Results 1 to 7 of 7

Thread: Server network issue

  1. #1
    Join Date
    Apr 2012
    Beans
    65
    Distro
    Xubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

    Exclamation Server network issue

    So I have had this server for about 3 weeks and suddenly when I try to install webmin it tries to connect but fails every time. So I tried a reinstall when I got to the network setup part it said that it couldn't find the connection. I have a lot of code on server and I would hate to lose it. I would be grateful for help.
    Have a Linux Day,
    Roffis

  2. #2
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Segur De Calafell, Spain
    Beans
    11,867
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Server network issue

    Reinstall what, webmin or the server OS?
    Darko.
    -----------------------------------------------------------------------
    Ubuntu 14.04 LTS 64bit & Windows 7 Ultimate 64bit

  3. #3
    Join Date
    May 2007
    Location
    NY's first capital
    Beans
    2,534
    Distro
    Ubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: Server network issue

    Best to eliminate hardware issue first.

    Try booting a live CD and see if network connection functions. If not check cable, router/switch port, etc.

    If all is well, post output of:

    Code:
    lspci
    Code:
    ifconfig
    Code:
    cat /etc/network/interfaces
    Code:
    cat /etc/resolv.conf
    Code:
    route
    Nothing is ever easy, but if it is difficult you must be doing it wrong.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2012
    Beans
    65
    Distro
    Xubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

    Re: Server network issue

    I meant the Server OS(Ubuntu Server). Oh and yes I will try booting from a live cd
    Have a Linux Day,
    Roffis

  5. #5
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Segur De Calafell, Spain
    Beans
    11,867
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Server network issue

    I don't want to sound harsh, but did you try to troubleshoot first a little? Did you try to ping an internal and an external IP? Did you try to ping an external domain?

    Sounds like connectivity issue, but the first thing you do shouldn't be a reinstall of the OS.

    So, because you said you "tried a reinstall", what is the current situation? Does the old OS still boot? If you never did a reinstall I guess you should still have the old OS but it's really unclear.

    I would focus on the ping first, like:
    ping 8.8.8.8
    ping www.yahoo.com

    Also try pinging your local router IP, what ever it is.
    Darko.
    -----------------------------------------------------------------------
    Ubuntu 14.04 LTS 64bit & Windows 7 Ultimate 64bit

  6. #6
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Newry, Northern Ireland
    Beans
    1,258

    Re: Server network issue

    Quote Originally Posted by roffisserver View Post
    I have a lot of code on server and I would hate to lose it.
    A reinstall of the OS may not have helped with that...


    Pinging the loopback interface will at least tell you if the TCP stack is ok.
    Can't think of anything profound or witty.
    My Blog: http://gonzothegeek.blogspot.co.uk/

  7. #7
    Join Date
    Apr 2012
    Beans
    65
    Distro
    Xubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

    Re: Server network issue

    Yes I still have the original OS. I will try pinging something
    Have a Linux Day,
    Roffis

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •