posted a question (with full debug system info) over at:

    https://answers.launchpad.net/ubuntu...uestion/212597

  6. #36
    Join Date
    May 2011
    Beans
    63

    Re: Desktop/other hdmi sound (mythtv okay)

    Quote Originally Posted by BicyclerBoy View Post
    in ~/.asoundrc
    defaults.pcm.card 1
    Sadly that didn't work. I love these issues that just crop up after upgrading a system that's been working for 18 months.

  7. #37
    Join Date
    May 2011
    Beans
    63

    Re: Desktop/other hdmi sound (mythtv okay)

    An update: fiddling around with /etc/pulse/default.pa and pavucontrol I was able to get sound in a browser.

    So now I have:

    1) sound in Myth Recordings/Video (that's never changed)
    2) sound in a web browser (just got it)
    3) NO SOUND in Myth's Internet Video's, mythnetvision.

  8. #38
    Join Date
    Feb 2006
    Beans
    60

    Re: Desktop/other hdmi sound (mythtv okay)

    What worked for me for HDMI sound via GT430 card were the instructions in this document.

    https://help.ubuntu.com/community/So...eshootingGuide

    Scroll down to the HDMI sound section. The magic fix for me was to add the following configuration to /etc/modprobe.d
    Code:
    options snd-hda-intel probe_mask=0x8
    (create a anyfilename.conf file and place in that directory) Your hardware might require a different value especially if your video card is the 2nd card in the system. I had disabled the Intel graphics in bios.

    After you reboot, you may need to reconfigure .asoundrc and MythTV sound.

  9. #39
    Join Date
    May 2011
    Beans
    63

    Re: Desktop/other hdmi sound (mythtv okay)

    topcat5,

    Thanks. The only problem is that I already looked at that guide.

    There's a major stumbling block though.

    /proc/asound/NVidia is empty

    I have files in NVidia_1, but running

    grep "eld_valid *1" /proc/asound/NVidia_1/eld* gives me nothing,
    so I can't go on to the next step.

  10. #40
    Join Date
    May 2011
    Beans
    63

    Re: Desktop/other hdmi sound (mythtv okay)

    Okay...fixed it. Used info in this page: http://omappedia.org/wiki/Ubuntu_PA#PA_through_HDMI

    #load-module module-udev-detect
    load-module module-alsa-sink device=plughw:1,9 sink_name=output
    ### Make some devices default
    set-default-sink output

    Suddenly everything's working. as for the choppy podcast, I think it may be an issue with the podcast as I added another one and it seems fine

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •