Page 45 of 88 FirstFirst ... 35434445464755 ... LastLast
Results 441 to 450 of 875

Thread: AMD/Intel Hybrid Graphics works

  1. #441
    Join Date
    Jan 2012
    Beans
    8

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    Hi guys!

    I just bought a new laptop: an HP pavilion g6, this is my lspci | grep VGA output:

    Code:
    00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
    01:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Seymour [Radeon HD 6400M Series]
    While trying the guide in the first message of this thread, at this point:

    Now let's install them :
    Code:
    sudo dpkg -i fglrx*.deb
    I get this Error message:
    Code:
    Error! Bad return status for module build on kernel: 3.2.0-30-generic-pae (i686)
    Well, it's the second time I try to install the ati driver, the firs time I get the same error, I ignored it and continued to the next step. I was no more able to start Xserver, i had to login by a console so I decided to install againg the whole system.

    Now, I want to avoid any problem, so what am I supposed to do with the error?

    Thank you in advance
    Tobo.

    EDIT: I'm running Ubuntu 12.04 for i386
    Last edited by Tobo27; September 10th, 2012 at 03:16 PM.

  2. #442
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    France
    Beans
    37
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    Quote Originally Posted by AmjAdAsh2Ar View Post
    People I really need a similar solution to ATI Radeon 5xxx/intel hybrid cards .. my discrete card is Ati Radeon 5650m

    PLEASE
    I opened a bug in launchpad. You can go to "This bug affects you and 8 other people" on the following page so dev can see it's a real problem for some people :
    https://bugs.launchpad.net/xserver-x...i/+bug/1021024

  3. #443
    Join Date
    Jan 2012
    Beans
    8

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    Ok guys, I looked around and I found this:
    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1969827

    It worked very well

    Hope useful

    Bye!

  4. #444
    Join Date
    Jan 2012
    Beans
    8

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    New issues!

    If i try to start ubuntu using the Intel HD3000, after the login screen I see my desktop background and i can move the mouse pointer, but there is nothing else.

    Anyone knows how I could fix this?

    Thank you
    Tobo.

    EDIT>> ok, I'm in, but I had to set ubuntu 2D in the login option.
    but uhm...I still don't know what to do

    EDIT2>> solved in this way http://ubuntuforums.org/showpost.php...&postcount=173
    Last edited by Tobo27; September 10th, 2012 at 09:07 PM.

  5. #445
    Join Date
    Jul 2009
    Beans
    1

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    Hello RossRyan,

    I have exactly the same problem on my system (H3000/6470M), no clue however. Could it be related to Compiz?




    Quote Originally Posted by RossRyan View Post
    BTW after running "sudo aticonfig --initial --input=/etc/X11/xorg.conf" and reboot:

    test@test:~$ glxgears
    23508 frames in 5.0 seconds = 4701.493 FPS
    24152 frames in 5.0 seconds = 4830.324 FPS
    24307 frames in 5.0 seconds = 4861.223 FPS
    24318 frames in 5.0 seconds = 4863.460 FPS
    24188 frames in 5.0 seconds = 4837.522 FPS
    24354 frames in 5.0 seconds = 4870.620 FPS
    24492 frames in 5.0 seconds = 4898.369 FPS
    24304 frames in 5.0 seconds = 4860.660 FPS
    24431 frames in 5.0 seconds = 4886.159 FPS
    13802 frames in 5.0 seconds = 2760.086 FPS
    6325 frames in 5.0 seconds = 1264.916 FPS
    6250 frames in 5.0 seconds = 1249.514 FPS
    6395 frames in 5.0 seconds = 1278.837 FPS
    6509 frames in 5.0 seconds = 1301.701 FPS
    6249 frames in 5.0 seconds = 1249.638 FPS
    6271 frames in 5.0 seconds = 1254.141 FPS
    6289 frames in 5.0 seconds = 1257.666 FPS
    6271 frames in 5.0 seconds = 1254.126 FPS
    6280 frames in 5.0 seconds = 1255.886 FPS
    6261 frames in 5.0 seconds = 1251.836 FPS
    6325 frames in 5.0 seconds = 1264.916 FPS

    Why?

    EDIT: It is still the same - after reboot fps about 5k, but after while 1k. Interesting thing:

    aticonfig --pplib-cmd "get activity"

    1) when FPS about 5k:

    Current Activity is Core Clock: 750MHZ
    Memory Clock: 900MHZ

    VDDC: 1100
    Activity: 78 percent
    Performance Level: 2
    Bus Speed: 5000
    Bus Lanes: 16
    Maximum Bus Lanes: 16

    2) when FPS about 1k:

    Current Activity is Core Clock: 750MHZ
    Memory Clock: 900MHZ

    VDDC: 1100
    Activity: 22 percent
    Performance Level: 2
    Bus Speed: 5000
    Bus Lanes: 16
    Maximum Bus Lanes: 16

    ...for the first time I thought, that it is some problem with power profile. But it looks like card in not running in low-power mode - clocks are still at 750-900 mhz. But why is fps and "activity" getting low?

  6. #446
    Join Date
    Dec 2008
    Beans
    23

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    Seems a good news are coming in AMD front.

    For everyone that can't do the catalyst work. LIKE ME.
    PRIME. The native solution for open source drivers.
    Still in earlier stages but ALREADY work for most RADEON driver cards.

    NEEDS;
    UBUNTU QUANTAL;
    PROPOSED PACKAGES OPENED;
    ppaorg-edgers/ppa

    UPDATE
    DIST_UPGRADE

    REMOVE ANY XORG.CONf
    REBOOT

    The only manual thing need to be compiled by hand is the new xrand 1.5 >

    git clone --depth 1 git://people.freedesktop.org/~airlied/xrandr -b prime
    cd xrandr
    ./autogen.sh --prefix=/opt/xorg
    make
    sudo make install

    ( the missing packages he tell you can be installed by the synaptic, not the need of external git or files).

    When finished.
    go to "cd /opt/xorg/bin"

    EXECUTE "xrandr --listproviders"

    You will receibe something like this;

    "
    Provider 0: id: 144 cap: b nc: 2 no: 6 nap 1 name:Intel
    Provider 1: id: 89 cap: d nc: 6 no: 4 nap 1 name:radeon
    "
    Then just use "xrandr --setprovideroffloadsink 89 144"( the number you get from the command executed before.

    Ok, If you didn't receive an error.

    Now, just do a test.
    EXECUTE this command "DRI_PRIME=0 glxinfo"
    if no error and you receive this;
    OpenGL vendor string: Intel Open Source Technology Center
    OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Sandybridge Mobile
    OpenGL version string: 3.0 Mesa 9.0-devel
    OpenGL shading language version string: 1.30

    everything is ok .

    EXECUTE this command "DRI_PRIME=1 glxinfo"
    If no error and you receive this;
    OpenGL vendor string: X.Org
    OpenGL renderer string: Gallium 0.4 on AMD JUNIPER
    OpenGL version string: 2.1 Mesa 9.0-devel
    OpenGL shading language version string: 1.30


    VOILA.... WELCOME to at last some 3d working with your hardware.

    Now. every program you start with "DRI_PRIME=1" before the command . will run under AMD GL driver.

    Still not possible to switch the cardand both cards need to be working ( mean will be more hot than common, like in windows). but better then nothing.. and GAMES WORK PERFECT

    Just some number..
    DRI_PRIME=0 glxgears
    Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
    approximately the same as the monitor refresh rate.
    302 frames in 5.0 seconds = 60.331 FPS
    300 frames in 5.0 seconds = 59.998 FPS
    301 frames in 5.0 seconds = 60.003 FPS

    DRI_PRIME=1 glxgears
    Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be
    approximately the same as the monitor refresh rate.
    7244 frames in 5.0 seconds = 1448.640 FPS
    7273 frames in 5.0 seconds = 1454.410 FPS
    6915 frames in 5.0 seconds = 1382.891 FPS

    Just for note. Mine hardware HPshit ENVY 17 3d 2100 CTO INTEL/AMD6850m

  7. #447
    Join Date
    Sep 2012
    Beans
    2

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    Thanks for the info... Your post worked perfectly for Ubuntu 12.04 LTS fresh install with AMD-12.8 Catalyst Driver downloaded from AMD site. My config is


    • HP Probook 4540s, Intel HD 4000, AMD 7650m, HDMI Intel/AMD: not tested/not tested, VGA Intel/AMD: not tested/not tested

  8. #448
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Poland
    Beans
    304
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Question Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    Quote Originally Posted by Alexislavie View Post
    Only muxless system.
    Muxed system have a switch in the BIOS, this is why muxless system are a problem, because they do not have this option.
    My system is muxed*. Can anyone point me to a guide on how to install drivers for switchable graphics that are to be switched after computer is rebooted, not while system is running?


    *
    My system has ATI RV635 [Mobility Radeon HD 3650]. According to

    Hybrid Graphics and Catalyst

    There are two basic types of hybrid designs. Older hybrid systems use a multiplexor (mux) to switch between GPU's. Newer systems (those with PowerXpress >= 4.0) are muxless. As far as I can tell, PowerXpress 4.0 started with RadeonHD 6000-series GPU's, and systems with older ATI GPU's have a mux, but don't quote that.
    it's identified as muxed
    source: http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubu...allation_Guide

    My system details:
    Lenovo Thinkpad T500
    Switchable Graphics with Intel GMA 4500MHD and ATI Mobility Radeon HD 3650 (256 MB)
    Last edited by Bucic; September 16th, 2012 at 09:20 PM.

  9. #449
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Romania.
    Beans
    94
    Distro
    Xubuntu Development Release

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    i'm gonna get an asus x44h with i3 and AMD Radeon HD 6470M .it will work linux fine?(it has an intel hd 3000 too)

  10. #450
    Join Date
    Sep 2008
    Beans
    4

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    I have an Alienware m18x. Dual 7990 with i7 HD3000. I disabled onboard video via BIOS settings leaving only PEG enabled. I have installed the ATI driver from the website and keep getting the error when I launch catalyst control center.

    There was a problem initializing Catalyst Control Center Linux edition. It could be caused by the following.

    No ATI graphics driver is installed, or the ATI driver is not functioning properly.
    Please install the ATI driver appropriate for you ATI hardware, or configure using aticonfig.

    Any ideas guys?
    Here's the lspci output:

    00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Ivy Bridge DRAM Controller (rev 09)
    00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Ivy Bridge PCI Express Root Port (rev 09)
    00:01.1 PCI bridge: Intel Corporation Ivy Bridge PCI Express Root Port (rev 09)
    00:14.0 USB Controller: Intel Corporation Panther Point USB xHCI Host Controller (rev 04)
    00:16.0 Communication controller: Intel Corporation Panther Point MEI Controller #1 (rev 04)
    00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation Panther Point USB Enhanced Host Controller #2 (rev 04)
    00:1b.0 Audio device: Intel Corporation Panther Point High Definition Audio Controller (rev 04)
    00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation Panther Point PCI Express Root Port 1 (rev c4)
    00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation Panther Point PCI Express Root Port 3 (rev c4)
    00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation Panther Point PCI Express Root Port 4 (rev c4)
    00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation Panther Point PCI Express Root Port 5 (rev c4)
    00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation Panther Point USB Enhanced Host Controller #1 (rev 04)
    00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Panther Point LPC Controller (rev 04)
    00:1f.2 RAID bus controller: Intel Corporation Mobile 82801 SATA RAID Controller (rev 04)
    00:1f.3 SMBus: Intel Corporation Panther Point SMBus Controller (rev 04)
    01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Device 6800
    01:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc Device aab0
    07:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Device 6800
    08:00.0 Ethernet controller: Atheros Communications AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet (rev c0)
    09:00.0 Network controller: Intel Corporation Device 0887 (rev c4)
    0a:00.0 Unassigned class [ff00]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. Device 5209 (rev 01)
    0a:00.1 SD Host controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. Device 5209 (rev 01)


    Also when I do this:

    root@bt:~# sudo aticonfig --initial -f
    aticonfig: No supported adapters detected


    Thanks for any help guys...

Page 45 of 88 FirstFirst ... 35434445464755 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •