Results 1 to 2 of 2

Thread: Displayed on boot: "broken pipe" "could not write bits"

  1. #1
    Join Date
    Nov 2011
    Beans
    1,551
    Distro
    Xubuntu 14.10 Utopic Unicorn

    Displayed on boot: "broken pipe" "could not write bits"

    Running flgrx-update, via "Additional Drivers", with a Radeon 6870, I am seeing a split-second display of large white text on the purple background as the system boots. The text contains this: "broken pipe" "could not write bits".

    When I reboot or shutdown, I see a screenful of the same large type against a purple background, this time displaying what appears to be a register dump. The system locks at that point and I need to hit the power button.

    These don't appear when I use the open driver for the Radeon card.

    What is generating the messages?

    I'm trying both drivers in an attempt to get some more fan info and control. The GPU fans appears to be running at a constant speed at all times. lm-sensors provides no info about fan speed. I don't need to run the proprietary driver but will if it gives me that info and control.

    [EDIT: Top says compiz consumes much less of the CPU with the open driver. My ears tell me the fans rev up at boot and stay there with the open driver, but slow down with the AMD driver.]
    Last edited by buzzingrobot; April 25th, 2012 at 01:47 PM.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Syracuse, NY
    Beans
    659
    Distro
    Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

    Re: Displayed on boot: "broken pipe" "could not write bits"

    I get the broken pipe error with the nvidia binary. I think it's happening but just hidden when you use the open-source AMD driver.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •