Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 63

Thread: Centrino Wireless-N + WiMAX 6150 recognizes Wifi but doesn't connect

  1. #11
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    19,490
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Centrino Wireless-N + WiMAX 6150 recognizes Wifi but doesn't connect

    Let's see if there are any clues in:
    Code:
    cat /var/log/syslog | grep etwork | tail -n20
    Also, I suspect you'll have better luck if your router is set to WPA2 only, not any mixed mode. Please see attached.
    Attached Images Attached Images
    Chili's Folly: Intel NUC, i3-4010U, 120 GB SSD, 16 GB RAM, external 500 GB HDD, Ubuntu Saucy; small, silent and fast.

  2. #12
    Join Date
    Jun 2012
    Beans
    11

    Re: Centrino Wireless-N + WiMAX 6150 recognizes Wifi but doesn't connect

    Here you go:
    Code:
    Jun 28 16:45:32 WLT NetworkManager[863]: <info> Activation (eth0) Stage 3 of 5 (IP Configure Start) complete.
    Jun 28 16:45:32 WLT NetworkManager[863]: <info> (eth0): DHCPv4 state changed nbi -> preinit
    Jun 28 16:45:32 WLT NetworkManager[863]: <info> (eth0): DHCPv4 state changed preinit -> reboot
    Jun 28 16:45:32 WLT NetworkManager[863]: <info>   address 192.168.0.100
    Jun 28 16:45:32 WLT NetworkManager[863]: <info>   prefix 24 (255.255.255.0)
    Jun 28 16:45:32 WLT NetworkManager[863]: <info>   gateway 192.168.0.1
    Jun 28 16:45:32 WLT NetworkManager[863]: <info>   nameserver '192.168.0.1'
    Jun 28 16:45:32 WLT NetworkManager[863]: <info>   domain name 'launchmodem.com'
    Jun 28 16:45:32 WLT NetworkManager[863]: <info> Activation (eth0) Stage 5 of 5 (IPv4 Configure Commit) scheduled...
    Jun 28 16:45:32 WLT NetworkManager[863]: <info> Activation (eth0) Stage 5 of 5 (IPv4 Commit) started...
    Jun 28 16:45:33 WLT NetworkManager[863]: <info> DNS: starting dnsmasq...
    Jun 28 16:45:33 WLT NetworkManager[863]: <info> (eth0): writing resolv.conf to /sbin/resolvconf
    Jun 28 16:45:34 WLT NetworkManager[863]: <info> (eth0): device state change: ip-config -> activated (reason 'none') [70 100 0]
    Jun 28 16:45:34 WLT NetworkManager[863]: <info> Policy set 'Auto Ethernet' (eth0) as default for IPv4 routing and DNS.
    Jun 28 16:45:34 WLT NetworkManager[863]: <info> Activation (eth0) successful, device activated.
    Jun 28 16:45:34 WLT NetworkManager[863]: <info> Activation (eth0) Stage 5 of 5 (IPv4 Commit) complete.
    Jun 28 16:45:53 WLT NetworkManager[863]: <info> (eth0): IP6 addrconf timed out or failed.
    Jun 28 16:45:53 WLT NetworkManager[863]: <info> Activation (eth0) Stage 4 of 5 (IPv6 Configure Timeout) scheduled...
    Jun 28 16:45:53 WLT NetworkManager[863]: <info> Activation (eth0) Stage 4 of 5 (IPv6 Configure Timeout) started...
    Jun 28 16:45:53 WLT NetworkManager[863]: <info> Activation (eth0) Stage 4 of 5 (IPv6 Configure Timeout) complete.

  3. #13
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    19,490
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Centrino Wireless-N + WiMAX 6150 recognizes Wifi but doesn't connect

    We see eth0, that is, your wired ethernet, connecting perfectly. Please detach the ethernet cable, try to connect with wireless and try again.
    Chili's Folly: Intel NUC, i3-4010U, 120 GB SSD, 16 GB RAM, external 500 GB HDD, Ubuntu Saucy; small, silent and fast.

  4. #14
    Join Date
    Jun 2012
    Beans
    11

    Re: Centrino Wireless-N + WiMAX 6150 recognizes Wifi but doesn't connect

    I've tried it without the ethernet cable, and it is still not connecting.

    I've redone the
    Code:
    cat /var/log/syslog | grep etwork | tail -n20
    without ethernet cable and here's the results, if that'll help.

    Code:
    Jun 28 20:25:06 WLT NetworkManager[846]: <info> (wlan0): supplicant interface state: authenticating -> disconnected
    Jun 28 20:25:06 WLT NetworkManager[846]: <warn> Couldn't disconnect supplicant interface: This interface is not connected.
    Jun 28 20:25:09 WLT NetworkManager[846]: get_secret_flags: assertion `is_secret_prop (setting, secret_name, error)' failed
    Jun 28 20:25:09 WLT NetworkManager[846]: <info> Activation (wlan0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) scheduled...
    Jun 28 20:25:09 WLT NetworkManager[846]: <info> Activation (wlan0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) started...
    Jun 28 20:25:09 WLT NetworkManager[846]: <info> (wlan0): device state change: need-auth -> prepare (reason 'none') [60 40 0]
    Jun 28 20:25:09 WLT NetworkManager[846]: <info> Activation (wlan0) Stage 2 of 5 (Device Configure) scheduled...
    Jun 28 20:25:09 WLT NetworkManager[846]: <info> Activation (wlan0) Stage 1 of 5 (Device Prepare) complete.
    Jun 28 20:25:09 WLT NetworkManager[846]: <info> Activation (wlan0) Stage 2 of 5 (Device Configure) starting...
    Jun 28 20:25:09 WLT NetworkManager[846]: <info> (wlan0): device state change: prepare -> config (reason 'none') [40 50 0]
    Jun 28 20:25:09 WLT NetworkManager[846]: <info> Activation (wlan0/wireless): connection 'HOMENET' has security, and secrets exist.  No new secrets needed.
    Jun 28 20:25:09 WLT NetworkManager[846]: <info> Config: added 'ssid' value 'HOMENET'
    Jun 28 20:25:09 WLT NetworkManager[846]: <info> Config: added 'scan_ssid' value '1'
    Jun 28 20:25:09 WLT NetworkManager[846]: <info> Config: added 'key_mgmt' value 'WPA-PSK'
    Jun 28 20:25:09 WLT NetworkManager[846]: <info> Config: added 'auth_alg' value 'OPEN'
    Jun 28 20:25:09 WLT NetworkManager[846]: <info> Config: added 'psk' value '<omitted>'
    Jun 28 20:25:09 WLT NetworkManager[846]: <info> Activation (wlan0) Stage 2 of 5 (Device Configure) complete.
    Jun 28 20:25:09 WLT NetworkManager[846]: <info> Config: set interface ap_scan to 1
    Jun 28 20:25:11 WLT NetworkManager[846]: <info> (wlan0): supplicant interface state: disconnected -> scanning
    Jun 28 20:25:11 WLT NetworkManager[846]: <info> (wlan0): supplicant interface state: scanning -> authenticating

  5. #15
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    19,490
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Centrino Wireless-N + WiMAX 6150 recognizes Wifi but doesn't connect

    When you click the Network Manager icon and edit connections, is IPv6 set to Ignore? That seems to be a common Google hit searching for this mysterious listing:
    get_secret_flags: assertion `is_secret_prop (setting, secret_name, error)' failed
    Is your router reset to WPA2 only?
    Attached Images Attached Images
    Chili's Folly: Intel NUC, i3-4010U, 120 GB SSD, 16 GB RAM, external 500 GB HDD, Ubuntu Saucy; small, silent and fast.

  6. #16
    Join Date
    Jun 2012
    Beans
    11

    Re: Centrino Wireless-N + WiMAX 6150 recognizes Wifi but doesn't connect

    I, um, don't know how to edit my router. It was set up by someone else.

    Also, the IPv6 is set to automatic; I've double checked.
    Last edited by 42th; June 29th, 2012 at 11:30 PM.

  7. #17
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    19,490
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Centrino Wireless-N + WiMAX 6150 recognizes Wifi but doesn't connect

    Also, the IPv6 is set to automatic; I've double checked.
    I'm very sorry if I didn't make myself clear. I'm requesting that you set IPv6 to Ignore and not automatic.
    Chili's Folly: Intel NUC, i3-4010U, 120 GB SSD, 16 GB RAM, external 500 GB HDD, Ubuntu Saucy; small, silent and fast.

  8. #18
    Join Date
    Jun 2012
    Beans
    11

    Re: Centrino Wireless-N + WiMAX 6150 recognizes Wifi but doesn't connect

    Oh, sorry.
    I've set the IPv6 setting to ignore now, but it still won't connect.

  9. #19
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    South Carolina, USA
    Beans
    19,490
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Centrino Wireless-N + WiMAX 6150 recognizes Wifi but doesn't connect

    May I see:
    Code:
    cat /sys/module/iwlwifi/parameters/11n_disable
    Chili's Folly: Intel NUC, i3-4010U, 120 GB SSD, 16 GB RAM, external 500 GB HDD, Ubuntu Saucy; small, silent and fast.

  10. #20
    Join Date
    Jun 2012
    Beans
    11

    Re: Centrino Wireless-N + WiMAX 6150 recognizes Wifi but doesn't connect

    Here you go:
    Code:
    1

Page 2 of 7 FirstFirst 1234 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •