Results 1 to 3 of 3

Thread: ubuntu 12.04 64bit - problem with usb3 port

Threaded View

  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Beans
    165

    [SOLVED] ubuntu 12.04 64bit - problem with huawei e173 in usb3 port

    Hi all. I have a dell inspiron n411z laptop.
    It has 2 usb3 ports and one usb2 port.

    I have installed ubuntu 12.04.

    I am getting internet through a huawei e173 dongle of O2. (I don't know if this is relevant).

    While the dongle is recognized by both ports (the light comes up and I get results from lsusb), it only works and comes up in network manager in the usb2 port.
    It is not a problem of the dongle because in windows7 it works in all ports. (so probably is not a Dell matter either).

    I have read in google that there is somekind of problem with the usb3 ports in ubuntu 12.04. It affects also external usb hard drives etc.

    For your reference I will state below the lsusb results of the dongle when plugged in usb2 and when plugged in usb3.

    In USB3:
    Code:
    Bus 003 Device 003: ID 12d1:1446 Huawei Technologies Co., Ltd. E1552/E1800 (HSPA modem)
    In USB2:
    Code:
    Bus 002 Device 005: ID 12d1:1436 Huawei Technologies Co., Ltd.
    As you see, it has a different ID and a different description which is very very odd. Is this somekind of bug?
    Any help or advise will be greatly appreciated.
    Last edited by madvinegar; June 5th, 2012 at 10:41 AM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •