Page 40 of 87 FirstFirst ... 30383940414250 ... LastLast
Results 391 to 400 of 866

Thread: AMD/Intel Hybrid Graphics works

  1. #391
    Join Date
    May 2012
    Location
    Slovenia
    Beans
    Hidden!

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    Quote Originally Posted by jkn83 View Post
    thanks n0oki3 i ended up posting in the useless hp forums here http://h30434.www3.hp.com/t5/Noteboo...c/td-p/1681567

    if you want to chime in just go ahead lol
    Indeed, most useless forums I have ever seen. Especially it irritates me, when they say: You are most valuable customers
    Trust me, I'm an Engineer... well... almost.

  2. #392
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Sacramento, CA, USA
    Beans
    2
    Distro
    Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    HP Pavilion dv6t Quad Ed, Intel HD 3000, AMD 7470m, HDMI Intel/AMD: working/working, VGA Intel/AMD: not tested/not tested

    I don't have a specific model number since this was a customized laptop from their website.

    Also, I actually did not have to build fglrx from source; I installed fglrx and fglrx-amdcccle (v8.960) from the Ubuntu restricted archives, then proceeded with the instructions in the original post starting from "configure the X server for the first time". All worked fine; I can switch modes as described, and the outputs from fglrxinfo and others makes sense.

    However, I will note that my graphics - or, possibly, my decoding - performance is far *worse* with the discrete driver. With the discrete GPU, I cannot play a medium-bitrate 1080p .mp4 without massive stuttering (tried totem, vlc, and mplayer). With the integrated Intel graphics, it plays just fine, although I do get annoying tearing when the video pans. So I can't really win there.

  3. #393
    Join Date
    Jan 2009
    Beans
    10

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    I'm running Mint 13, but since that is ubuntu-based i followed these instructions, except that I used the latest ATI driver: version 12.6

    i actually just ran the catalyst GUI and you can do the switching right from there if you can't remember the command line prompts. this makes me think that editing the file in the Xsessions folder is no longer neccessary?

    i hit one major snag in the install process: not sure how but i had a file /etc/modprobe.b/blacklist-local.conf that said:

    blacklist fglrx

    so after i ran your instructions and rebooted, X wouldn't start b/c xorg.conf was looking for fglrx, but this other file was blacklisting it. followed the instructions to reset xorg.conf and then deleted that file since that 1 line was its only contents. then i was able to switch between the 2!

    so this works for me with:
    Samsung Series 7 NP700Z5A, Intel Core i7 267SQM, AMD Radeon HD 6750M

    (i'm not sure what the rest of that line is about HDMI/VGA.. i've only tested the laptop and not any external displays)

    one caveat though, is that running the integrated graphics card breaks Cinnamon since the Cinnamon desktop requires 3d acceleration.

  4. #394
    Join Date
    Jul 2012
    Beans
    3

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    Hi all ,
    I've just finished installing Catalyst as described in first post this thread. Sadly, something is wrong with integrated GPU mode - I'm getting only wallpaper, no Unity panel and other apps. I use Vostro 3550 with Radeon 6630M, Ubuntu 12.04 x86 and installed newest Catalyst 12.6.

    Any help is greatly appreciated. Thanks.

    -----------------

    I read few posts from this topic and found solution. The problem was traditionally with direct rendering. I made some changes in /etc/X11/Xsession.d/10fglrx. Now it looks:
    Code:
    LIBGL_DRIVERS_PATH=/usr/lib/fglrx/dri
    if [ `uname -m` = 'i686' ]; then
      if [ -d /usr/lib/fglrx/dri ]; then
        LIBGL_DRIVERS_PATH=${LIBGL_DRIVERS_PATH}:/dri:/usr/lib/i386-linux-gnu/dri
        if [ ! -z $LD_LIBRARY_PATH ]; then
        LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:
        fi
        LD_LIBRARY_PATH=${LD_LIBRARY_PATH}/usr/lib32
        export LD_LIBRARY_PATH
      fi
    fi
    export LIBGL_DRIVERS_PATH
    And direct rendering works fine. If you still have this problem just check what gives "uname -m" and locate file 915_dri.so.
    Last edited by xalatar; July 25th, 2012 at 10:16 AM. Reason: Problem fixed

  5. #395
    Join Date
    Jul 2009
    Beans
    16

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    I just tried the suggested tricks in the first post on my relatives new hp g6 1300 which uses intel/amd hybrid graphics.
    No luck Too bad, my relative wanted to try unity 3d, but after messing around his now back to his win7 again (altough i saved the dualboot until later
    Anyone knows if someone is working on a real solution for this? More and more notebooks seems to use the hybrid cards-

  6. #396
    Join Date
    Jul 2012
    Beans
    8

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    Hi there,

    I am about to do a complete reinstall on my notebook including a Precise/Win7 dualboot and wondered: If the driver installation were to fail, which in my case is likely due to the fact that I am running an Acer 3820TG with a HD5650, would I have to completely reinstall Ubuntu to revert the changes and go back to the initial state? And even though this might not be directly related to the topic at hand: Can I reinstall Ubuntu without compromising my Windows installation?

    Thank you very much in advance.

    P.S.: First post on the Ubuntu forums, yay. (albeit not my very first one, to tell the truth; just forgot the login details on another account)

  7. #397
    Join Date
    Jul 2012
    Beans
    5

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    hey i tried to install that package every thing went right till installing the package ..it said the version ubuntu is not supported ,,,i have hd6770m gpu and i7 processor in my hp laptop and using ubuntu version 12.04

  8. #398
    Join Date
    Jul 2012
    Beans
    5

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    ny1 there please help me with this i am very new to linux ..so want all ur help

  9. #399
    Join Date
    Jan 2008
    Beans
    1

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    Code:
    X.Org X Server 1.7.6
    Release Date: 2010-03-17
    X Protocol Version 11, Revision 0
    Build Operating System: Linux 2.6.24-30-server x86_64 Ubuntu
    Current Operating System: Linux bt 3.2.6 #1 SMP Fri Feb 17 10:34:20 EST 2012 x86_64
    Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.2.6 root=UUID=ae22b898-77c4-417b-91cd-c4a0e07ecaa8 ro quiet splash pcie_aspm=force radeon.nomodeset=0
    Build Date: 25 February 2012  06:57:33AM
    xorg-server 2:1.7.6-2ubuntu7.11 (For technical support please see http://www.ubuntu.com/support) 
    Current version of pixman: 0.16.4
    	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
    	to make sure that you have the latest version.
    Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
    	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
    	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
    (==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Wed Jul 25 20:55:25 2012
    (==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
    (==) Using config directory: "/usr/lib/X11/xorg.conf.d"
    (==) ServerLayout "aticonfig Layout"
    (**) |-->Screen "aticonfig-Screen[0]-0" (0)
    (**) |   |-->Monitor "aticonfig-Monitor[0]-0"
    (**) |   |-->Device "aticonfig-Device[0]-0"
    (==) Automatically adding devices
    (==) Automatically enabling devices
    (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/cyrillic" does not exist.
    	Entry deleted from font path.
    (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi/" does not exist.
    	Entry deleted from font path.
    (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi/" does not exist.
    	Entry deleted from font path.
    (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/100dpi" does not exist.
    	Entry deleted from font path.
    (WW) The directory "/usr/share/fonts/X11/75dpi" does not exist.
    	Entry deleted from font path.
    (==) FontPath set to:
    	/usr/share/fonts/X11/misc,
    	/usr/share/fonts/X11/Type1,
    	/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType,
    	built-ins
    (==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/extra-modules,/usr/lib/xorg/modules"
    (II) The server relies on udev to provide the list of input devices.
    	If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices.
    (II) Loader magic: 0x7cb840
    (II) Module ABI versions:
    	X.Org ANSI C Emulation: 0.4
    	X.Org Video Driver: 6.0
    	X.Org XInput driver : 7.0
    	X.Org Server Extension : 2.0
    (++) using VT number 7
    
    (--) PCI:*(0:0:2:0) 8086:0116:1028:04ca Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller rev 9, Mem @ 0xf6400000/4194304, 0xd0000000/268435456, I/O @ 0x0000f000/64
    (--) PCI: (0:1:0:0) 1002:6760:1028:04ca ATI Technologies Inc NI Seymour [AMD Radeon HD 6470M] rev 0, Mem @ 0xe0000000/268435456, 0xf7b20000/131072, I/O @ 0x0000e000/256, BIOS @ 0x????????/131072
    (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)
    (II) "extmod" will be loaded by default.
    (II) "dbe" will be loaded by default.
    (II) "glx" will be loaded by default.
    (II) "record" will be loaded by default.
    (II) "dri" will be loaded by default.
    (II) "dri2" will be loaded by default.
    (II) LoadModule: "extmod"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libextmod.so
    (II) Module extmod: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.7.6, module version = 1.0.0
    	Module class: X.Org Server Extension
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
    (II) Loading extension XFree86-VidModeExtension
    (II) Loading extension XFree86-DGA
    (II) Loading extension DPMS
    (II) Loading extension XVideo
    (II) Loading extension XVideo-MotionCompensation
    (II) Loading extension X-Resource
    (II) LoadModule: "dbe"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdbe.so
    (II) Module dbe: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.7.6, module version = 1.0.0
    	Module class: X.Org Server Extension
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension DOUBLE-BUFFER
    (II) LoadModule: "glx"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/extra-modules/modules/extensions/libglx.so
    (II) Module glx: vendor="Advanced Micro Devices, Inc."
    	compiled for 6.9.0, module version = 1.0.0
    (II) Loading extension GLX
    (II) LoadModule: "record"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/librecord.so
    (II) Module record: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.7.6, module version = 1.13.0
    	Module class: X.Org Server Extension
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension RECORD
    (II) LoadModule: "dri"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri.so
    (II) Module dri: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.7.6, module version = 1.0.0
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension XFree86-DRI
    (II) LoadModule: "dri2"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libdri2.so
    (II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.7.6, module version = 1.1.0
    	ABI class: X.Org Server Extension, version 2.0
    (II) Loading extension DRI2
    (II) LoadModule: "fglrx"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/extra-modules/modules/drivers/fglrx_drv.so
    (II) Module fglrx: vendor="FireGL - AMD Technologies Inc."
    	compiled for 1.4.99.906, module version = 8.98.2
    	Module class: X.Org Video Driver
    (II) Loading sub module "fglrxdrm"
    (II) LoadModule: "fglrxdrm"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/extra-modules/modules/linux/libfglrxdrm.so
    (II) Module fglrxdrm: vendor="FireGL - AMD Technologies Inc."
    	compiled for 1.4.99.906, module version = 8.98.2
    (II) AMD Proprietary Linux Driver Version Identifier:8.98.2
    (II) AMD Proprietary Linux Driver Release Identifier: 8.98                                 
    (II) AMD Proprietary Linux Driver Build Date: Jun 11 2012 11:57:59
    (II) Primary Device is: PCI 00@00:02:0
    (WW) Falling back to old probe method for fglrx
    (II) Loading PCS database from /etc/ati/amdpcsdb
    (--) Chipset Supported AMD Graphics Processor (0x6760) found
    (II) fglrx: intel VGA device detected, load intel driver.
    (II) LoadModule: "intel"
    (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/intel_drv.so
    (II) Module intel: vendor="X.Org Foundation"
    	compiled for 1.7.6, module version = 2.9.1
    	Module class: X.Org Video Driver
    	ABI class: X.Org Video Driver, version 6.0
    ukiDynamicMajor: found major device number 249
    ukiDynamicMajor: found major device number 249
    ukiOpenByBusid: Searching for BusID PCI:1:0:0
    ukiOpenDevice: node name is /dev/ati/card0
    ukiOpenDevice: open result is 7, (OK)
    ukiOpenByBusid: ukiOpenMinor returns 7
    ukiOpenByBusid: ukiGetBusid reports PCI:1:0:0
    (II) AMD Video driver is running on a device belonging to a group targeted for this release
    (II) AMD Video driver is signed
    (II) fglrx(0): pEnt->device->identifier=0xc095f0
    (EE) fglrx(0): Unspported by intel driver! vendor id 0x8086, device id 0x116
    (II) pEnt->device->identifier=(nil)
    (II) fglrx(0): === [xdl_x750_atiddxPreInit] === begin
    (II) fglrx(0): PowerXpress: Discrete GPU is selected.
    
    Backtrace:
    0: /usr/bin/X (xorg_backtrace+0x28) [0x45fcc8]
    1: /usr/bin/X (0x400000+0x5dfbd) [0x45dfbd]
    2: /lib/libpthread.so.0 (0x7f5d8bf23000+0xf8f0) [0x7f5d8bf328f0]
    3: /lib/libc.so.6 (0x7f5d8abfd000+0x37f328) [0x7f5d8af7c328]
    Segmentation fault at address 0x7f5d8af7c328
    
    Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting
    
    Please consult the The X.Org Foundation support 
    	 at http://wiki.x.org
     for help. 
    Please also check the log file at "/var/log/Xorg.0.log" for additional information.
    
     ddxSigGiveUp: Closing log
    Thats my /var/log/Xorg.0.log ..... my notebook is a Dell N5110 with VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09) and GA compatible controller: ATI Technologies Inc NI Seymour [AMD Radeon HD 6470M]

    As seen... both drivers are been loaded... but the EE line says that fglrx doesnt support intel driver... i guess its not recognin' the fglrx as the main board, as i wanted =]... even PowerXpress its ok... but... does not seem to be working when the X is started..... Anyone have new ideas to get the Radeon working... The distribution is Backtrack R2 (Based on Lucid).

    Ty!

  10. #400
    Join Date
    Jul 2012
    Beans
    11

    Re: AMD/Intel Hybrid Graphics works !

    the guys at hp finally responded to my thread in the hp forums
    http://h30434.www3.hp.com/t5/Noteboo...c/td-p/1681567

    thats the post and here is the link they referred me too - how to switch graphics while fixed mode is set in bios.....IN WINDOWS through CCC (bah)

    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...us&dlc=en#N218
    go to very bottom of the page and click how to switch into fixed mode...anyways it got me thinking...

    how come after a clean install of ubuntu and no updated drivers i cant install CCC and just switch to the ATI chipset?

    The reason why is because i will just reboot into low graphics mode after the install of the 12-6 drivers

    So it begs the question are there any open source control centers for video cards to utilize the ATI chipset?

    Also what type of errors are thrown after the install of the 12-6 drivers for people that can't switch to dynamic in the BIOS. Where would you find this information?

    For instance if I install the AMD 12-6 drivers with an up to date BIOS and cant switch to dynamic. i re-boot into low graphics mode.

    I am interested to see the source of the problem or don't know if it has already been posted in the 40 page thread...

    i still dont have the internet set up at my house and could re-install ubuntu one last time to get the correct log up in the thread if somebody could give me directions lol

    Also, people on http://askubuntu.com/questions/19897...650-hd-to-work
    talk about something called Ubuntu Control Center. i go to the website though and its half in spanish and i dont know where the hell is the download they are talking about
    https://sites.google.com/site/ubuntucontrolcenter/

    One last noob question why wont vgaswitcharoo work for us in 12.04? thanks
    Last edited by jkn83; July 26th, 2012 at 05:37 AM.

Page 40 of 87 FirstFirst ... 30383940414250 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •