Results 1 to 5 of 5

Thread: Hercules blog webcam probleme with ubuntu 12.04, HELP PLZ !!!!

  1. #1
    Join Date
    Apr 2012
    Beans
    7

    [SOLVED] Hercules blog webcam probleme with ubuntu 12.04, HELP PLZ !!!!

    hello my friends;
    i have a probleme with my hercules blog webcam after upgrading my ubuntu from 10.10 to 12.04
    in maverik no problem with gspca drivers but now with 12.04 the LED is always ON,and cheese , skype .... doesn't recognize my webcam
    with lsusb commande all is ok my webcam is listed
    after updating headers and instaling gspca driver from moinejf.free.fr my webcam still not working
    any help my friends please
    Last edited by foooudre; May 5th, 2012 at 04:29 PM. Reason: [SOLVED]

  2. #2
    Join Date
    Apr 2012
    Beans
    7

    Re: Hercules blog webcam probleme with ubuntu 12.04, HELP PLZ !!!!

    Quote Originally Posted by foooudre View Post
    hello my friends;
    i have a probleme with my webcam hercules after upgrading my ubuntu from 10.10 to 12.04
    in maverik no problem with gspca drivers but now with 12.04 the LED is always ON,and cheese , skype .... doesn't recognize my webcam
    with lsusb commande all is ok my webcam is listed
    after updating headers and instaling gspca driver from moinejf.free.fr my webcam still not working
    any help my friends please
    I do not know what to do to make it work

  3. #3
    Join Date
    Apr 2012
    Beans
    7

    Re: Hercules blog webcam probleme with ubuntu 12.04, HELP PLZ !!!!

    up!!
    Last edited by foooudre; May 2nd, 2012 at 11:23 AM.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2012
    Beans
    7

    Re: Hercules blog webcam probleme with ubuntu 12.04, HELP PLZ !!!!

    no one ?

  5. #5
    Join Date
    Apr 2012
    Beans
    7

    Re: Hercules blog webcam probleme with ubuntu 12.04, HELP PLZ !!!!

    here's the solution for my problem,
    a very big thanks to my friends "Stemp" and "Jean-François moine"

    the solution by Jean-François moine :
    downloading the latest GSPCA driver at http://moinejf.free.fr/

    adding this litle detail "msleep(10);" in build/ov534.c at line N° 837

    like this:
    for (i = 0; i < 5; i++) {
    data = ov534_reg_read(gspca_dev, OV534_REG_STATUS);


    to this
    for (i = 0; i < 5; i++) {
    msleep(10);
    data = ov534_reg_read(gspca_dev, OV534_REG_STATUS);

    If it does not work, you can try to ignore the error
    to see if the webcam starts anyway. it is done at line 842 in
    changing "return 1;" to "return 0;"

    case 0x00:
    return 0;

    Do not forget to purge the memory after regeneration

    after this use "make" and "sudo make install"

    for me the first solution work fine

    thanks my friends
    Last edited by foooudre; May 5th, 2012 at 04:50 PM.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •