Results 1 to 7 of 7

Thread: Sound problem on GIGABYTE GA-PH67-UD3-B3

  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Kardzhali, Bulgaria
    Beans
    2
    Distro
    Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex

    Sound problem on GIGABYTE GA-PH67-UD3-B3

    Hello guys!
    For sometime now I'm having problem with sound in Ubuntu 11.04. It's seems that the sound card isn't recognized at all. I've tryed both Alsa (PulseAudio) and OSS but doesn't work, neither. Here is what lscpi returns for me:
    PHP Code:
    00:00.0 Host bridgeIntel Corporation 2nd Generation Core Processor Family DRAM Controller (rev 09)
    00:01.0 PCI bridgeIntel Corporation 2nd Generation Core Processor Family PCI Express Root Port (rev 09)
    00:16.0 Communication controllerIntel Corporation 6 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
    00:1a.0 USB ControllerIntel Corporation 6 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #2 (rev 05)
    00:1b.0 Audio deviceIntel Corporation 6 Series Chipset Family High Definition Audio Controller (rev 05)
    00:1c.0 PCI bridgeIntel Corporation 6 Series Chipset Family PCI Express Root Port 1 (rev b5)
    00:1c.2 PCI bridgeIntel Corporation 6 Series Chipset Family PCI Express Root Port 3 (rev b5)
    00:1c.3 PCI bridgeIntel Corporation 6 Series Chipset Family PCI Express Root Port 4 (rev b5)
    00:1d.0 USB ControllerIntel Corporation 6 Series Chipset Family USB Enhanced Host Controller #1 (rev 05)
    00:1e.0 PCI bridgeIntel Corporation 82801 PCI Bridge (rev a5)
    00:1f.0 ISA bridgeIntel Corporation H67 Express Chipset Family LPC Controller (rev 05)
    00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 6 Series Chipset Family 4 port SATA IDE Controller (rev 05)
    00:1f.3 SMBusIntel Corporation 6 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 05)
    00:1f.5 IDE interface: Intel Corporation 6 Series Chipset Family 2 port SATA IDE Controller (rev 05)
    01:00.0 VGA compatible controllerATI Technologies Inc Device 68ba
    01
    :00.1 Audio deviceATI Technologies Inc Juniper HDMI Audio [Radeon HD 5700 Series]
    03:00.0 Ethernet controllerRealtek Semiconductor Co., LtdRTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 06)
    04:00.0 PCI bridgeIntegrated Technology ExpressIncDevice 8892 (rev 10
    also from alsamixer
    PHP Code:
    смесителят не може да бъде отворен: Няма такъв файл или директория (couldn't open the mixer: no such file or directory) 
    Sorry for the bulgarian...
    I hope you can help! Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Feb 2012
    Beans
    80

    Re: Sound problem on GIGABYTE GA-PH67-UD3-B3

    I have the same problem too. Please people help. What we have to do to fix the problem. What we have to write in the terminal to fix the problem.?

    I want to added that i have also no sound at all. For example in cs , listening to music and at all . This problem he have and i and we want to fix the problem at all.. Help and Thanks
    Last edited by beceraful; February 23rd, 2012 at 10:46 PM.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    LA (i.e., Lower Alabama)
    Beans
    204
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Sound problem on GIGABYTE GA-PH67-UD3-B3

    I don't know much about audio (or Bulgarian), but I can point out a few things that may benefit from further investigation.

    First, your lspci output lists two audio devices: an Intel and a Radeon for output via HDMI. The second one is probably a reference to your video card I'm assuming you're using the first one? Can you check to see if audio output is working via HDMI?

    By any chance, is this a dual-boot system, and you could check to see if the sound is working in another OS? That would rule out hardware issues.

    Also, can you give us the output from these two commands, please:
    Code:
    $ lspci -v -s 00:1b.0
    $ lsmod

  4. #4
    Join Date
    Feb 2008
    Beans
    4,521
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Sound problem on GIGABYTE GA-PH67-UD3-B3

    Also, when you run Sound Preferences and click on the Hardware tab, which device is selected? Then look at the Output tab and confirm that it's not muted.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    New York City
    Beans
    212
    Distro
    Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot

    Question Re: Sound problem on GIGABYTE GA-PH67-UD3-B3

    I have a similar problem with a RealTek soundcard on an HP a1610n. PulseAudio seems to be installed but there is no sound. I checked devices and the volume is up and not muted. Why no sound. Output device shows "Internal Audio Analog Stereo" as the device. I can record with the microphone but get no playback.
    When in doubt, check it out!

    If all else fails, check the plug!

  6. #6
    Join Date
    Feb 2012
    Beans
    80

    Re: Sound problem on GIGABYTE GA-PH67-UD3-B3

    Quote Originally Posted by PayPaul View Post
    I have a similar problem with a RealTek soundcard on an HP a1610n. PulseAudio seems to be installed but there is no sound. I checked devices and the volume is up and not muted. Why no sound. Output device shows "Internal Audio Analog Stereo" as the device. I can record with the microphone but get no playback.
    On windows I'm not having internet , but sound i have .. , i don't know why I don't have sound on linux and Internet (browsering) on windows..
    Audio pulse was been stopped. i Stated it but no sound again , if audio pulse is off no sound or on again no sound..
    Comands doesn't work , the command is not found , please peopel help me , i am not listing to music in 4-5 months.. since octomber.. I need to listen music i need it.. I am on Intel core , everythink is working but the sound on linux.. something is or stopped , or delete.
    Help people with decideting.

    I am ritualmaster

    Now pls help.
    Last edited by beceraful; March 2nd, 2012 at 02:27 PM.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2009
    Beans
    3,225

    Re: Sound problem on GIGABYTE GA-PH67-UD3-B3

    Not sure .... sound is not my thing .... but as you asked ....

    Try installing alsamixer and see what it shows .... if you do these one after the other in a terminal
    then post a screen shot of what you see ..... please .....

    sudo apt-get update

    sudo apt-get install aptitude

    sudo aptitude install gnome-alsamixer alsamixergui

    alsamixergui


    To find more information so others can help ..... do the following ..... then post the results ..... back here ....

    sudo cat /proc/asound/card0/codec* | grep Codec

    sudo cat /proc/asound/card0/pcm0c/info

    sudo cat /proc/asound/card0/codec*


    here are mine as an example .....

    keith@keith-Aspire-7730ZG:~$ sudo cat /proc/asound/card0/codec* | grep Codec
    [sudo] password for keith:
    Codec: Realtek ALC888
    Codec: LSI ID 1040
    Codec: Nvidia MCP77/78 HDMI
    keith@keith-Aspire-7730ZG:~$


    keith@keith-Aspire-7730ZG:~$ sudo cat /proc/asound/card0/pcm0c/info
    card: 0
    device: 0
    subdevice: 0
    stream: CAPTURE
    id: ALC888 Analog
    name: ALC888 Analog
    subname: subdevice #0
    class: 0
    subclass: 0
    subdevices_count: 1
    subdevices_avail: 1
    keith@keith-Aspire-7730ZG:~$

    Last edited by 23dornot23d; March 3rd, 2012 at 08:08 PM.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •