Results 1 to 2 of 2

Thread: Help! Homebrew computer powers on, but does not boot!

  1. #1
    Join Date
    Dec 2009
    Beans
    34
    Distro
    Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat

    Exclamation Help! Homebrew computer powers on, but does not boot!

    I am building a "waiting room" computer. This computer does not have a harddrive, and will be running off a USB stick. (it's for a waiting room, I don't need my guests to be storing files and what not there, just keeping themselves busy as they wait.)

    To make things interesting, I built the computer into a Picture Frame (it's for a waiting room, it needs to look nice). All new components. Intel Celeron processor, Asus motherboard, 4GB of RAM across 2 sticks, CPU fan properly installed, Chassis exhaust fan also properly installed... just not 100% sure what's up.

    I breadbox-tested it as I built. Tested the Power supply using the paperclip trick, everything is good. Tested power supply + motherboard (no RAM installed), everything good there -- heard 2 beeps, which tells me the motherboard can tell there is no processor or RAM installed (good). Then I added the processor & RAM -- Once I flip the switch, the machine powers ON for about 2 seconds, then immediately powers down.

    I ordered a new front switch panel (Power/Reset Switch combo) from NewEgg, so I hope this is the issue.

    Now I'm having trouble getting the thing to boot. After installing a momentary switch, the computer does not boot! I'm confused! Help!

  2. #2
    Join Date
    Apr 2008
    Beans
    61

    Re: Help! Homebrew computer powers on, but does not boot!

    What are you seeing on the monitor? Obviously the MB POSTs, but what doy ou see?

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •