Results 1 to 7 of 7

Thread: After one of the last updates the Sound is lost.

  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Barcelona, Spain
    Beans
    21
    Distro
    Dapper Drake Testing/

    Exclamation After one of the last updates the Sound is lost.

    Standard Ubuntu 11.10 64 bits (Xeon Quad Core)
    Creative Sound Blaster CA0106 card.(Sound Blaster Audigy SE iirc)

    It has been in the last days, when I totally lost my audio. I checked everything in sound-settings and alsamixer. Switched users and tried all my old kernels. Sound is not coming back.

    It seems it has also happened to other people, and the common hardware is 64bit + CA0106 Sound Card:

    http://linux.ittoolbox.com/groups/te...64-bit-4645160

    Booting my installation UBUNTU 11.10 Usb stick brings sound back, the same when booting on Windows 7 (64bit).

    I am a developer, but have no idea about sound problems (working in embedded systems), and I do not have much time to debug this, so I ask for your help.

    Ubuntu also detects another Audio Card on my nvidia GT520 (HDMI connection). I cannot try that, as I dont have any HDMI device available.

    Extract of my lspci -v

    Code:
    00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor DMI (rev 11)
    	Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 3318
    	Flags: fast devsel
    	Capabilities: [40] #00 [0000]
    
    00:03.0 PCI bridge: Intel Corporation Core Processor PCI Express Root Port 1 (rev 11) (prog-if 00 [Normal decode])
    	Flags: bus master, fast devsel, latency 0
    	Bus: primary=00, secondary=01, subordinate=01, sec-latency=0
    	I/O behind bridge: 00002000-00002fff
    	Memory behind bridge: db000000-dc0fffff
    	Prefetchable memory behind bridge: 00000000d0000000-00000000d9ffffff
    	Capabilities: [40] Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 3318
    	Capabilities: [60] MSI: Enable- Count=1/2 Maskable+ 64bit-
    	Capabilities: [90] Express Root Port (Slot-), MSI 00
    	Capabilities: [e0] Power Management version 3
    	Capabilities: [100] Advanced Error Reporting
    	Capabilities: [150] Access Control Services
    	Capabilities: [160] Vendor Specific Information: ID=0002 Rev=0 Len=00c <?>
    	Kernel driver in use: pcieport
    	Kernel modules: shpchp
    
    00:08.0 System peripheral: Intel Corporation Core Processor System Management Registers (rev 11)
    	Flags: fast devsel
    	Capabilities: [40] Express Root Complex Integrated Endpoint, MSI 00
    	Capabilities: [100] Vendor Specific Information: ID=0000 Rev=0 Len=000 <?>
    
    00:08.1 System peripheral: Intel Corporation Core Processor Semaphore and Scratchpad Registers (rev 11)
    	Flags: fast devsel
    	Capabilities: [40] Express Root Complex Integrated Endpoint, MSI 00
    	Capabilities: [100] Vendor Specific Information: ID=0000 Rev=0 Len=000 <?>
    
    00:08.2 System peripheral: Intel Corporation Core Processor System Control and Status Registers (rev 11)
    	Flags: fast devsel
    	Capabilities: [40] Express Root Complex Integrated Endpoint, MSI 00
    	Capabilities: [100] Vendor Specific Information: ID=0000 Rev=0 Len=000 <?>
    
    00:08.3 System peripheral: Intel Corporation Core Processor Miscellaneous Registers (rev 11)
    	Flags: fast devsel
    
    00:10.0 System peripheral: Intel Corporation Core Processor QPI Link (rev 11)
    	Flags: fast devsel
    
    00:10.1 System peripheral: Intel Corporation Core Processor QPI Routing and Protocol Registers (rev 11)
    	Flags: fast devsel
    
    00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 05) (prog-if 20 [EHCI])
    	Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 3118
    	Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 16
    	Memory at dd202000 (32-bit, non-prefetchable) [size=1K]
    	Capabilities: [50] Power Management version 2
    	Capabilities: [58] Debug port: BAR=1 offset=00a0
    	Capabilities: [98] PCI Advanced Features
    	Kernel driver in use: ehci_hcd
    
    00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 (rev 05) (prog-if 00 [Normal decode])
    	Flags: bus master, fast devsel, latency 0
    	Bus: primary=00, secondary=10, subordinate=10, sec-latency=0
    	I/O behind bridge: 00008000-00008fff
    	Memory behind bridge: dc100000-dc1fffff
    	Prefetchable memory behind bridge: 00000000c0a00000-00000000c0bfffff
    	Capabilities: [40] Express Root Port (Slot+), MSI 00
    	Capabilities: [80] MSI: Enable- Count=1/1 Maskable- 64bit-
    	Capabilities: [90] Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 3318
    	Capabilities: [a0] Power Management version 2
    	Kernel driver in use: pcieport
    	Kernel modules: shpchp
    
    00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 2 (rev 05) (prog-if 00 [Normal decode])
    	Flags: bus master, fast devsel, latency 0
    	Bus: primary=00, secondary=1a, subordinate=1a, sec-latency=0
    	I/O behind bridge: 00007000-00007fff
    	Memory behind bridge: c0600000-c07fffff
    	Prefetchable memory behind bridge: 00000000c0800000-00000000c09fffff
    	Capabilities: [40] Express Root Port (Slot+), MSI 00
    	Capabilities: [80] MSI: Enable- Count=1/1 Maskable- 64bit-
    	Capabilities: [90] Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 3318
    	Capabilities: [a0] Power Management version 2
    	Kernel driver in use: pcieport
    	Kernel modules: shpchp
    
    00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 3 (rev 05) (prog-if 00 [Normal decode])
    	Flags: bus master, fast devsel, latency 0
    	Bus: primary=00, secondary=1c, subordinate=1c, sec-latency=0
    	I/O behind bridge: 00006000-00006fff
    	Memory behind bridge: dc300000-dcffffff
    	Prefetchable memory behind bridge: 00000000da000000-00000000daffffff
    	Capabilities: [40] Express Root Port (Slot+), MSI 00
    	Capabilities: [80] MSI: Enable- Count=1/1 Maskable- 64bit-
    	Capabilities: [90] Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 3318
    	Capabilities: [a0] Power Management version 2
    	Kernel driver in use: pcieport
    	Kernel modules: shpchp
    
    00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 4 (rev 05) (prog-if 00 [Normal decode])
    	Flags: bus master, fast devsel, latency 0
    	Bus: primary=00, secondary=1e, subordinate=1e, sec-latency=0
    	I/O behind bridge: 00005000-00005fff
    	Memory behind bridge: dc200000-dc2fffff
    	Prefetchable memory behind bridge: 00000000c0400000-00000000c05fffff
    	Capabilities: [40] Express Root Port (Slot+), MSI 00
    	Capabilities: [80] MSI: Enable- Count=1/1 Maskable- 64bit-
    	Capabilities: [90] Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 3318
    	Capabilities: [a0] Power Management version 2
    	Kernel driver in use: pcieport
    	Kernel modules: shpchp
    
    00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 5 (rev 05) (prog-if 00 [Normal decode])
    	Flags: bus master, fast devsel, latency 0
    	Bus: primary=00, secondary=20, subordinate=20, sec-latency=0
    	I/O behind bridge: 00004000-00004fff
    	Memory behind bridge: c0000000-c01fffff
    	Prefetchable memory behind bridge: 00000000c0200000-00000000c03fffff
    	Capabilities: [40] Express Root Port (Slot+), MSI 00
    	Capabilities: [80] MSI: Enable- Count=1/1 Maskable- 64bit-
    	Capabilities: [90] Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 3318
    	Capabilities: [a0] Power Management version 2
    	Kernel driver in use: pcieport
    	Kernel modules: shpchp
    
    00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 05) (prog-if 20 [EHCI])
    	Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 3118
    	Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 23
    	Memory at dd202400 (32-bit, non-prefetchable) [size=1K]
    	Capabilities: [50] Power Management version 2
    	Capabilities: [58] Debug port: BAR=1 offset=00a0
    	Capabilities: [98] PCI Advanced Features
    	Kernel driver in use: ehci_hcd
    
    00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev a5) (prog-if 01 [Subtractive decode])
    	Flags: bus master, fast devsel, latency 0
    	Bus: primary=00, secondary=30, subordinate=30, sec-latency=32
    	I/O behind bridge: 00003000-00003fff
    	Capabilities: [50] Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 3318
    
    00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 3400 Series Chipset LPC Interface Controller (rev 05)
    	Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 3118
    	Flags: bus master, medium devsel, latency 0
    	Capabilities: [e0] Vendor Specific Information: Len=10 <?>
    	Kernel modules: iTCO_wdt
    
    00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 6 port SATA AHCI Controller (rev 05) (prog-if 01 [AHCI 1.0])
    	Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 3118
    	Flags: bus master, 66MHz, medium devsel, latency 0, IRQ 44
    	I/O ports at 1830 [size=8]
    	I/O ports at 1824 [size=4]
    	I/O ports at 1828 [size=8]
    	I/O ports at 1820 [size=4]
    	I/O ports at 1800 [size=32]
    	Memory at dd201000 (32-bit, non-prefetchable) [size=2K]
    	Capabilities: [80] MSI: Enable+ Count=1/1 Maskable- 64bit-
    	Capabilities: [70] Power Management version 3
    	Capabilities: [a8] SATA HBA v1.0
    	Capabilities: [b0] PCI Advanced Features
    	Kernel driver in use: ahci
    	Kernel modules: ahci
    
    00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset SMBus Controller (rev 05)
    	Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 3318
    	Flags: medium devsel, IRQ 10
    	Memory at dd202800 (64-bit, non-prefetchable) [size=256]
    	I/O ports at 1840 [size=32]
    	Kernel modules: i2c-i801
    
    01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GT520 [GeForce GT520] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
    	Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 83a0
    	Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 16
    	Memory at db000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M]
    	Memory at d0000000 (64-bit, prefetchable) [size=128M]
    	Memory at d8000000 (64-bit, prefetchable) [size=32M]
    	I/O ports at 2000 [size=128]
    	[virtual] Expansion ROM at dc080000 [disabled] [size=512K]
    	Capabilities: [60] Power Management version 3
    	Capabilities: [68] MSI: Enable- Count=1/1 Maskable- 64bit+
    	Capabilities: [78] Express Endpoint, MSI 00
    	Capabilities: [b4] Vendor Specific Information: Len=14 <?>
    	Capabilities: [100] Virtual Channel
    	Capabilities: [128] Power Budgeting <?>
    	Capabilities: [600] Vendor Specific Information: ID=0001 Rev=1 Len=024 <?>
    	Kernel driver in use: nvidia
    	Kernel modules: nvidia_current, nouveau, nvidiafb
    
    01:00.1 Audio device: nVidia Corporation HDMI Audio stub (rev a1)
    	Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 83a0
    	Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 17
    	Memory at dc000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16K]
    	Capabilities: [60] Power Management version 3
    	Capabilities: [68] MSI: Enable- Count=1/1 Maskable- 64bit+
    	Capabilities: [78] Express Endpoint, MSI 00
    	Kernel driver in use: HDA Intel
    	Kernel modules: snd-hda-intel
    
    10:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
    	Subsystem: Atheros Communications Inc. Device 30a1
    	Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 16
    	Memory at dc100000 (64-bit, non-prefetchable) [size=64K]
    	Capabilities: [40] Power Management version 3
    	Capabilities: [50] MSI: Enable- Count=1/1 Maskable- 64bit-
    	Capabilities: [60] Express Legacy Endpoint, MSI 00
    	Capabilities: [100] Advanced Error Reporting
    	Capabilities: [140] Virtual Channel
    	Capabilities: [160] Device Serial Number 00-15-17-ff-ff-24-14-12
    	Capabilities: [170] Power Budgeting <?>
    	Kernel driver in use: ath9k
    	Kernel modules: ath9k
    
    1e:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetXtreme BCM5723 Gigabit Ethernet PCIe (rev 10)
    	Subsystem: Hewlett-Packard Company NC107i Integrated PCI Express Gigabit Server Adapter
    	Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 45
    	Memory at dc200000 (64-bit, non-prefetchable) [size=64K]
    	Capabilities: [48] Power Management version 3
    	Capabilities: [40] Vital Product Data
    	Capabilities: [60] Vendor Specific Information: Len=6c <?>
    	Capabilities: [50] MSI: Enable+ Count=1/1 Maskable- 64bit+
    	Capabilities: [cc] Express Endpoint, MSI 00
    	Capabilities: [100] Advanced Error Reporting
    	Capabilities: [13c] Virtual Channel
    	Capabilities: [160] Device Serial Number d8-d3-85-ff-fe-8e-4f-54
    	Capabilities: [16c] Power Budgeting <?>
    	Kernel driver in use: tg3
    	Kernel modules: tg3
    
    30:00.0 Multimedia audio controller: Creative Labs CA0106 Soundblaster
    	Subsystem: Creative Labs SB0570 [SB Audigy SE]
    	Flags: bus master, fast Back2Back, medium devsel, latency 32, IRQ 17
    	I/O ports at 3000 [size=32]
    	Capabilities: [dc] Power Management version 2
    	Kernel driver in use: CA0106
    	Kernel modules: snd-ca0106
    Update: I just saw this thread: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1885240 I will try to follow the advices listed there as soon as i come back home. I am sorry, but as I said, I was a bit in a hurry
    Last edited by tirant; February 15th, 2012 at 08:10 PM.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Barcelona, Spain
    Beans
    21
    Distro
    Dapper Drake Testing/

    Re: After one of the last updates the Sound is lost.

    Well after following both guides, sound is still not working.

    More info:

    Code:
    $ aplay -l
    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
    card 0: NVidia [HDA NVidia], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 1: CA0106 [CA0106], device 0: ca0106 [CA0106]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 1: CA0106 [CA0106], device 1: ca0106 [CA0106]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 1: CA0106 [CA0106], device 2: ca0106 [CA0106]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 1: CA0106 [CA0106], device 3: ca0106 [CA0106]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    I tried to play audio through all of the devices and got no sound

    Code:
    $ aplay -D plughw:0,3 /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav 
    Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    $ aplay -D plughw:1,1 /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav 
    Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    $ aplay -D plughw:1,2 /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav 
    Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    $ aplay -D plughw:1,3 /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav 
    Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
    $ aplay -D plughw:1,0 /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav 
    Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono

  3. #3
    Join Date
    Jun 2007
    Beans
    10,914

    Re: After one of the last updates the Sound is lost.

    If you haven't remove the 3.0.0-15 kernel, then boot into that until it gets fixed (I've already seen multiple Launchpad bug reports about this hardware/kernel combination).

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Barcelona, Spain
    Beans
    21
    Distro
    Dapper Drake Testing/

    Re: After one of the last updates the Sound is lost.

    Quote Originally Posted by Temüjin View Post
    If you haven't remove the 3.0.0-15 kernel, then boot into that until it gets fixed (I've already seen multiple Launchpad bug reports about this hardware/kernel combination).
    I have already booted into all the old kernels i have installed. Nothing. Nada

    But thanks for the reply.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2005
    Beans
    41

    Re: After one of the last updates the Sound is lost.

    I am having the same issue

    Code:
    ws04:~$ lspci -v | grep -i audio
    01:00.1 Audio device: nVidia Corporation Device 0bee (rev a1)
    04:02.0 Multimedia audio controller: Creative Labs CA0106 Soundblaster (rev ff) (prog-if ff)
    Code:
    ws04:~$ aplay -l
    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
    card 0: NVidia [HDA NVidia], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: NVidia [HDA NVidia], device 7: HDMI 0 [HDMI 0]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: NVidia [HDA NVidia], device 8: HDMI 0 [HDMI 0]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: NVidia [HDA NVidia], device 9: HDMI 0 [HDMI 0]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    The system seems to see the Soundblaster, but alsamixer only shows the HDMI sound device and I'm not using HDMI for anything. The Soundblaster modules are loaded:

    Code:
    ws04:~$ lsmod | grep -i ca0106
    snd_ca0106             44796  0 
    snd_ac97_codec        134826  1 snd_ca0106
    snd_pcm                96714  5 snd_hda_codec_hdmi,snd_ca0106,snd_ac97_codec,snd_hda_intel,snd_hda_codec
    snd_rawmidi            30547  2 snd_ca0106,snd_seq_midi
    snd                    68266  13 snd_hda_codec_hdmi,snd_ca0106,snd_ac97_codec,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
    snd_page_alloc         18529  3 snd_ca0106,snd_hda_intel,snd_pcm
    Update:

    Looking at /proc/asound/modules, I see only the hda_intel which I don't want, and the ca106 is missing:

    Code:
    ws04:~$ cat /proc/asound/modules
     0 snd_hda_intel
    Interestingly, another similar workstation has sound working and has:

    Code:
    ws05:~$ cat /proc/asound/modules
     0 snd_hda_intel
     1 snd_ca0106
    Where would I look to find out why the module seems to be running from lsmod, but it's not showing up in /proc/asound/modules? It seems like this might lead to the solution. Any help much appreciated.
    Last edited by hbj; February 28th, 2012 at 07:10 PM. Reason: More information

  6. #6
    Join Date
    Mar 2007
    Beans
    70

    Re: After one of the last updates the Sound is lost.

    Maybe this will Help: When I was trying to adjust the Pulse Audio Volume panel, I saw that the playback was activating the Input indicator bar. Perhaps the circuits got wired backwards. Im using natural language because I dont know what is actually happening except for the visual error.





    Quote Originally Posted by hbj View Post
    I am having the same issue

    Code:
    ws04:~$ lspci -v | grep -i audio
    01:00.1 Audio device: nVidia Corporation Device 0bee (rev a1)
    04:02.0 Multimedia audio controller: Creative Labs CA0106 Soundblaster (rev ff) (prog-if ff)
    Code:
    ws04:~$ aplay -l
    **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
    card 0: NVidia [HDA NVidia], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: NVidia [HDA NVidia], device 7: HDMI 0 [HDMI 0]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: NVidia [HDA NVidia], device 8: HDMI 0 [HDMI 0]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    card 0: NVidia [HDA NVidia], device 9: HDMI 0 [HDMI 0]
      Subdevices: 1/1
      Subdevice #0: subdevice #0
    The system seems to see the Soundblaster, but alsamixer only shows the HDMI sound device and I'm not using HDMI for anything. The Soundblaster modules are loaded:

    Code:
    ws04:~$ lsmod | grep -i ca0106
    snd_ca0106             44796  0 
    snd_ac97_codec        134826  1 snd_ca0106
    snd_pcm                96714  5 snd_hda_codec_hdmi,snd_ca0106,snd_ac97_codec,snd_hda_intel,snd_hda_codec
    snd_rawmidi            30547  2 snd_ca0106,snd_seq_midi
    snd                    68266  13 snd_hda_codec_hdmi,snd_ca0106,snd_ac97_codec,snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
    snd_page_alloc         18529  3 snd_ca0106,snd_hda_intel,snd_pcm
    Update:

    Looking at /proc/asound/modules, I see only the hda_intel which I don't want, and the ca106 is missing:

    Code:
    ws04:~$ cat /proc/asound/modules
     0 snd_hda_intel
    Interestingly, another similar workstation has sound working and has:

    Code:
    ws05:~$ cat /proc/asound/modules
     0 snd_hda_intel
     1 snd_ca0106
    Where would I look to find out why the module seems to be running from lsmod, but it's not showing up in /proc/asound/modules? It seems like this might lead to the solution. Any help much appreciated.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2007
    Beans
    70

    Re: After one of the last updates the Sound is lost.

    So it is obvious that there is a problem with the audio on 11.10.
    Are there any workarounds? Any fixes? From my experimenting with repair it appears that the playback mode is going through the input channels.
    I am able to hear audio from news programs or other media. It's that I can't use my microphone to make calls or record any input from the mic.
    So...

    Geoffree

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •