Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 31 to 34 of 34

Thread: ubuntu 12.04 sound problem

  1. #31
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Reykjavík, Ísland
    Beans
    9,405
    Distro
    Lubuntu 14.04 Trusty Tahr

    Re: ubuntu 12.04 sound problem

    Quote Originally Posted by trallallero View Post
    I should open a couple of threads
    Indeed. Don't mix several problems into the same one.

    A thorough hardware description along with your experiences with various Buntu releases (12.04 / 12.10 / 13.10 development) would also help.

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1422475
    About problems due to upgrading
    Bringing old hardware back to life.
    Please visit Quick Links -> Unanswered Posts

  2. #32
    Join Date
    Mar 2013
    Beans
    1

    Re: ubuntu 12.04 sound problem

    options snd-hda-intel model=generic
    Works like a charm! For now, at least...
    Thanks.

  3. #33
    Join Date
    Jul 2013
    Beans
    1

    Re: ubuntu 12.04 sound problem

    I had this disturbing noise since ubuntu 12.04 installation. The issue considered to be a bug and explained here in a better way - https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+s...er/+bug/990605 .
    My problem was solved using solution posted here. Thanks a lot !
    Last edited by swartur2012; July 1st, 2013 at 10:36 AM.

  4. #34
    Join Date
    Sep 2013
    Beans
    2

    Re: ubuntu 12.04 sound problem

    Quote Originally Posted by adityeah View Post
    Solved!

    Here's what I did:

    added this line at the end of /etc/modprobe.d/alsa-base.conf:

    options snd-hda-intel model=generic

    That was all. I think I had tried it earlier too but somehow it was not working. Maybe I had tried too much.

    But I think the problem was indeed that it was trying to use the ALC888 as ALC662 and that was not happening.

    Thanks for the responses. Now I can stick to Ubuntu and try to get friendly with Unity

    Thanks for your solution it has helped me to half solve a sound problem in a netbook with a Realtek ALC269VB.
    I had no internal micro input and a very strong skeeek as the only output. After apending the line as you did I recovered sound in my internal speakers. I still have to sort out the microphone problem but getting rid of the skeeek was a great relief. (Sorry for wrtting this two times. I do not undestand how this works. I write my reply and then int appears on a different place. I answer with quote in order to make it useful to anybody with a similar problem to the one I had)

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •