Results 1 to 2 of 2

Thread: Libreoffice Base toolbars not showing up, slow, report crashes LO

  1. #1
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Puerto Rico
    Beans
    157
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Libreoffice Base toolbars not showing up, slow, report crashes LO

    I was a MS Access hobbyist in my Microsoft years. I learned to build databases to cover many needs for our small office. I changed to Ubuntu full time, at home, about 4 years ago. I stopped database development and just started again as I needed some function that I know a database can provide. I have 10.04 with the LibreOffice PPA. Created some tables and there were some differences but that is all part of the learning experience. Going to the forms I started just like I did with Access, with the wizards. The form got created. I noticed some things that I wanted to change so I opened up the form in design mode. Again, some problems selecting items (CTRL-click to select individual items) that were part of the learning curve (see chapter 8 of the OpenOffice Getting Started Guide). At this point is where the problem arose. The toolbars are not showing up. I went to View --> Toolbars to select the form toolbars and nothing happens after I click on them. Opening tables show the total record count at the bottom but the number is wrong. I have a table with 129 records. The record count showed only 16. I had to navigate to the last record to have the correct number show up. This was a slow operation too. I went then to prepare a simple report to see if the problem of the toolbar and speed showed up. Tried the wizard which went good until it tried to show the report. It threw an error. Then I tried the manual report creation which went really good. Until I tried to run the report. This time, it crashed the application.
    At this point, I do not know if this is a bug for the LibreOffice team or the Ubuntu team. I have used Calc, Writer, Impress, Draw and Math without problems which to me seems to rule out the possibility of problem on my end. I am thinking of unistalling LibreOffice and installing the deb from the LibreOffice website.
    Report error information that crashes Base:
    Code:
    SQL Status: S1000
    An error occurred while creating the report.
    An exception of type com.sun.star.uno.RuntimeException was caught.
    [jni_uno bridge error] UNO calling Java method execute: non-UNO exception occurred: java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class com.sun.star.report.SDBCReportDataFactory
    java stack trace:
    java.lang.NoClassDefFoundError: Could not initialize class com.sun.star.report.SDBCReportDataFactory
    	at com.sun.star.report.pentaho.SOReportJobFactory$_SOReportJobFactory.createReportJob(SOReportJobFactory.java:322)
    	at com.sun.star.report.pentaho.SOReportJobFactory$_SOReportJobFactory.execute(SOReportJobFactory.java:222)
    LibreOffice version
    Code:
    LibreOffice 3.3.2 
    OOO330m19 (Build:202)
    tag libreoffice-3.3.2.2, Ubuntu package 1:3.3.2-1ubuntu2~lucid1
    Java
    Code:
    Sun Microsystems, Inc. version 1.6.0_20
    ¡Levántate!, ¡Revuélvete!, ¡Resiste!
    Haz como el toro acorralado: ¡muge!
    O como el toro que no muge: ¡EMBISTE!
    - José de Diego, En la brecha -

  2. #2
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Puerto Rico
    Beans
    157
    Distro
    Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

    Re: Libreoffice Base toolbars not showing up, slow, report crashes LO

    ¡Levántate!, ¡Revuélvete!, ¡Resiste!
    Haz como el toro acorralado: ¡muge!
    O como el toro que no muge: ¡EMBISTE!
    - José de Diego, En la brecha -

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •