Results 1 to 2 of 2

Thread: Ubuntu for Asus Transformer AiO p1801

  1. #1
    Join Date
    Oct 2006
    Beans
    Hidden!

    Ubuntu for Asus Transformer AiO p1801

    This device is in fact two computers, a desktop and a tablet, wherein the latter docks to the former and functions as a display device, a touchpad, and secondary storage. It is impossible to buy the desktop without the tablet, though I believe the tablet is sold absent the desktop.

    It comes with Windows 8, which I dual-booted for a while until a series of bad decisions, beginning with installing a custom kernel with no backup, left me with the partitions still in place, but a mysterious inability to boot into the Windows one, nor even detect it with update-grub or boot-repair. I don't honestly care that much anymore, I'm just trying to make Ubuntu work better on it now.

    Ubuntu runs well enough on the desktop. The touchscreen doesn't really work--it's detected, but mysteriously disconnects with error -71 shortly thereafter. Then it keeps reconnecting and disconnecting and generally jamming up /dev/input and the system log, so I've blacklisted hid-multitouch for the time being. It's a "USBest_Technology_SiS_HID_Touch_Controller" and its USBID is 0457:0817 for whatever this means to anyone.

    The use of the tablet as a storage device is problematic. It uses MTP and seems not to support the usual USB Mass Storage Device protocol. In Raring I was able to access it via KDE's support for network storage (though it is really quite local) but in Saucy, I've had to resort to adb and go-mtpfs, both as root, which is inconvenient.

    The tablet itself runs Android and seems a good candidate for an Ubuntu Touch port, being that the other Transformers already have theirs--though I'm uncertain how much this tablet really resembles them.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2014
    Beans
    1

    Asus T AIO Linux Mint 16

    HI,

    I have the exact same issue. I created a dual boot Win8.1 / Linux Mint 16 and it works well on Mint exept for the touch screen. Suprisingly I saw it working once or twice after coming back from hibernation, or when I was requesting a shutdown...
    Have you find a way to solve that problem?

    Thanks


    Alex

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •