Page 9 of 87 FirstFirst ... 78910111959 ... LastLast
Results 81 to 90 of 866

Thread: AMD/Intel Hybrid Graphics works

  1. #81
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Olivet, France
    Beans
    60
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    Quote Originally Posted by kmas View Post
    so I Downloaded
    http://www2.ati.com/drivers/linux/am...x86.x86_64.run

    As normal, I run:
    Code:
    $ chmod +x amd-driver-installer-12-2-x86.x86_64.run
    $ ./amd-driver-installer-12-2-x86.x86_64.run --buildpkg Ubuntu/precise
    $ sudo dpkg -i *.deb
    copied the .debs somewhere for safekeeping.

    Builds OK, installs OK.

    rebooted.

    when it came up,

    Code:
    sudo aticonfig --initial -f
    then rebooted again

    I added the ppa ppa:sarvatt/intel-sna

    upgraded, and made sure xserver-xorg-video-intel was installed to the latest ppa version, then I rebooted again.

    Code:
    sudo aticonfig --initial -f
    then I reboot again.

    Now on the terminal

    tried
    Code:
    sudo aticonfig --pxl
    It told me I was using the AMD GPU.

    To switch to the Intel gpu I entered this command in a terminal :
    Code:
    sudo aticonfig --px-igpu
    I rebooted. as soon as the machine booted, it told me that ubuntu graphics settings wasn't configured properly. It didn't even let me revert from that window.

    I then did ctr alt f1 to get to the command line.
    To switch back to the AMD/ATI gpu I entered this command in a terminal :

    Code:
    sudo aticonfig --px-dgpu
    Here is my hardware info
    Code:
    makezan@700Z3A:~$ lspci -nn | grep VGA
    00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0126] (rev 09)
    01:00.0 VGA compatible controller [0300]: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Seymour [Radeon HD 6400M Series] [1002:6760]
    here is my xorg.conf
    Code:
    Section "ServerLayout"
        Identifier     "aticonfig Layout"
        Screen      0  "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
    EndSection
    
    Section "Module"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
        Identifier   "aticonfig-Monitor[0]-0"
        Option        "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
        Option        "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
        Option        "DPMS" "true"
    EndSection
    
    Section "Device"
        Identifier  "aticonfig-Device[0]-0"
        Driver      "fglrx"
        BusID       "PCI:1:0:0"
    EndSection
    
    Section "Screen"
        Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
        Device     "aticonfig-Device[0]-0"
        Monitor    "aticonfig-Monitor[0]-0"
        DefaultDepth     24
        SubSection "Display"
            Viewport   0 0
            Depth     24
        EndSubSection
    EndSection
    Questions: I'm I missing something, I'm I supposed to do aticonfig --initial before my reboots?? or after my reboots?
    Code:
    makezan@700Z3A:~$ sudo aticonfig --initial -f 
    Warning: you are intending to clear the configuration infomation which you need to recover to High Performance mode, please reboot your machine to aviod inconsistency
    I already anwered this question for myself. It makes sense. you need to swtich the drivers first before trying to initialize it.


    Is there a way to quickly reboot xserver without rebooting, before it was ctrl alt del, and that service gdm restart isn't relevant because now its unity.

    How can I get this to Work.
    PLEASE DO INSTALL INTEL DRIVERS BEFORE COMPILING AND INSTALLING ATI DRIVERS !
    Otherwise it obviously should not work.

  2. #82
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Olivet, France
    Beans
    60
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    Quote Originally Posted by delsus View Post
    I posted this in another thread and I don't like posting multiple times, but I hit the wrong prefix, so I don't know if it is getting the right people to see, so I thought I would post it here to see if anyone can help because it seems like I am getting somewhere. (warning wall of text inc)

    After failing to get my discreet GPU working in ubuntu 11.10 I decided to install 12.04 to see if it was working and I believe I am getting somewhere with it.

    I installed the fglrx drivers through jockey and ran
    Code:
    aticonfig  --initial -f
    However it came up with this powerXpress error:

    Code:
    PowerXpress error: Cannot stat '/usr/lib64/fglrx': No such file or directory
    Failed to initialize libglx for discrete GPU
    I however ignored this and rebooted, and rather than completely failing to boot it boots to low graphics mode (which is progress) but I cannot configure my graphics adapter and screen,

    Here are my xorg.conf and my xorg.0.log files:

    Code:
    Section "ServerLayout"
        Identifier     "aticonfig Layout"
        Screen      0  "aticonfig-Screen[0]-0" 0 0
    EndSection
    
    Section "Module"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
        Identifier   "aticonfig-Monitor[0]-0"
        Option        "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
        Option        "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
        Option        "DPMS" "true"
    EndSection
    
    Section "Device"
        Identifier  "aticonfig-Device[0]-0"
        Driver      "fglrx"
        BusID       "PCI:1:0:0"
    EndSection
    
    Section "Screen"
        Identifier "aticonfig-Screen[0]-0"
        Device     "aticonfig-Device[0]-0"
        Monitor    "aticonfig-Monitor[0]-0"
        DefaultDepth     24
        SubSection "Display"
            Viewport   0 0
            Depth     24
        EndSubSection
    EndSection
    Code:
    [    15.420] 
    X.Org X Server 1.11.3
    Release Date: 2011-12-16
    [    15.420] X Protocol Version 11, Revision 0
    [    15.420] Build Operating System: Linux 2.6.24-29-server x86_64 Ubuntu
    [    15.420] Current Operating System: Linux mike-ubuntu 3.2.0-17-generic #27-Ubuntu SMP Fri Feb 24 15:37:36 UTC 2012 x86_64
    [    15.420] Kernel command line:  BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.2.0-17-generic  root=UUID=ff081b73-4bb3-4c52-8153-e789022d6a06 ro quiet splash  vt.handoff=7
    [    15.420] Build Date: 22 February 2012  03:16:54AM
    [    15.420] xorg-server 2:1.11.4-0ubuntu4 (For technical support please see http://www.ubuntu.com/support) 
    [    15.420] Current version of pixman: 0.24.4
    [    15.420]     Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
    [    15.420] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    [    15.420] (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed Mar 21 20:44:20 2012
    [    15.420] (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
    [    15.420] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
    [    15.421] (==) ServerLayout "aticonfig Layout"
    [    15.421] (**) |-->Screen "aticonfig-Screen[0]-0" (0)
    [    15.421] (**) |   |-->Monitor "aticonfig-Monitor[0]-0"
    [    15.421] (**) |   |-->Device "aticonfig-Device[0]-0"
    [    15.421] (==) Automatically adding devices
    [    15.421] (==) Automatically enabling devices
    [    15.421] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
    [    15.421]     Entry deleted from font path.
    [    15.421] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi/" does not exist.
    [    15.421]     Entry deleted from font path.
    [    15.421] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi/" does not exist.
    [    15.421]     Entry deleted from font path.
    [    15.421] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi" does not exist.
    [    15.421]     Entry deleted from font path.
    [    15.421] (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi" does not exist.
    [    15.421]     Entry deleted from font path.
    [    15.429] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType".
    [    15.429]     Entry deleted from font path.
    [    15.429]     (Run 'mkfontdir' on "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType").
    [    15.429] (==) FontPath set to:
        /usr/share/fonts/X11/misc,
        /usr/share/fonts/X11/Type1,
        built-ins
    [    15.429] (==) ModulePath set to  "/usr/lib/x86_64-linux-gnu/xorg/extra-modules,/usr/lib/xorg/extra-modules,/usr/lib/xorg/modules"
    [    15.429] (II) The server relies on udev to provide the list of input devices.
        If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices.
    [    15.429] (II) Loader magic: 0x7f40d6b22b00
    [    15.429] (II) Module ABI versions:
    [    15.429]     X.Org ANSI C Emulation: 0.4
    [    15.429]     X.Org Video Driver: 11.0
    [    15.429]     X.Org XInput driver : 16.0
    [    15.429]     X.Org Server Extension : 6.0
    [    15.431] (--) PCI:*(0:0:2:0) 8086:0046:103c:144a rev 2, Mem @ 0xc0000000/4194304, 0xb0000000/268435456, I/O @ 0x00005050/8
    [    15.431] (--) PCI: (0:1:0:0) 1002:68e0:103c:144a rev 0, Mem @  0xa0000000/268435456, 0xc4400000/131072, I/O @ 0x00004000/256, BIOS @  0x????????/131072
    [    15.431] (II) Open ACPI successful (/var/run/acpid.socket)
    [    15.431] (II) "extmod" will be loaded by default.
    [    15.431] (II) "dbe" will be loaded by default.
    [    15.431] (II) "glx" will be loaded by default.
    [    15.431] (II) "record" will be loaded by default.
    [    15.431] (II) "dri" will be loaded by default.
    [    15.431] (II) "dri2" will be loaded by default.
    [    15.431] (II) LoadModule: "extmod"
    [    15.448] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libextmod.so
    [    15.448] (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
    [    15.448]     compiled for 1.11.3, module version = 1.0.0
    [    15.448]     Module class: X.Org Server Extension
    [    15.448]     ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
    [    15.448] (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
    [    15.448] (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
    [    15.448] (II) Loading extension XFree86-DGA
    [    15.448] (II) Loading extension DPMS
    [    15.448] (II) Loading extension XVideo
    [    15.448] (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
    [    15.448] (II) Loading extension X-Resource
    [    15.448] (II) LoadModule: "dbe"
    [    15.448] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdbe.so
    [    15.448] (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
    [    15.449]     compiled for 1.11.3, module version = 1.0.0
    [    15.449]     Module class: X.Org Server Extension
    [    15.449]     ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
    [    15.449] (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
    [    15.449] (II) LoadModule: "glx"
    [    15.449] (II) Loading /usr/lib/x86_64-linux-gnu/xorg/extra-modules/extra-modules.dpkg-tmp/modules/extensions/libglx.so
    [    15.449] (II) Module glx: vendor="Advanced Micro Devices, Inc."
    [    15.449]     compiled for 6.9.0, module version = 1.0.0
    [    15.449] (II) Loading extension GLX
    [    15.449] (II) LoadModule: "record"
    [    15.449] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/librecord.so
    [    15.449] (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
    [    15.449]     compiled for 1.11.3, module version = 1.13.0
    [    15.449]     Module class: X.Org Server Extension
    [    15.449]     ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
    [    15.449] (II) Loading extension RECORD
    [    15.449] (II) LoadModule: "dri"
    [    15.449] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri.so
    [    15.449] (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
    [    15.449]     compiled for 1.11.3, module version = 1.0.0
    [    15.449]     ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
    [    15.449] (II) Loading extension XFree86-DRI
    [    15.449] (II) LoadModule: "dri2"
    [    15.450] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
    [    15.450] (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
    [    15.450]     compiled for 1.11.3, module version = 1.2.0
    [    15.450]     ABI class: X.Org Server Extension, version 6.0
    [    15.450] (II) Loading extension DRI2
    [    15.450] (II) LoadModule: "fglrx"
    [    15.450] (II) Loading /usr/lib/x86_64-linux-gnu/xorg/extra-modules/extra-modules.dpkg-tmp/modules/drivers/fglrx_drv.so
    [    15.728] (II) Module fglrx: vendor="FireGL - ATI Technologies Inc."
    [    15.740]     compiled for 1.4.99.906, module version = 8.91.4
    [    15.740]     Module class: X.Org Video Driver
    [    15.826] (II) Loading sub module "fglrxdrm"
    [    15.826] (II) LoadModule: "fglrxdrm"
    [    15.826] (II) Loading /usr/lib/x86_64-linux-gnu/xorg/extra-modules/extra-modules.dpkg-tmp/modules/linux/libfglrxdrm.so
    [    15.850] (II) Module fglrxdrm: vendor="FireGL - ATI Technologies Inc."
    [    15.850]     compiled for 1.4.99.906, module version = 8.91.4
    [    15.850] (II) ATI Proprietary Linux Driver Version Identifier:8.91.4
    [    15.850] (II) ATI Proprietary Linux Driver Release Identifier: 8.911                                
    [    15.850] (II) ATI Proprietary Linux Driver Build Date: Oct 25 2011 21:24:13
    [    15.850] (++) using VT number 7
    
    [    15.851] (WW) Falling back to old probe method for fglrx
    [    15.931] (II) Loading PCS database from /etc/ati/amdpcsdb
    [    15.952] (--) Chipset Supported AMD Graphics Processor (0x68E0) found
    [    15.958] (WW) fglrx: No matching Device section for instance (BusID PCI:0@1:0:1) found
    [    15.958] (II) fglrx: intel VGA device detected, load intel driver.
    [    15.958] (II) LoadModule: "intel"
    [    15.958] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so
    [    15.958] (II) Module intel: vendor="X.Org Foundation"
    [    15.958]     compiled for 1.11.3, module version = 2.17.0
    [    15.958]     Module class: X.Org Video Driver
    [    15.958]     ABI class: X.Org Video Driver, version 11.0
    [    15.960] ukiDynamicMajor: found major device number 249
    [    15.960] ukiDynamicMajor: found major device number 249
    [    15.960] ukiOpenByBusid: Searching for BusID PCI:1:0:0
    [    15.960] ukiOpenDevice: node name is /dev/ati/card0
    [    15.960] ukiOpenDevice: open result is 11, (OK)
    [    15.960] ukiOpenByBusid: ukiOpenMinor returns 11
    [    15.960] ukiOpenByBusid: ukiGetBusid reports PCI:1:0:0
    [    15.971] (WW) PowerXpress feature is not supported on A+I Mux platform. Please uninstall fglrx driver.
    [    15.971] (EE) No devices detected.
    [    15.971] (==) Matched intel as autoconfigured driver 0
    [    15.971] (==) Matched vesa as autoconfigured driver 1
    [    15.971] (==) Matched fbdev as autoconfigured driver 2
    [    15.971] (==) Assigned the driver to the xf86ConfigLayout
    [    15.971] (II) LoadModule: "intel"
    [    15.971] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so
    [    15.971] (II) Module intel: vendor="X.Org Foundation"
    [    15.971]     compiled for 1.11.3, module version = 2.17.0
    [    15.971]     Module class: X.Org Video Driver
    [    15.971]     ABI class: X.Org Video Driver, version 11.0
    [    15.971] (II) UnloadModule: "intel"
    [    15.971] (II) Unloading intel
    [    15.971] (II) Failed to load module "intel" (already loaded, 32576)
    [    15.971] (II) LoadModule: "vesa"
    [    15.971] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/vesa_drv.so
    [    15.972] (II) Module vesa: vendor="X.Org Foundation"
    [    15.972]     compiled for 1.11.3, module version = 2.3.0
    [    15.972]     Module class: X.Org Video Driver
    [    15.972]     ABI class: X.Org Video Driver, version 11.0
    [    15.972] (II) LoadModule: "fbdev"
    [    15.972] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/fbdev_drv.so
    [    15.972] (II) Module fbdev: vendor="X.Org Foundation"
    [    15.972]     compiled for 1.11.3, module version = 0.4.2
    [    15.972]     ABI class: X.Org Video Driver, version 11.0
    [    15.972] (II) ATI Proprietary Linux Driver Version Identifier:8.91.4
    [    15.972] (II) ATI Proprietary Linux Driver Release Identifier: 8.911                                
    [    15.972] (II) ATI Proprietary Linux Driver Build Date: Oct 25 2011 21:24:13
    [    15.972] (II) intel: Driver for Intel Integrated Graphics Chipsets: i810,
        i810-dc100, i810e, i815, i830M, 845G, 854, 852GM/855GM, 865G, 915G,
        E7221 (i915), 915GM, 945G, 945GM, 945GME, Pineview GM, Pineview G,
        965G, G35, 965Q, 946GZ, 965GM, 965GME/GLE, G33, Q35, Q33, GM45,
        4 Series, G45/G43, Q45/Q43, G41, B43, B43, Clarkdale, Arrandale,
        Sandybridge Desktop (GT1), Sandybridge Desktop (GT2),
        Sandybridge Desktop (GT2+), Sandybridge Mobile (GT1),
        Sandybridge Mobile (GT2), Sandybridge Mobile (GT2+),
        Sandybridge Server, Ivybridge Mobile (GT1), Ivybridge Mobile (GT2),
        Ivybridge Desktop (GT1), Ivybridge Desktop (GT2), Ivybridge Server
    [    15.972] (II) VESA: driver for VESA chipsets: vesa
    [    15.972] (II) FBDEV: driver for framebuffer: fbdev
    [    15.972] (++) using VT number 7
    
    [    15.972] (WW) xf86OpenConsole: setpgid failed: Operation not permitted
    [    15.972] (WW) xf86OpenConsole: setsid failed: Operation not permitted
    [    15.972] (WW) Falling back to old probe method for fglrx
    [    15.972] (II) Loading PCS database from /etc/ati/amdpcsdb
    [    15.972] (WW) Falling back to old probe method for vesa
    [    15.972] (WW) Falling back to old probe method for fbdev
    [    15.972] (EE) No devices detected.
    [    15.972] 
    Fatal server error:
    [    15.972] no screens found
    [    15.972] 
    Please consult the The X.Org Foundation support 
         at http://wiki.x.org
     for help. 
    [    15.972] Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
    [    15.972]
    Also here is my lshw -C -video output

    Code:
    *-display               
           description: VGA compatible controller
           product: Manhattan [Mobility Radeon HD 5400 Series]
           vendor: Hynix Semiconductor (Hyundai Electronics)
           physical id: 0
           bus info: pci@0000:01:00.0
           version: 00
           width: 64 bits
           clock: 33MHz
           capabilities: pm pciexpress msi vga_controller bus_master cap_list rom
           configuration: driver=fglrx_pci latency=0
           resources: irq:16 memory:a0000000-afffffff memory:c4400000-c441ffff ioport:4000(size=256) memory:c4440000-c445ffff
      *-display
           description: VGA compatible controller
           product: Core Processor Integrated Graphics Controller
           vendor: Intel Corporation
           physical id: 2
           bus info: pci@0000:00:02.0
           version: 02
           width: 64 bits
           clock: 33MHz
           capabilities: msi pm vga_controller bus_master cap_list rom
           configuration: driver=i915 latency=0
           resources: irq:44 memory:c0000000-c03fffff memory:b0000000-bfffffff ioport:5050(size=8)
    Any help to get this working will be appreciated.
    Do not install fglrx via jockey but compile the packages and install it manually.

  3. #83
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Olivet, France
    Beans
    60
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    To all people having trouble while testing, please remember to verify the PCI adress in the xorg, aticonfig -f --initial only need to be run once, if the generated xorg.conf doesn't work delete it via a tty : sudo rm /etc/X11/xorg.conf and enter startx , to relaunch the X server.

    Please do try this on 12.04, not 11.10 ! The xorg version in it is too old.

  4. #84
    Join Date
    Mar 2012
    Beans
    1

    Wink Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    Wooo Hooo!

    Thank you to everyone putting their knowledge in this thread!

    I now have Ubuntu 11.10 running with switchable graphics on my HP Envy 15. Following the instructions in post #6, and things are running beautifully.

    Update: The check described in post #22 was also needed to make it work. My first time around I didn't notice that it was PCI:1:0:0 in xorg.xonf and PCI:01:00:0 in the output from that command, which resulted in failure.
    Last edited by PerlJedi; March 27th, 2012 at 03:32 PM. Reason: Adding a an extra point.

  5. #85
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Belo Horizonte, Brazil
    Beans
    72
    Distro
    Kubuntu 13.10 Saucy Salamander

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    I'm in a hard work to put the Display Manager working in catalyst center. I dont know what to do anymore.

    Simply, the catalyst 12.2 (also 12.1) doesn't appear the Display Manager Option (to switch displays or monitors, change resolution or aspect ratio, etc...) as you can see in the image below:



    So, somebody help me solving this problem, its driving me crazy! I only can manage the Displays using the native ubuntu 11.10 monitor manager and this is a crap, for me!

    Thanks

  6. #86
    Join Date
    Dec 2008
    Beans
    23

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    Who write this guide need to put a warning at start.

    1- This guide work in MUXED CARDS.
    2- This guide WORK in MUXLESS cards that have bios choice for primary card (most of ones here that work have this and doesn't know it).
    3- THIS GUIDE will WORK for who DOESN't HAVE BIOS CHOICe, But the manufacturer made the AMD the primary card.
    4- This GUIDE WILL NOT work for who have MUXLESS CARD AND NO BIOS CHOICE TO CHANGE the PRIMARY CARD AND THE BIOS WAS NOT SET BY THE MANUFACTURER HAVING THE AMD CARD BEING THE PRIMARY.

    There is a lot of users that just become in troubles when doing this and being with a black screen after.

    vgaswitcheroo is the standard test. that will not harm your install.

    If vgaswitcheroo doesn't work for you. This guide will not work to. There is no MAGIC here. The X developers, THE VIDEO CARDS developers are aware this.

    It's not a cheat that will solve this.

  7. #87
    Join Date
    Dec 2008
    Beans
    23

    Exclamation Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    https://launchpad.net/~hybrid-graphics-linux



    --------------------
    ### STATUS
    --------------------

    --------------
    ## ATI hybrid:
    --------------

    The PowerXpress pre-4.0 models have a mux solution to switch between
    discrete and integrated card. For most ATI/Intel hybrid
    configurations:

    a) try the latest closed-source Catalyst Driver for login/logout card switching,
    or
    b) try vga_switcheroo and open-source graphics drivers (kernel 2.6.35 or newer).

    The PowerXpress 4.0+ models have a muxless solution to use both cards
    and switch on/off the discrete card.
    For Muxless PowerXpress 4.0+ models, please submit your DSDT tables
    information as described later in this document.

    --------------
    ## NVIDIA hybrid:
    --------------

    Support is growing quite well in both Bumblebee and IronHide.

    There is ongoing work to support for Nvidia Optimus/Intel hybrid
    offloading for nouveau drivers:
    http://thread.gmane.org/gmane.comp.f...rg.devel/29140
    http://cgit.freedesktop.org/~airlied...m-prime-dmabuf
    http://airlied.livejournal.com/74176.html
    http://airlied.livejournal.com/75405.html

    --------------

    AND THE MOST IMPORTANT.....
    DO THIS IF YOUR CARD DOES NOT WORK..

    ### ACPI Calls
    --------------

    For a list of DSDT ON/OFF methods, subscribe to the mailing list at
    the bottom of the Launchpad page
    http://launchpad.net/~hybrid-graphics-linux
    and also follow the blogspot page
    http://linux-hybrid-graphics.blogspot.com/
    You should also look at this Wiki :
    http://hybrid-graphics-linux.tuxfami...tle=ACPI_calls

    We are gathering technical information to improve Linux support for
    hybrid graphics systems. If you have a switchable graphics laptop,
    please submit your laptop's DSDT.dsl and SSDT tables as an attachment
    by "adding a comment" at the bottom of this bug report:

    http://bugs.launchpad.net/bugs/752542

    To compile your DSDT and SSDTs information, install if you haven't
    already the acpidump and iasl tools:

    Ubuntu:
    sudo apt-get install acpidump iasl
    Fedora:
    sudo yum install pmtools iasl

    Then download the information collector script and run it:

    wget http://lekensteyn.nl/files/get-acpi-info.sh
    sh get-acpi-info.sh

    This will create a tar.gz file that you can attach to the bug report.

    There is another more complete ACPI dump handles that might be useful
    for some models. Details on how to produce it are below:

    git clone git://github.com/Lekensteyn/acpi-stuff.git
    cd acpi-stuff/acpi_dump_info
    make
    sudo make load
    cat /proc/acpi/dump_info > handles.txt

    Attach the file in a comment on http://bugs.launchpad.net/lpbugrepor...42/+addcomment

    This information will allow the full development of hybrid graphics
    features for Linux. Thanks for your help!

  8. #88
    Join Date
    Mar 2007
    Beans
    268

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    Can someone guide me with dependency problems? I am running 12.04, and installed the sarvatt PPA. I can't upgrade tehxserver-xorg-intel package because of dependancy issues.

    xserver-xorg-video-intel:
    Depends: xorg-video-abi-12 but it is not installable
    Depends: xserver-xorg-core (>=2:1.11.99) but 2:1.11.4-0ubuntu8 is to be installed

  9. #89
    Join Date
    Jan 2008
    Beans
    1

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    Got it working with 12.04 Precise! Didn't need any ppa, so all that trying xorg-edgers was not needed. Simply install the fglrx driver and then run:
    sudo aticonfig --initial

    Then to switch to integrated gpu, run
    sudo aticonfig --px-igpu
    and restart X.

    To Switch to discrete gpu:
    sudo aticonfig --px-dgpu
    and restart X.


    Laptop is HP dv6-6100 (i7 Quad with Radeon HD 6700M and i915)


    fglrx version 2:8.960-0ubuntu1
    xserver-xorg-video-intel version 2:2.17.0-1ubuntu4

  10. #90
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Central MD
    Beans
    666

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    Wow...I just tried this on Precise Beta2, and it works...almost.
    Loaded fglrx from the repositories, ran "sudo aticonfig --initial", and now catalyst runs!! (Never successful before), and switching between Intel integrated graphics and ATI grapics is as simple as:

    Then to switch to integrated gpu, run
    sudo aticonfig --px-igpu
    and restart X.

    To Switch to discrete gpu:
    sudo aticonfig --px-dgpu
    and restart X.

    ...BUT...and the only but.
    When using integrated graphics, only Ubuntu2D works. (3D works fine with ATI GPU is selected).

    Anyone have a fix for this?

Page 9 of 87 FirstFirst ... 78910111959 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •