Results 1 to 4 of 4

Thread: Precise: Mythv Screeching white noise is back!

  1. #1
    Join Date
    Apr 2009
    Beans
    31

    12.04: Mythv Screeching white noise is back!

    With the previous version of Ubuntu there was a well known issue with Mythv.

    Some sort of resampling problem between Mythtv and pulseaudio resulted in frequent screeching white noise.

    There was a fairly well documented fix for this: set the default sample rate in pulseaudios daemon.conf to 48k.

    Since upgrading to precise the screeching white noise is back - perhaps even worse (more frequent) than before.

    Yet since daemon.conf still has the sample rate set at 48k I am unsure how to proceed.

    Anyone got any ideas?
    Last edited by HRH_H_Crab; May 3rd, 2012 at 09:20 PM.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Aotearoha
    Beans
    2,661
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Precise: Mythv Screeching white noise is back!

    I've never had that problem..
    Can you elaborate on your audio config ? analogue/spdif/hdmi etc ?

    With every mythtv upgrade you need to use the frontend audio settings screen & rescan/reselect your audio devices.
    It is recommended to use the alsa devices over pulse.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2009
    Beans
    31

    Re: Precise: Mythv Screeching white noise is back!

    Quote Originally Posted by BicyclerBoy View Post
    I've never had that problem..
    Can you elaborate on your audio config ? analogue/spdif/hdmi etc ?

    With every mythtv upgrade you need to use the frontend audio settings screen & rescan/reselect your audio devices.
    It is recommended to use the alsa devices over pulse.
    It has been in the past a very common problem:

    http://www.google.co.uk/search?q=myt...t=firefox-beta

    Ive got a built in Nvidia soundcard (analog).

    I've tried using Alsa instead of pulse audio and it doesn't resolve the problem.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Aotearoha
    Beans
    2,661
    Distro
    Ubuntu 10.04 Lucid Lynx

    Re: Precise: Mythv Screeching white noise is back!

    You never mentioned the "white noise" was that occasional noise while seeking.

    Running mythtv 0.24+fixes on lucid 10.04.3, I would say that noise only happens once in a month at most & that is with lots of seeking.

    Half my recording are watched with AC3 audio track, other half are LATM-AAC (PC decoded to PCM).

    My observation is that the seeking noise never really affected AC3 pass-thru'.

    I haven't noticed the seeking screech noise using the latest MythTV (git source master) on a 12.04 box..(analogue stereo).
    But it has not had much use..just testing.

    Your built-in soundcard should be able to output AC3/DTS pass-thru' if that helps..

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •